Noniin!
Moni meistä onkin jo melko hyvin perillä Suomalaisesta ruokakulttuurista.
Itseäni ottaa monesti aivoon kun jotkut isit ja äidit ovat mäkkärissä lähes joka päivä tai ostavat auton täyteen valmisruokia ja muita eineksiä ..
Yleensä perheessä on pieni lapsi tai joskus jopa kaksi..
Eikö Suomessa osata tehdä ruokaa vai olemmeko me liian laiskoja ja mukavuudenhaluisia?
Jos sama tahti jatkuu niin 5 ;D vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa.. ;D
Nytkin jos menemme johonkin yläasteelle näyttämään vaikka sauvasekoitinta ja vispilää niin uskallan sanoa että yksi kolmestakymmenestä tietää mikä se on ja mihin sitä käytetään..
olemmeko syöksykierteessä tämän suhteen? Niin.. Millainen on ruokakulttuuri nyt ja myöhemmin?
Ostammeko kohta kaiken valmiina pienissä paketeissa... unohdammeko kokkauksen pikkuhiljaa?
Eikö Suomalaiset Osaa kokata vai eikö uskalla?
tarkennan yleisön pyynöstä 8) On tälläkin hetkellä ihmisiä jotka eivät osaa tehdä yhtään mitään keittiössä.
Ja sitten lisää tarkennusta: Puhun nyt yleisesti eikä minua voisi kiinnostaa jonkun yksittäisen perheen asiat tai ruokakulttuuri. Tämä tiedoksi Linker nimiselle käyttäjälle.
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Eikö Suomalaiset Osaa kokata vai eikö uskalla?
Uskoisin, että useimmilla "ei ole aikaa", vaikka perus kotiruuan tekeminen ei vie aikaa juurikaan enempää, kuin pakastepizzan lämmittäminen uunissa. Täytyy tosin myöntää, että itsekin lankean välillä valmisruokaan, mutta sitäkin useammin puolivalmisteisiin. Ainakin jos herne-maissi-paprikaa ja peruna-sipulisekoitusta kutsutaan puolivalmisteiksi.
Jokseenkin kallistuisin samaan eli tuo kiire on eräs tekijä miksi ei monet itse kokkaile..
tai jos ja kun kokkaavat niin viikonloppuna yms.. mutta lainatakseni erästä moderaattoria... Kolikolla on aina kaksi puolta..
Ei ole pelkoa, että täällä elettäisi amerikkalaisessa pikaruokakulttuurissa.
Enkä myöskään ostele eineksiä (paitsi äärimmäisessä hädässä)
Mutta vaikuttaa siltä että viimeisen 10 vuoden aikana on kovasti menty tohon jenkkien malliin..
pahin buumi onneksi on ohi ton hesen ja mäkkärin kohdalla..
esim moni Mcdonaltsi tekee tappiota niinkuin hesekin mutta kuulemma tarjontaa pitää olla..
Esimerkiksi lahdessa ennen kärpäsenmäkeä oleva hese on tehnyt koko ajan runsaat tappiot sekä hollolan mäkkäri..
tiedän kun minulla oli tuttuja töissä molemmissa paikoissa..
Tulevaisuus voi tuoda mukanaan tietysti muutoksia perheiden ruokakulttuuriin, mutta eiköhän silloiset sosiaalitantat hoida pikaruoan laissa kielletyksi, tai raskaalla kädellä verotetuksi. ;)
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Jos sama tahti jatkuu niin 30 vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa..
Miten niin 30 vuoden päästä? Sanoisin, että jo 5 vuotta sitten suurin osa ei osannut kokata yhtään mitään, saati kuoria perunoita!
Urbaanilegendahan kertoo, että neuvolassa olisi ollut nuoripari kuuntelemassa hyviä ruokavinkkejä, kun neuvolan-täti kertoi perunamuusista oli nuoripari ihmetellyt "kuinkas ne tikut sitten saa sellaiseksi muhjuksi?"
Hah hah ja uh huh. Helkkari, vanhaan hyvään aikaa idiootit eivät lisääntyneet vaan kuolivat pois. Nyt ainoat jotka saa lapsia ovat näitä +15 vuotta yliopistolla notkuneita akateemisesti koulutettuja idiootteja, jotka eivät osaa sulaketta vaihtaa.
Helkkari, saisikohan jostain Saarioisen tai mäkkärin osakkeita ostettua!?
Henkilökohtaisesti (HUOM edellinen sana) en ymmärrä, mitä kenenkään oma ruokakulttuuri kenellekään kuuluu
Itseasiassa toi 30 vuotta oli täysin päästä heitetty veikkaus..
voi olla että räyhis on oikeassa tosta viidestä vuodesta mutta..
täytyy muistaa että kukaan ei voi tietää sitä tulevaisuutta eikä tota aikaa kauan siihen menee jos menee...
mielenkiinnolla seurataan tilannetta..
nytkin muuten saa valmiina ostettua lähes kaikki mahdolliset ruokalajit ja keitot yms..
tarjontaa on valtavasti niin tottakai on myös kysyntää.. :-\
ymmärrän että töissä ei ehdi kokata ja silloin joku valmislasagne on oiva ateria ellei ole ottanut eväitä mukaan..
Lainaus käyttäjältä: linker - elokuu 29, 2010, 20:01:55 ip
Henkilökohtaisesti (HUOM edellinen sana) en ymmärrä, mitä kenenkään oma ruokakulttuuri kenellekään kuuluu
Tämä ei ole riidanhaastamista millään tavalla! Ihan oikeasti!
Mutta! Ottaen huomioon, että Suomi on käytännöllisesti katsoen maatalousyhteiskunta ja vielä pari sukupolvea sitten kaikki syötävä saatiin suurinpiirtein omasta pellosta. Kaupungistuminen keski-eurooppalaiseen tapaan ja sen seurauksena riippumattomuus omasta maatilkusta, joka ruokkisi sitä omistavan henkilön on Suomessa niin uusi juttu, että on synti ja häpeä, että meillä on parikymppisiä jotka eivät osaa perunoita keittää. Kaikki kunnia tosin suomalaiselle einesteollisuudelle, itsekin vanhana kapitalistina mieluummin vaikka kieltäisin hellat ja kattilat ihmisiltä ja myisin pelkkää einespizzaa ja mikroaaltouuneja!
ps. Syön itsekin pakastepizzaa nimenomaan aikapulan vuoksi ja en ole asettautumassa minkään/kenenkään yläpuolelle joten kenenkään ei tarvitse vetää pattereita nenään tästä!
valmisruokia en käyttäisi, mutta joskus on pakko, toisinaan useammin toisinaan harvoin.. Työn takia joskus ei kerkeä/jaksa itse kokata, niin silloin jotain puolivalmista tai valmista. Ja eväiksi töihin helppo viedä valmisateria jos illalla ei kerkeä kokata. Muuten söisin vain itse tehtyä. Ideaalisimmassa tilanteessa valmistaisin ruokaa aineksista jotka olisin itse viljellyt.
Puolivalmiit tai valmisruuat valitettavasti löytää viikolla tiensä ruokapöytään tilanteissa kun ei jaksa tai ehdi tekemään ruokaa. Muutoin omatekoinen ruoka on kyllä aivan ylivoimaista. Mäkkäri on ollut "bännissä" jo useamman vuoden, ei semmoista velliä kehtaa syödä.
Mäkisenleipomoon ei ole tullut eksyttyä sen jälkeen kun vanhempi Bush tuli Ameriikan ihmemaassa valtaan.
Täytyy kyllä myöntää että en itsekkään juuri kokkaile mutta saan tehtyä ruoan jos hankin jostain ohjeet. Nykymeiningillä ei 5 vuoden päästä nuoret aikuiset, 18v, osaa edes pitsaa lämmittää. Tuntuu menevän nii pahasti alamäkeen että ei mitään tolkkua, autokoulusta pääsee läpi vissii 2/10 ekalla yrityksellä ja kaikki penikat nii tyhmiä että ne ei varmaan tajua missä vika jos valo sammuu vaikka kytkin on päällä, raapivat vaan päätään ku apinat ja soittaa sitte sähkömiehen paikalle... Asiaan palatakseni jos sama meininki jatkuu niin 10 vuoden päästä ei kannata kaupoissa myydä ruoan valmistukseen tarpeita vaan pelkkää valmisruokaa tälle hel**tin mikrosukupolvelle, jos ne ruokaa tarvii nii sitte se on oltava jotain mikrossa valmistettavaa, tyhmät penikat.
Suomen ruokakulttuuri pähkinänkuoressa:
Liikaa hiilihydraatteja (maito,peruna/vaalea makaroni, vaalea leipä, ruisleipä, karkit , limut) = insuliini raiskaa kehoa ja kerryttää ylimääräisen sokerin rasvaksi.
Liian vähän proteiinia (rasvaton kala/liha, kananmunat) = ei täyttävää ruokaa (proteiinipitoista), syödään höttöä enemmän.
Liikaa vääränlaisia rasvoja (kovia transrasvoja) = sydän -ja verisuonisairaudet, lihavuus (1g rasvaa = 9kcal)
Eli kuten se katukuvastakin nähtävissä on, suomalaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä siitä miten kuuluisi syödä.
Silloin Suomen ruokakulttuuri syntyi, elettiin aikaa jolloin Suomessa ei ollut ruokaa, eikä kulttuuria. ;)
Lisää vehnäpullaa pöytään, eikä unohdeta kepulaista propagandaa; maitoa ja pottua kaikille!
Toisaalta totta mutta..
onko sekään kivaa laskea joka kalori ennen treeniä ja jälkeen treenin ..
sitten et voi syödä keksiä kun tulee kalori liikaa yms...
tarkoitan nyt lähinnä näitä himobodaajien saatanan tarkkoja määriä mitä syödä ja mihin kellonaikaan....
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 30, 2010, 10:53:21 ap
Toisaalta totta mutta..
onko sekään kivaa laskea joka kalori ennen treeniä ja jälkeen treenin ..
sitten et voi syödä keksiä kun tulee kalori liikaa yms...
tarkoitan nyt lähinnä näitä himobodaajien saatanan tarkkoja määriä mitä syödä ja mihin kellonaikaan....
Ei se nyt ole ihan niin tarkkaa kuin jotkut antavat ymmärtää.
Kyllä kalorien (edes jonkunlaisen suuntaa antavan määrän) laskeminen on ihan tervettä ja hyödyllistä. Kuitenkin kaikki ylimääräiset käyttämättä jääneet kalorit menevät suoraan sinne vyötärölle. Ja näistä kertyy vuosien mittaan sitten se jumalattoman iso kessi siihen vyötärölle, ja keski-iässä sen karistaminen on testosteroniarvojen pudottua pieneksi ja estrogeenin jyllätessä hieman hankalampi homma.
Varsinkin suomalaisten typeryys HIILIHYDRAATISTA on asia joka aiheuttaa suurta ihmetystä.
Jos tuotteessa on 55g hiilihydraattia, niin elimistössä se on sitten 55g SOKERIA. Ja jokainen voi kuvitella mitä tuollainen (0.5l limun vastaava sokerimäärä siis) tekee elimistössä.
Lainaus käyttäjältä: MadDog.357 - elokuu 30, 2010, 11:02:36 ap
Varsinkin suomalaisten typeryys HIILIHYDRAATISTA on asia joka aiheuttaa suurta ihmetystä.
Jos tuotteessa on 55g hiilihydraattia, niin elimistössä se on sitten 55g SOKERIA. Ja jokainen voi kuvitella mitä tuollainen (0.5l limun vastaava sokerimäärä siis) tekee elimistössä.
Kakarat hyppivät seinille ja juoksevat ympyrää sokerihumalassa minne vain katseensa laskee!
Hehheh, kyseessä on juuri tuon (sokerista johtuvan)insuliinipiikin aiheuttama nousu verensokerissa joka laittaa muksut villiksi :D
Ja jos kittaa limua ja ei liiku niin sitten se muuttuukin rasvaksi >:(
Taitaapi limpparia pahempi nykyään olla että penikat kittaa litratolkulla energiajuomia viikossa, ylimääräsen energian lisäksi niin paljon kofeiinia että 18v täyttäneet jo niin koukussa että eivät varmaan kestä yhtä päivää ilman kahta pulloa jotain energiajuomaa.
Eipä tuolla juuri ole väliä kittaako litratolkulla energiajuomia vai limppareita.
Ainoastaan lisävitamiinit ovat ainoa huonompi puoli noissa energiajuomissa, tosin noistakin vitamiineista suuri osa on rasvaliukoisia ja ylimääräiset poistuvat persuksen kautta pihalle sitten. Tauriini jota noissa on, on perus aminohappo, eikä sen piristävä vaikutus ole kuin marginaalinen. Myös guaranan adrenaliinin eritykseen liittyvä vaikutus on vain väite, mitään tieteellistä näyttöä siitä ei ole.
Kofeiiniaddiktio on TÄYSIN ihmisestä kiinni. Toleranssi on tosiasia ,mutta addiktio aika satunnaista.
Itse olen käyttänyt energiajuomia, kofeiinipitoisia juomia ylipäätään sekä jopa kofeiinitabletteja (100mg/kpl).
Kofeiinitableteilla yli gramman annoksilla piristymistä tulee kyllä, mutta minkäänlaista addiktiota ei noille ole.
Käytin järkyttäviä määriä kofeiinipitoisia tuotteita (pitämissäni tuotteissa sitä sattui olemaan) ennen inttiä, ja kun intti alkoi, ei kofeiinia tullut enää grammaakaan kun kahvia en käytä. Ei sitten mitään vaikutusta, ei kiukuttanut, ei väsyttänyt, ei tärisyttänyt.
Monelle se aamu/iltapäivä ja iltakahvi ovat lähinnä vain tapa, ja siitä tavasta on vaikea päästä eroon.
e: ja selvennyksenä vielä, että desissä energiajuomaa on samanverran kofeiinia kuin desissä kahvia. Eli kofeiinin määrän puolesta on sama juotko päivässä litran energiajuomaa vai pannullisen kahvia.
Totta..
mutta miksi ihmeessä myydään "kofeiinijuomaa" jossa on vain todella vähän kofeiinia..
armeijassa mullakin oli kofeiinitabletteja jossa oli aivan saatanasti enemmän kofeiiniä kun juomissa...
Elän 80% makkaralla ja juon noin 3 litraa kahvia päivässä.
Poltan 27 tupakkaa päivässä ja juon 16 purkkia olutta viikossa.
Chili on tullut osaksi makutottumuksiani tämän vuoden alkupuolella.
16 vuotias tyttäreni osaa tehdä ruokaa, ja vaimoni on marttayhdistyksen sihteeri.
Siinä ruokakulttuuria kerrakseen.
Ostin eilen Gordon Ramsayn kirjan: Sunnuntairuokaa. Mukavaa iltalukemista.
Ehkä kokeilen jotain reseptiäkin, kunhan aikaa ilmenee.
Ramsay sanoi mielestäni suomalaisesta ruokakulttuurista aivan osuvasti, jossakin television haastattelussa, kun sitä hänelle mämmillä ja lakkahillo-leipäjuustolla demostroitiin.
Se oli odotettavissa.
En kanssa jaksa ymmärtää, miksi ulkolaisille huippukokeille pitää aina televisiossa Sääksmäen kansallispuku yllä tarjota mämmiä, kalakukkoa ja kukkosia. Sitten ihmetellään kun meille nauretaan aina Italiaa myöten. Tarjoaisivat vaikka jokirapuja, siinäpä eksotiikkaa ja luksusta samassa paketissa. Tai sorsaa! Mutta ei, pannaan joku harvahampainen eukko lataamaan tuokkosellinen mämmiä herra kolme-misukan-tähteä eteen...
AARHG!
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 30, 2010, 17:09:27 ip
En kanssa jaksa ymmärtää, miksi ulkolaisille huippukokeille pitää aina televisiossa Sääksmäen kansallispuku yllä tarjota mämmiä, kalakukkoa ja kukkosia. Sitten ihmetellään kun meille nauretaan aina Italiaa myöten. Tarjoaisivat vaikka jokirapuja, siinäpä eksotiikkaa ja luksusta samassa paketissa. Tai sorsaa! Mutta ei, pannaan joku harvahampainen eukko lataamaan tuokkosellinen mämmiä herra kolme-misukan-tähteä eteen...
AARHG!
Samaa ihmettelen itsekkin. Edes suomalaiset eivät syö mämmiä - paitsi Jaakko Kolmonen -niin miksi sitä pitää tarjota huippu kokeille. Tuossa on tuokkosellinen mallasta ja ruisjauhoa veteen sekoitettuna. Nam. En ymmärrä.
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 29, 2010, 19:54:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Jos sama tahti jatkuu niin 30 vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa..
Miten niin 30 vuoden päästä? Sanoisin, että jo 5 vuotta sitten suurin osa ei osannut kokata yhtään mitään, saati kuoria perunoita!
Urbaanilegendahan kertoo, että neuvolassa olisi ollut nuoripari kuuntelemassa hyviä ruokavinkkejä, kun neuvolan-täti kertoi perunamuusista oli nuoripari ihmetellyt "kuinkas ne tikut sitten saa sellaiseksi muhjuksi?"
Hah hah ja uh huh. Helkkari, vanhaan hyvään aikaa idiootit eivät lisääntyneet vaan kuolivat pois. Nyt ainoat jotka saa lapsia ovat näitä +15 vuotta yliopistolla notkuneita akateemisesti koulutettuja idiootteja, jotka eivät osaa sulaketta vaihtaa.
Helkkari, saisikohan jostain Saarioisen tai mäkkärin osakkeita ostettua!?
Yleensä herra osuu hyvin oikeaan mutta nyt voisin muistuttaa että suurin syntyvyys on tällä hetkellä matalasti koulutetuissa perheissä ;)
Nussia sentään osataan vielä ;D
ihmettelin itsekkin tuota ramsaylle tarjottua ruokaa...
Mutta jos joku tahtoo ramsayn sihteerin sähköpostin josta noita asioita voi kysellä ja laittaa hänelle mailia niin löytyy.. itse ramsay oli kiinnostunut perinteisistä Suomalaisista ruoista
pistin itse hieman perinne ruokien ohjeita hänelle..
kaikki on tallessa.. voin laittaa viestit tänne mikäli joku tahtoo nähdä 8)
tässä on osoite: constancecooper@gordonramsay.com
Kyllähän tämä huonoon suuntaan on menny. Lähes kaikki liha on marinoitua tai ainakin uitettu jossain suolaliemessä. Ostat paketin kanaa ja kappas lihapitoisuus onkin 85%, marinoiduissa 70%. Oikeasti lisäaineettomasta lihasta pitää maksaa pahimmillaan kolminkertainen kilohinta.
Mua niin syö miestä.
Ja kaikki huoltoasemat on jotain *tun ABC:tä (= ylihintaista bulkkipaskaa maailman nopeimmalle kansalle).
Kiitos ja anteeksi
Lainaus käyttäjältä: CyberDog - elokuu 30, 2010, 18:36:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 29, 2010, 19:54:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 18:03:29 ip
Jos sama tahti jatkuu niin 30 vuoden päästä vain aniharvat Suomalaiset osaavat kokata itse hyvää ja laadukasta ruokaa..
Miten niin 30 vuoden päästä? Sanoisin, että jo 5 vuotta sitten suurin osa ei osannut kokata yhtään mitään, saati kuoria perunoita!
Urbaanilegendahan kertoo, että neuvolassa olisi ollut nuoripari kuuntelemassa hyviä ruokavinkkejä, kun neuvolan-täti kertoi perunamuusista oli nuoripari ihmetellyt "kuinkas ne tikut sitten saa sellaiseksi muhjuksi?"
Hah hah ja uh huh. Helkkari, vanhaan hyvään aikaa idiootit eivät lisääntyneet vaan kuolivat pois. Nyt ainoat jotka saa lapsia ovat näitä +15 vuotta yliopistolla notkuneita akateemisesti koulutettuja idiootteja, jotka eivät osaa sulaketta vaihtaa.
Helkkari, saisikohan jostain Saarioisen tai mäkkärin osakkeita ostettua!?
Yleensä herra osuu hyvin oikeaan mutta nyt voisin muistuttaa että suurin syntyvyys on tällä hetkellä matalasti koulutetuissa perheissä ;)
Silkkaa faktaa, mutta "matalasti koulutetuissa" perheissä myös maalaisjärjen käyttö on huomattavasti suurempaa joten "he" eivät ole aivan niin kusessa kuin nämä koulutetut pässinpäät! Ilmaisin itseni huonosti ja pyydän sitä anteeksi!
Jatketaan vielä, että tuntuu siltä että terävimmät yksilöt ajautuvat kouluputken sijaan uraputkeen, CV-näyttää huonolta mutta elämässä pärjätään! Poikkeuksia tosin on ;)
LainausKyllähän tämä huonoon suuntaan on menny. Lähes kaikki liha on marinoitua tai ainakin uitettu jossain suolaliemessä. Ostat paketin kanaa ja kappas lihapitoisuus onkin 85%, marinoiduissa 70%. Oikeasti lisäaineettomasta lihasta pitää maksaa pahimmillaan kolminkertainen kilohinta.
DAMN RIGHT! Valitettavasti olen kohdannut elämäni varrella ihmisiä, jotka eivät tiedä mistä päin nautaa ulko- ja sisäfile ovat! Sen nyt voi vielä sivuuttaa, mutta jos keskustelukumppani menee möläyttämään, ettei osaa arvellakkaan mistä kohtaa lintua "broilerin leike" on tai paisti hirvestä niin olen valmis suorittamaan Chuck Norris
tmmäisen kiertopotkun ja pakenemaan paikalta!
Pahinta noissa valmiiksi mauttomiksi marinoiduissa lihanroippeissa on niiden keinotekoisuus! Portilla on sellainen tuote kuin "
pihvifilee". Anteeks hei vaan, mutta oma koulutus+sivistyspohja sekä kirjahyllystä löytyvä Larousse Gastronomique EIVÄT tunne termiä
pihvifilee.
Tämä "pihvifilee" (puhuessani tuotteesta, teen yleensä lainausmerkit sormillani ilmaan 'fileen' kohdalla) on oikeasti vain pituussuuntaan halkaistu naudan ulkofilee. Joka on marinoitu. Ja myydään härkänä. Uh huh...
Entäs nämä broilerituotteet? FY FAN!
Broilerisuikaleet? Ehei beibi, ei meidän ruokapöytään. "Teollisesti erotettu broilerinliha" = nokkaa&persreikää.
Ennenvanhaan myytiin puolirehellisesti kananrintaa, jossa oli luu mukana. Sitten bisnesmiehet keksi irroittaa luun ja myydä renssatun lihan vähän kovemmalla hinnalla "kanan fileenä". Kovimmat kapitalistit vielä leikkaavat tuon "fileen" halki pituussuuntaan jonkin prässin välissä saaden kaksi ohutta kananrinnan kokoista leikettä. Nämä sitten myydään
"hunajamarinoituina ohutleikkeinä". Uskomatonta paskaa! Minä en pystyisi nukkumaan öitäni jos myisin lapsiperheille kahteen osaan viillettyjä kananrintoja, E-aineilla ryyditetyssä liemessä, ohutleikkeinä! Samaa huttua kuin elastaanilla varustetut farkut! YÄK!
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - elokuu 30, 2010, 21:57:17 ip
Entäs nämä broilerituotteet? FY FAN!
Broilerisuikaleet? Ehei beibi, ei meidän ruokapöytään. "Teollisesti erotettu broilerinliha" = nokkaa&persreikää.
Ennenvanhaan myytiin puolirehellisesti kananrintaa, jossa oli luu mukana. Sitten bisnesmiehet keksi irroittaa luun ja myydä renssatun lihan vähän kovemmalla hinnalla "kanan fileenä". Kovimmat kapitalistit vielä leikkaavat tuon "fileen" halki pituussuuntaan jonkin prässin välissä saaden kaksi ohutta kananrinnan kokoista leikettä. Nämä sitten myydään "hunajamarinoituina ohutleikkeinä". Uskomatonta paskaa! Minä en pystyisi nukkumaan öitäni jos myisin lapsiperheille kahteen osaan viillettyjä kananrintoja, E-aineilla ryyditetyssä liemessä, ohutleikkeinä! Samaa huttua kuin elastaanilla varustetut farkut! YÄK!
Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571
Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?
Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tuliheppi - elokuu 30, 2010, 22:20:41 ip
Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571
Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?
Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".
Näyttää olevan marinoitu 1 kk vanhan vauvan sillä ittellänsä.
Karseinta broilerituotteiden suhteen on se, että oikeasti naturel-tavaraa on myynnissä ehkä 2% koko määrästä ja usein ne on kaupasta loppu. Kilohinta voi olla melkein tuplat, tosin on niissä "lihaakin" enemmän. Sitten on vielä ne huijausnaturelit, jotka on suolattua, säilöntäainemyrkytettyä ja vedellä paisutettua lihaa.
Broileri on broileria eikä lihaksi muutu, mutta saa siitä tehtyä hyvääkin. Kokeilkaapa jotain tuon tyyppistä. Tulee aivan järkyttävän namia.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/09/kaljatlkkikana.html
Vähänkään jos on aikaa ja tahtoo hieman erilaista kanaa niin ilman muuta kannattaa ostaa kokonainen kana!
Harvemmassa paikassa tosin enää myydään noita kokonaisia.. maksaa noin 5-6€kg ja sen voi täyttää vaikka kasviksilla tai mitä kukin keksii sinne työntää....
ja kilohinta on ainakin puolet halvempi mitä missään " fileessä" tai muussakaan..
Sitten herkku uuniin ja lopuksi hieman kovemmalla lämmöllä niin saa kauniin pinnan..
Erikoista tarjottavaa vaikka illanistujaisiin tai muuten vaan... sitten leikkaa kanasta paloja juuri ennen tarjoilua niin on mehukasta ja hyvää... :P
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - elokuu 30, 2010, 22:20:41 ip
Revippäs tästä tuotteesta huumoria ja kurmeeta irti.
http://www.atria.fi/Tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1571
Tuota oli tänne rouva kantanut kaupasta männä viikolla. Oli aivan jokseenkin väkipakko kysyä että oletkos millon viimeks syönyt broileria mikä ei olisi mureata?
Siis voi hlvetti että oli mielenkiintosta muonaa, maku oli kyllä suoraan "meidän äiti tekee teidän äitien saarioiset".
WORD! Suora lainaus atrialta;
"broilerinlihaa (70 %), vesi, rypsiöljy, happamuudensäätöaineet (E 326, E 262, E 516, E 330), maissitärkkelyssiirappi, sakeuttamisaineet (E 401, E 412, E 415), maltodekstriini, mausteet (mm. sinapinsiemen, mustapippuri, korianteri), suola (0,7 %), glukoosi, stabilointiaine E 450, hiivauute, emulgointiaine soijalesitiini, aromit (kerma, paprika), säilöntäaineet (E 202, E 211)"*PASKAISTA HUUTONAURUA*
Jeps. Meidän äiskä vääntää teidän saarioisten annokset. Kirjaimellisesti.
Vain kymmentä E-ainetta. Sitten ihmetellän läskejä, diabeetikkoja suomalaisia joilla on kaikki mahdolliset allergiat ja autoimmuunitaudit. Mä pysyn oluessa (E300 eli C-vitamiini) ja kasviksissa, satunnaisesti kokolihaa.
^Toihan on niin ku valmiiks pureskeltua ja kertaalleen paskannettua sapuskaa. Hyi stna! Oikeesti käsi nivusille.. Moniko on viimeisen vuoden aikana ostanu kokonaisen (esim. pakaste) broilerin ja alkanu siitä veisteleen sapuskaa? Itse olen ostanu vissiin.. öö.. kaks. Melkein aina meillä broitsun neljännekset menee suoraan uuniin. Ei niitä ehdi sulatteleen, ku kakarat huutaa ruokaa ja akka rahaa. Joskus viikonloppuna, jos on aikaa, voi tommosta alkaa sulatteleen ja sitte vääntään siihen mausteita. Kyllä melkein aina tulee ostettua liekki-siipiä ja pestyä niistä marinadit pois ja tuupattua rasvakeittimeen tai uuniin. Valitettavasti.
Kahden hengen talouteen ei paljon lihatuotteita kannata ostaa. Ellei sitten mene lihatiskillä varustettuun puljuun asioimaan ja osta X grammaa lihaa.
Jauheliha tai soijarouhe on pop ja sitten erilaiset salaatit. Tai kaksi pakastepizzaa ;D
Välillä on halvempi syödä ulkona, lähikapakassa kahden täytteen pizza on 8€ ja sellainen puoliksi. Hyvin pärjää koko päivän jos vähän jotain voikkaria syö aamulla tai illalla.
Kaksi kertaa olen vääntänyt tuon kaljatölkkikanan. Siitä ei broileriruoka voi parantua. Jotkut cittarit (ainakin Jumbo) myy marinoimattomia tuoreita broilereita. Marinoituja kokonaisia löytää muualtakin, mutta niihinkin on tungettu vettä sisään.
itse asiassa noita kokonaisia kanoja saa myös Ei pakastettuna..
ja kannattaakin ostaa tuoreena..
Yksi pahimmista ruokakulttuurin tappajista on S-ketju. Sitä tulee käytettyä parhaiden bonusten takia, mutta vähänkään "erikoisempi" tavara kuten tuo tuore broileri, irtochilit, irtomaissi ja sata muuta asiaa pitää hakea K-ketjusta. Kala- ja lihatiskit on K-puolella täysin eri luokkaa. Ei voi ymmärtää.
Tuo kaljatölkkikana on kyllä aivan ehdotonta eliittiä, toimii ukkoporukassa mökkireissulla hauskana ohjelmanumerona ja tulee todella hyvää. Yli jääneet kanan lihat voi hienosti käyttää seuraavana päivänä luovasti, pizzassa, patongin täytteenä, salaatissa, risotossa tai vaikka jossain bataattisose keiton kaverina.. Siihen hieman kookosmaitoa ja habaneroa, nam.. Tai sitten niitä kanan roippeita tulee ohi kulkiessa räävittyä käsin..
Seurasin Lidlissä erään n.25-30v neidin toimintaa hetken. Hän etsi broilerinsuikaleita, mutta hänelle ei kelvannut marinoimattomat.
Selitti isälleen kuinka ne marinoidut ovat parempia. Huomioni ensin kiinnittyi juustohyllyllä häneen, kun hän suureen ääneen päivitteli juustojen rasvaisuutta ja maitotiskillä opasti isäänsä rasvattoman maidon eduista. ;D
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 30, 2010, 22:49:15 ip
Yksi pahimmista ruokakulttuurin tappajista on S-ketju.
Tunnetaan myös nimellä
tapa-yrittäjä-päivässä-ketjuna.
S-ryhmästä ei pitäisi käyttää kuin alepaa ja sitäkin vain maidon ja röökin ostoon. Loput yksityisiltä ja kauppiasjohtoisista puljuista.
Toisaalta, Prismasta saa aivan kaiken ja se on kosolti halvempikin kuin isommat citymarketit ;D
Pirullista!
Lainaus käyttäjältä: Kanki - elokuu 30, 2010, 20:50:13 ip
Kyllähän tämä huonoon suuntaan on menny. Lähes kaikki liha on marinoitua tai ainakin uitettu jossain suolaliemessä. Ostat paketin kanaa ja kappas lihapitoisuus onkin 85%, marinoiduissa 70%. Oikeasti lisäaineettomasta lihasta pitää maksaa pahimmillaan kolminkertainen kilohinta.
Mua niin syö miestä.
Ja kaikki huoltoasemat on jotain *tun ABC:tä (= ylihintaista bulkkipaskaa maailman nopeimmalle kansalle).
Kiitos ja anteeksi
Sen verran on pakko kommentoida, itsekin Abc:llä työskentelevänä että saa sitä skeidaa kalliimmallakin. Meillä on Pizzat kohtuuhintaisia (hintoja en nyt satu muistamaan mutta alle tai max hiukan yli kympin/lätty) verrattuna kilpailijoihin. Raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja firman vaatima erittäin tarkka omavalvonta jatkuvine ruokanäytteineen pitää huolta että sapuska on kelpoisaa. Jokaisesta vetarista löytyvässä tuotteessa on päiväykset koska ovat sinne päätyneet, ja ellei noita noudata niin takuuvarmasti siitä myös kuulee. Kampanjat ovat asia erikseen, tällä hetkellä irtoaa halvimmillaan naudan ulkofilepihvi kahdella kastikkeella ja raneilla jotain 10.90e. Meillä on myös sääntö jonka mukaan annoksen pitää olla asiakkaalla viimeistään 15 min tilaushetkestä lähtien, oli sitten kuinka kiire tahansa, joskus toki on pakko venyttää koska varsinkin yövuorot ovat sille ainoalle kokille hiton kiireisiä.
Abc on niitä paikkoja joihin tullaan paikkaamaan ruoan mentävä aukko kohtuuhintaan ja suhtkoht vikkelään, ei joudu itse ketjusta vaan asiakkaista. Ei kukaan tonne tuu mitään Michelintähden sapuskaa syömään mutta ei se perus mäkkikamaakaan ole. Normi Chicos sun muut tarjoavat samanlaista mättöä astetta kalliimmalla. Puhutaan Hienosta pikaruoasta.. Toki meiltäkin saa niitä Burgereita mutta se ei taas ole meidän vika vaan niitä haluavien asiakkaiden.
Keittiö meillä on erittäin helppo oppia, mutta se taas että kestääkö uuden kokin pää jatkuvia työvuorojenvaihteluita? Itelläni on esim ollut yö, ilta sekä aamuvuoroa samalla viikolla. Ja silloin kun on niitä kuuluisia hiljaisia hetkiä niin pitäisi olla pää kolmantena jalkana tekemässä vitriiniin sämpylöitä ja paistamassa tuoretta pullaa asiakkaille, jotka osaavat sitä myös vaatia....
Älkääs muuten sotkeko kanaa ja broileria keskenään, ne on ihan eri elukoita ;)
Oikea, lihaksi kasvatettu kana on Suomessa harvinainen herkku johon kannattaa kyllä tarttua kun tilaisuus tulee. Kokonaisena pakasteena saa yleensä vain broileria ja joskus myös vanhaa munintakanaa...
No joo, ehkä purin turhan kärkevästi sydäntäni. Ketjun lounaspöytä vain aiheutti niin kovan pettymyksen. Kaikki liha kun oli tuota 1cmx1cmx1cm tavaraa..
T: Pieni mies, joka purkaa turhautuneisuutensa isoihin ketjuihin
Meillä käytetään hyvin vähän eineksiä. Välillä on pakko, kun muksut ruinaa, ne saa koulussa ja kavereilla syödä einesmössöä ja niitä kun ei meillä käytetä niin kai se maistuu erilaiselta ja kun ruoho on aina vihreempää aidan toisella puolella etc..
Kun kuuntelee noita muksujen juttuja mitä kavereilla on ollut ruuaksi niin kyllä se aika kehnoa on monessakin taloudessa ja eipä ne muksut ite opi mitään tekemään kuin joissakin perheissä tehdään leivätkin valmiiksi (aina!) jopa yläastetta käyville kersoille, järjetöntä.
Tiedän erään jo aikuisen henkilön jolla on just tuollaiset "curling vanhemmat", kyseinen henkilö ei osaa edes sänkyä pedata saatikka sitten ruokaa laittaa.
Meiän muksut tykkää ruuanlaitosta, vanhin tyttö tekee lettuja paremmin kun minä, hän on yllättäen tykästynyt lähinnä tuohon jälkiruokapuoleen, tekee ihan loistavia kakkuja esim. Keskimmäinen poitsu taas tykkää leipomisesta ja nuorin poika (4kk) osaa jo valmistaa maidosta jännää keltaista massaa :) (jota kai vois käyttää broilerin marinointiin).
Puhumattakaan perheen yhteisen aterian terapeuttisista vaikutuksista.
Tosin nykyiseen 110%, täysi vauhti ja 5 energiajuomaa päivässä-tahtiin sopii huomattavasti paremmin, että jokainen käy vuorollaan käärimässä saarioisten roiskeläpän rullaksi joka tungetaan kerralla suuhun jääkaapin edessä seisten.
Viikollahan yhteisruokailua on vaikea järjestää, mutta väittäisin että jos edes sunnuntaina yli 70% lapsiperheistä kerääntyisi samaan aikaan saman pöydän ääreen syömään rauhassa kunnon aterian, olisi maailma huomattavasti parempi paikka.
- Räyhis joka viikolla syö lihapiirakkaa autoa ajaessaan ja hurskastelee sunnuntain paahtopaistilla.
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 01, 2010, 11:07:16 ap
Puhumattakaan perheen yhteisen aterian terapeuttisista vaikutuksista.
Tosin nykyiseen 110%, täysi vauhti ja 5 energiajuomaa päivässä-tahtiin sopii huomattavasti paremmin, että jokainen käy vuorollaan käärimässä saarioisten roiskeläpän rullaksi joka tungetaan kerralla suuhun jääkaapin edessä seisten.
Viikollahan yhteisruokailua on vaikea järjestää, mutta väittäisin että jos edes sunnuntaina yli 70% lapsiperheistä kerääntyisi samaan aikaan saman pöydän ääreen syömään rauhassa kunnon aterian, olisi maailma huomattavasti parempi paikka.
- Räyhis joka viikolla syö lihapiirakkaa autoa ajaessaan ja hurskastelee sunnuntain paahtopaistilla.
Koulussa yks entinen ravintoloitsija ja nykyinen ravitsemusterapeutti puhui luennollansa, että hän oli tehnyt kyselyn jollain yläasteella, että monenko perheessä jouluaterialle kokoontuu koko perhe. Mielenkiintoinen lukema olikin! 30 mukulan perheistä kahdessa kokoonnuttiin jouluna syömään yhdessä. Muilla kaikki söi omia aikojaan ja muut touhus omiaan. Kuulemma joku vie kynttilöitä ja toinen käy viemässä anopille sen hyasintin. Illalla sitten katotaan yhdessä telkkaria ja avataan lahjoja. Itse olisin veikannut noin puolta, mutta toi kaksi oli mulle jo melkoinen järkytys, koska mulle on tärkeätä, että viikossa ainakin viisi ateriaa syödään yhdessä.
Monessakohan perheessä jossa on 1-3 alle 15-vuotiasta kersaa syödään yhteisiä aterioita? Normiviikolla? Toi oli aika kova juttu, että 30 ipanasta vain kahden perheessä syödään jouluna kimpassa. Joulu taitaa kuitenkin olla kaupallisuutensa ja periluterilaisen kasvatuksen johdosta perhepyhä numero uno.
Eräs tuttu on ala-asteella luokanopettaja, muistaakseni ollaan joskus näitä asioita spekuloitu ja pahalta se kuulosti. Suurin osa lapsista on kyllä nähnyt kattilan, muttei muista milloin sitä oltaisiin kotona käytetty. Mikroruokia kuulemma vain ja omaan rauhalliseen tahtiin.
Sen verran mitä tulee itse lounasta syötyä bensiksellä, ei peruskoululaisetkaan enää syö kollektiivisesti ruokalassa opettajan valvovan silmän alla. Meinaan jos sattuu peruskoulua lähimmälle huoltikselle siinä 11sta kieppeissä niin voi itse todistaa miten kersat tulevat ostamaan hodareita ja aakkospusseja. Mässypussi ja puolen litran ED on vissiin ihan hyvä lounas kasvavalle lapselle... ::)
Pöydässä tapahtuva kollektiivinen ruokailu on kuitenkin osa tapakasvatusta. Sitäpaitsi ihminen on tehty ruokailemaan, ei tankkaamaan.
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 01, 2010, 17:46:48 ip
Toi oli aika kova juttu, että 30 ipanasta vain kahden perheessä syödään jouluna kimpassa. Joulu taitaa kuitenkin olla kaupallisuutensa ja periluterilaisen kasvatuksen johdosta perhepyhä numero uno.
Vielä hauskempaa on, kun kerrotaan, että nääkin kaks oli sisarukset... ::)
Kuralla on touhu. Ei se mitn. Guaranaa, tauriinia, sokeria ja vähintään kahtakymmentä eri E:tä (joista yksikään ei siis ole se vitamiini) mikrossa lämmitettynä tauluun. Hassu juttu, että nykyään on niin paljon näitä kirjainyhdistelmä-oireyhtymiä noilla lapsilla.
Ennen oli vain kuritta kasvaneita kakaroita tai sitten sokerihumalassa mellastavia kierroskoneita.
Nykyään ei saa noin sanoa, ollaan joko ADHD-lapsia tai sitten on jonkinlainen ylivilkkaus-oireyhtymä. Asiaan ei liity vanhempien kyvyttömyys sanoa "EI" tai nuo sokeripommit joita välipalaksi nautitaan...
Jenkeissähän 4-vuotiaat pannaan lääkekuurille "Pikku-Tim juoksi koko päivän takapihalla kun ensilumi satoi, sillä oli varmaan ADD tai ADHD, nyt annetaan vuorotellen ritalinia ja prozaccia..."
Elämme hienoja aikoja. Ei sitä keretä lapsia kasvattaa tai syödä kunnollista ruokaa kun on niin paljon asioita, joita täytyy saavuttaa ja olla tuloksellinen ja tehokas. ;)
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 01, 2010, 19:15:27 ip
Ennen oli vain ....... sokerihumalassa mellastavia kierroskoneita.
Tämähän ei lukuisten tutkimusten mukaan pidä paikkaansa, sokeri ei tee lapsista vilkkaampia.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00781
-- clip --
Sokeri tai aspartaami eivät aiheuta ylivilkkautta
Sokeria ja aspartaamia, keinomakeutetta, on syytetty lasten ja joskus myös aikuisten ylivilkkaudesta. Käsitys elää sitkeänä edelleen, vaikka se on jo aikoja sitten osoitettu vääräksi. Kaksoissokkoaltistuksissa on nimittäin aikoinaan todettu, ettei kumpikaan aiheuta muutoksia koehenkilöiden vilkkaudessa tai aggressiivisuudessa, vaikka niitä saisi tavallista suurempiakin määriä3, 4. Lasten oppimiskykyynkään ei niillä ole vaikutusta5.
-- clip --
En usko, syötäpä kymmenvuotiaalle pussi aakkosia ja puoli pulloa jaffaa. Kyllä alkaa kädet tärisemään ja keskittymiskyky ei riitä edes lastenohjelmien seuraamiseen.
Mitään pitkäaikaisoireita sokerista ei varmastikkaan tule, mutta jos miettii millaisen sokerimäärän keskiverto 14-vuotias vetää normi-arkipäivänä niin ihan hirvittää!
Niinpä..
Ihmettelen sitä että miksi monissa kouluissa oli limsa automaatit yms...
Pennut kun vetää "mässyä ja es" koko ajan ja ei normi ruoasta ymmärrä hölkäsen pölähtävää :-\
normi ruoka on vain mäkkäriä tai heseä... kun ei ole vanhemmat opettamassa....tai niitä ei kiinnosta..
itseäni vituttaa oikein urakalla molemmat siskoni..
kumpikaan ei ole oppinut syömään mitään oikeaa ruokaa.. tai tekemään.. toinen vetää nuudeleita ja hesen paskaa minkä ehtii ja toinen tilaa kuramunien paratiisista pizzaa ja leikkeitä... vittu.. lisänä jokapäiväiset valmiit paska-annokset atrialta..
Okei.. joskus jos ostaa mutta ei nyt vittu kokoajan ja ruuaksi... hohhoh.. noh.. onneksi nuorempi siskoni yrittää välillä tehdä jotain safkaa mutta ei sitä kiinnosta opetella mitään muuta kuin keittää makaronia yms...
helppoa.. ei voi tajuta... :-\
Ja mikä parasta..
Itse kun muutin kotoa pois niin tein aina omat ruoat itse ja panostin keittiön tarvikkeisiin..
laadukkaisiin pannuihin ja kattiloihin.. mausteisiin sekä raaka-aineisiin... en tiedä miksi mutta minut onnistuttiin kasvattamaan siten.. kokkaus vain on kivaa ja se rentouttaa.
ja vanhempani eivät ole kokkeja ammatiltaan vaikka myönnän että isässäni olisi kyllä aineksia siihen.
olen kait poikkeustapaus niinkuin MONI muu tällä foorumilla.. me osaamme tehdä ruokaa ja nauttia siitä..
se rentouttaa ja saa juuri sellaista kuin tahtoo...
Myönnän että koko elämäni aikana olen käynyt hesburkerissa tasan 3 kertaa ja mäkkärissä 2 ...
Eli tasan viisi kertaa.. ja ikää on 25.
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 01, 2010, 19:52:34 ip
En usko, syötäpä kymmenvuotiaalle pussi aakkosia ja puoli pulloa jaffaa. Kyllä alkaa kädet tärisemään ja keskittymiskyky ei riitä edes lastenohjelmien seuraamiseen.
Been there done that, en ole havainnut meidän muksuilla mitään eroa vilkkaudessa suhteessa syötyyn sokerimäärään ja olen myös muutaman tutkimuksen aiheesta lukenut joka ei anna aihetta olettaa että vanhalla urbaanilegendalla olisi välttämättä totuuspohjaa. Toki ne kaikki tutkimukset voi olla sokeritehtaiden sponssaamia Atsovärit saattavat aiheuttaa ylivilkkausoireita.
Sensijaan kun on muutaman tunnin pelannut wiillä/pleikalla niin johan on virtaa, meillä tuo pelaaminen onkin rajoitettu max 2 tuntia kerran viikossa. Ilmeisesti tulee liian nopeassa tahdissa aistiärsykkeitä jotka stimuloi hermostoa vielä pitkään pelamisen jälkeenkin.
Pelit kyllä lisää levottomuutta. Ainakin nuoremmilla. Ja kyllä itselläkin on adrenaliinia veressä jos xboxilla paukutan hetkenkin menemään.
Pidän kyllä kiinni tuosta sokeriteoriastani! :) vaikkei se "oma" olekaan!
Adrealiiniä vereen!! 8)
mikä olisi paras tapa saada kunnon adrealiiniryöppy? ;D
1. Vittuile häijyimmälle ja isoimmalle tyypille jonka näet. Parhaiten toimii metsuri/rahtari joka riitelee vaimonsa kanssa..
2. Roiku 8 kerroksesta ja vedä leukoja niin paljon kun menee..
3. koita ajaa tampereen ydinkeskustan halki koko ajan 80 km/h..
4. koita laskuvarjohyppyä ja anna "kaverisi" pakata varjo...yms..
5. kävele silmät sidottuna katon reunaa pitkin..
^6. Sanot banbinokselle tai kiirastulen kerubille "Ompas lihavalla sedällä rumamopo ja nahkaliivi".
Ruokakulttuurista puheenollen:
Pidättekö nahkiaisista?
Hain eilen 8 pientä ja söin yhteen kyytiin kaikki.
Se riittääkin tälle syksylle, mutta saatava oli.
__
Nahkiaisia etikkaliemessä olen syönyt. Pari meni sitten tökkäs. Voi olla jos uudelleen tarjottaisiin niin joutuisin kieltäytyyn.
Savustettuna on tullut nahkiaisia syötyä. Ihan mainioitahan ne.
Ikinä en ole maistanut... :-\
mistä noita saisi ostettua? kuullut olen kyllä mutta en syönyt..
Pakko on muuten hommata noita 8)
eihän sitä tiedä vaikka löytää uuden herkun..
Tämä ei ole maksettu mainos, minulla ei ole sidoksia firmaan, vaikka tunnen omistajat ja asun melkein naapurissa:
Paikallinen http://www.nahkiaispaistamo.com/ (http://www.nahkiaispaistamo.com/)
toimittaa matkahuollon välitykselläkin. Purkitettua myydään joissakin hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa (stokkan herkku- tyylisissä)
Nahkiainen jakaa ihmiset niin kuin aura-juustokin.
___
Lainaus käyttäjältä: MadDog.357 - elokuu 30, 2010, 10:21:05 ap
Suomen ruokakulttuuri pähkinänkuoressa:
Liikaa hiilihydraatteja (maito,peruna/vaalea makaroni, vaalea leipä, ruisleipä, karkit , limut) = insuliini raiskaa kehoa ja kerryttää ylimääräisen sokerin rasvaksi.
Liian vähän proteiinia (rasvaton kala/liha, kananmunat) = ei täyttävää ruokaa (proteiinipitoista), syödään höttöä enemmän.
Liikaa vääränlaisia rasvoja (kovia transrasvoja) = sydän -ja verisuonisairaudet, lihavuus (1g rasvaa = 9kcal)
Eli kuten se katukuvastakin nähtävissä on, suomalaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä siitä miten kuuluisi syödä.
Toi menee vähän ristiin koska rasvapitoinen kala on juuri sitä kaikkein terveellisintä, kalarasvan vaikutukset on joko neutraaleja tai positiivisia, siinä missä maaeläinrasvoilla ne on joko neutraaleja tai negatiivisia.
Suomen kaloissa ei ole rasvaa siitä simppelistä syystä etteivät ole kylmän meriveden fytoplanktonravintoketjun yläpäässä, siinä missä norjalaisten eväät...
Mut näköjään (kiitos tämän triidin) löytyy se poikkeus joka vahvistaa säännön, vielä ironisesti se ei sitten edes ole kala...
Eli tuo nahkiainen.... Näköjään öttiäinen joka elää sisävesikalan verellä, muistuttaa koostumukselaan merikalaa ;D
Tämä siis todella rajua amatöörimutua, en oikeasti ole näitä lueskellut kuin huvin vuoksi joten palstan endokrinologit oikokkee..
Siinä on (lähde Fineli):
1300mg EPA:a / 100g (hauen vastaava arvo on 54mg / 100g).
Tämä siis on se joka sammuttaa elimistössä tulehduksia ja on aina vaikutuksiltaa neutraali tai positiivinen.
Neutraali ulottuvuus tulee siitä että kilpailee AA:n (aiheuttaa tulehduksia) kanssa samasta entsyymistä ja siten estää elimistöä muodostamasta tätä.
Positiivinen syntyy siitä että toimii rakennusaineena tulehduksia sammuttavien eikosanoidien rakennusaineena.
EPA:sta kertoo jotain se että aiemmin eskimot saivat C-vitamiinin suolista ja ihosta, eivät syöneet jäätikön reunalla vihreitä vihanneksia.
Tästä huolimatta sydän ja -verisuonisairaudet oli täysin tuntemattomia. Modernisoituminen lienee muuttanut tilannetta..
Japanissa kulutetaan teollisuusmaista kaikkein vähiten maitotuotteita, mutta osteropoosi on siellä tuntematon sairaus.
Okinawan se puolisko saaresta joka mussuttaa alkuperäistä ruokavaliota, on tämän planeetan pitkäikäisin ja tervein.
Jonkun tutkimuksen mukaan seitsemänkymppisten yhdyntätaajuus on sama kuin muiden sivilisaatioden teini-ikäisillä.
Se puolisko saaresta joka on omaksunut maaeläinrasvakulttuuriin (USA:n sotilastukikohtien myötä) on täsmälleen yhtä mätää (siis hyvin konkreettisesti) kuin muu läntinen maailma.
Lisäksi on ymmärtääkseni jo selvää näyttöä EPA:n ja masennuksen sopimattomuudesta samaan päähän...
Nahkiaisessa näyttäisi olevan myös kolossaalisia määriä DHA:a ( 2100mg / 100g), ihmisen aivojen kuivapainosta noin 60% on tätä juttuu.
Ymmärtääkseni tämän tiimoilta ei ole vastaavaa näyttöä, mutta on rasvana joka tapauksessa myös joko neutraali tai positiivinen.
Nahkiainen on kala, joka kuuluu ympyräsuisten heimoon. Nahkiainen on nahkiaiskalojen lahkon ainoa edustaja. Jokeen kutemaan nousevat nahkiaiset eivät elä verellä, koska niiden suoli on surkastunut, joten ne eivät syö mitään. Tästä syystä merinahkiaista ei tarvitse perata. Nahkiainen syö kalojen kyljistä nahkaa ja lihaa, ei siis verta. Nahkiaisesta on olemassa myös sisävesimuoto. Ja mitä suomen rasvaisiin kaloihin tulee niin ankerias on todella rasvainen kala. ;)
...ja kerpu ei ole kerppu, eikä kerpo eikä kerppo.
.
Kyllä nahkiaisiakin näin syssyllä napostelee :) Sokeri-etikka-sinappi niiden kanssa. Näitä kun ostaa, kannattaa ensiksi kokeilla maistiaisella -- Porin torilla joku myi syystä tai toisesta nahkiaisia, jotka kuulemma, vuosikymmeniä nahkiaisia napostelleen äitylini sekä isukkini mukaan, maistuivat HELVETIN PAHALTA.
Edit: Kyseessä luultavimmin oli kuolleina, tai peräti vähän mädäntyneinä, myllyyn pistetyt nahkiaiset tjsp. Tosiaan satakuntalaisittain tehtyjä tuoreita, näin nahkiaiskauden aikana saatavia nahkiaisia on naposteltu jokunen vuosikymmen.
Syynä pahanmakuiseen nahkiaiseen on kuolleen nahkiaisen joutuminen suolamyllyyn. Nahkiaisten pitää olla eläviä, kun ne laitetaan ennen paistoa suolalla täytettyyn myllyyn jossa niistä myllytetään veri pois. Satakuntalaiset eivät mausta nahkiaisia millään, vaan syövät aivan sellaisinaan ja mieluusti lämpiminä.
Nykynuoriso ei vaan ole päässyt tekeen ruokaa kotona. Huomaa esim. tosta Pete Parkkosesta, kun laitto liivatteen suoraan kattilaan jossa keitti kermaa. Varmaan monien kohdalla asia menis juurikin noin.
Antaako monikaan vanhempi mukulan kokeilla nykypäivänä omien sörsseleiden tekoa? Omat vanhemmat mukulat eivät saa tehdä ruokaa koskaan kotonaan, mutta meillä ne "joutuu" siihen hommaan. En halua muksujen syövän koko ikäänsä äitien tekemiä kertakäyttöpizzojakaan.
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 09, 2010, 20:19:21 ip
Antaako monikaan vanhempi mukulan kokeilla nykypäivänä omien sörsseleiden tekoa?
Ja sotkis keittiön ja tärvelis disain kapustat?!?!?
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 09, 2010, 21:47:24 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 09, 2010, 20:19:21 ip
Antaako monikaan vanhempi mukulan kokeilla nykypäivänä omien sörsseleiden tekoa?
Ja sotkis keittiön ja tärvelis disain kapustat?!?!?
Eli haistakoon koko nyky vanhemmisto pitkän... Keittiö tehdään nin, että se on helppo siivota.
Mutta sitten on vielä ne disain kapustat. Ei kai alakouluikäisiä voi päästää skannon sitruspusertimen kimppuun? Tai jos ne tiputtaa lusikan blenderiin. Mitä jos ne särkee sen kromisen eksxpressokoneen? Milläs sitten brassaillaan vieraille? ;)
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 09, 2010, 22:11:01 ip
Mutta sitten on vielä ne disain kapustat. Ei kai alakouluikäisiä voi päästää skannon sitruspusertimen kimppuun? Tai jos ne tiputtaa lusikan blenderiin. Mitä jos ne särkee sen kromisen eksxpressokoneen? Milläs sitten brassaillaan vieraille? ;)
Ruualla! Ruualla voi brassailla vieraille! Mä teen morapuukolla ja leppäklapista veistetyllä kapustalla partemmat sörsselit ku snobi V**TU IKINÄ! Blenderi kestää kyllä lusikan (kokemusta on) ja meillä juodaan vain heteromokkaa. Sitrukset mukulatkin osaa puristaa lusikkaa vasten niin, ettei siemenet tuu soppaan (oikeesti jopa meidän 4v plikka joka haluaa kokiksi isona).
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 09, 2010, 22:25:50 ip
Ruualla! Ruualla voi brassailla vieraille! Mä teen morapuukolla ja leppäklapista veistetyllä kapustalla partemmat sörsselit ku snobi V**TU IKINÄ! Blenderi kestää kyllä lusikan (kokemusta on) ja meillä juodaan vain heteromokkaa. Sitrukset mukulatkin osaa puristaa lusikkaa vasten niin, ettei siemenet tuu soppaan (oikeesti jopa meidän 4v plikka joka haluaa kokiksi isona).
Kyllä sun täytyy, SIIS TÄYTYY, kokeilla exkspressoa ja macchiatoa ja cappuchinoa! Sitten tilailet kato sellaisia fantsuja makusiirappeja. Teet pillifarkuissa ja napapaidassa frappuchinoja vieraille niin ne on iha et
"oo la laa!" (http://omglol.kerrolisaa.com/1/10557.jpg) ;)
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 09, 2010, 20:19:21 ip
Nykynuoriso ei vaan ole päässyt tekeen ruokaa kotona. Huomaa esim. tosta Pete Parkkosesta, kun laitto liivatteen suoraan kattilaan jossa keitti kermaa. Varmaan monien kohdalla asia menis juurikin noin.
Antaako monikaan vanhempi mukulan kokeilla nykypäivänä omien sörsseleiden tekoa? Omat vanhemmat mukulat eivät saa tehdä ruokaa koskaan kotonaan, mutta meillä ne "joutuu" siihen hommaan. En halua muksujen syövän koko ikäänsä äitien tekemiä kertakäyttöpizzojakaan.
Kotitaloustunneilla koulussa kokattiin (ja kokataan vieläkin) joka kerta.
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 09, 2010, 15:18:19 ip
Nahkiainen on kala, joka kuuluu ympyräsuisten heimoon. Nahkiainen on nahkiaiskalojen lahkon ainoa edustaja. Jokeen kutemaan nousevat nahkiaiset eivät elä verellä, koska niiden suoli on surkastunut, joten ne eivät syö mitään. Tästä syystä merinahkiaista ei tarvitse perata. Nahkiainen syö kalojen kyljistä nahkaa ja lihaa, ei siis verta. Nahkiaisesta on olemassa myös sisävesimuoto. Ja mitä suomen rasvaisiin kaloihin tulee niin ankerias on todella rasvainen kala. ;)
No niimpä, kalahan tuo on... Selkärangan puute jotenkin assosio toisaalle....
Mutta joo, siis ankerias..
Vinelistä kurkkasin sen koostumusta ja uskaltaisin vetoa lyödä ettei massaspektrin perusteella kukaa osaa kertoa nahkiaisen ja ankeriaan eroa, joten onhan näitä ravintoarvoltaan kauniita kukkasia enemmänkin täkäläisessä ympäristössä.
Eivät nyt vaan ole marttaliiton opukseen "näin tulet zeppeliiniksi" päätyneet, mikä toisaalta saattaa olla suosituksista parhain.
Mut se mikä tuskaa aiheutti oli tuon uhanalaisluokitus, ompi CR, eli niinku pikkasen vaille kadonnut tältä planeetalta.
Mun etiikka ei anna periksi moista murkinaa pupeltaa, pandantassut menee vielä, se ei oo kuin erittäin vaarantunut.
Oikeesti olen toki ankeriasta syönyt, ihan mökkirannan antimina.
Tiedän ettei sen pitäisi ihmisen kutomiin standardipyydyksiin juuttua, mutta olen omin silmin kakruna nähnyt kun mökkirantamme rysässä oli seitsemän ankeriasta.
Elukoina olivat suoraan ilmestyskirjasta, isukkini on/oli aika pirun iso ukko, mutta joutui tosissaan vääntämään kärmeksiä ennenkuin sai ne ämpäriin taiteltua...
Niiden nirhaamista en sit saanut todistaa, oli kuulemma jotain mikä ei sovi lasten silmille..
Lainaus käyttäjältä: Pankkipoju - syyskuu 10, 2010, 13:12:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 09, 2010, 15:18:19 ip
Nahkiainen on kala, joka kuuluu ympyräsuisten heimoon. Nahkiainen on nahkiaiskalojen lahkon ainoa edustaja. Jokeen kutemaan nousevat nahkiaiset eivät elä verellä, koska niiden suoli on surkastunut, joten ne eivät syö mitään. Tästä syystä merinahkiaista ei tarvitse perata. Nahkiainen syö kalojen kyljistä nahkaa ja lihaa, ei siis verta. Nahkiaisesta on olemassa myös sisävesimuoto. Ja mitä suomen rasvaisiin kaloihin tulee niin ankerias on todella rasvainen kala. ;)
No niimpä, kalahan tuo on... Selkärangan puute jotenkin assosio toisaalle....
Mutta joo, siis ankerias..
Vinelistä kurkkasin sen koostumusta ja uskaltaisin vetoa lyödä ettei massaspektrin perusteella kukaa osaa kertoa nahkiaisen ja ankeriaan eroa, joten onhan näitä ravintoarvoltaan kauniita kukkasia enemmänkin täkäläisessä ympäristössä.
Eivät nyt vaan ole marttaliiton opukseen "näin tulet zeppeliiniksi" päätyneet, mikä toisaalta saattaa olla suosituksista parhain.
Mut se mikä tuskaa aiheutti oli tuon uhanalaisluokitus, ompi CR, eli niinku pikkasen vaille kadonnut tältä planeetalta.
Mun etiikka ei anna periksi moista murkinaa pupeltaa, pandantassut menee vielä, se ei oo kuin erittäin vaarantunut.
Oikeesti olen toki ankeriasta syönyt, ihan mökkirannan antimina.
Tiedän ettei sen pitäisi ihmisen kutomiin standardipyydyksiin juuttua, mutta olen omin silmin kakruna nähnyt kun mökkirantamme rysässä oli seitsemän ankeriasta.
Elukoina olivat suoraan ilmestyskirjasta, isukkini on/oli aika pirun iso ukko, mutta joutui tosissaan vääntämään kärmeksiä ennenkuin sai ne ämpäriin taiteltua...
Niiden nirhaamista en sit saanut todistaa, oli kuulemma jotain mikä ei sovi lasten silmille..
Isäsi oli oikeassa, ei sovi lapsille. :D Kymmeniä säkkejä ankeriaita perkanneena voin sanoa että on suht v#ttumaista hommaa. Onneksi niiltä sentään oli henki pois. Se olisi tuonnut vielä kivan lisän hommaan. On sellainen otus ettei henkikullastaan tahdo luopua sit millään ja kun kalan rakenne on mitä on, niin käsissä pysyminenkin tuottaa omat ongelmansa. Jos saatte ankeriaan niin helpommalle pääsette kun laskette sen takaisin. :)
Mukulana mökillä, Säkylän Pyhäjärveltä saatiin pitkästäsiimasta 80 ankeriasta, joskus 70- luvun lopulla.
Siinä oli hommaa saada hengiltä ja perkailla niistä 2/3... loput annettiin jonnekin.
Sillä se henki lähti ankeriaasta, kun pani sanomalehteen että pysyi hyppysissä ja mätkäisi pään päin veneenlaitaa.
Ei tarvinnut voita lisätä pannulle kun paistoi.
Mutta ankeriaasta nakkeihin:
Muija (vaimo- suom.huom.) kävi hankintamatkalla Kivikylän palvaamon tehtaanmyymälässä Huittisissa, ja toihe tuliaisksi
minulle Chilinakkeja. Käski maistaa ensin varovasti, kun olivat siellä antaneet varoitusta että ovat sitten tulista tavaraa.
Ainahan minä varovainen ruuan kanssa, vaikken ennakkoluuloinen ollenkaan.
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs653.snc4/61352_436754742979_650072979_4961048_4114676_n.jpg)
tuossa linkki firmaan josta ne olivat peräisin, täytyisi varmaankin ojentaa jallun oikeinkirjoituksesta, mutta
mitä sitä saivartelemaan.
http://www.kivikylan.fi/tienpaalla (http://www.kivikylan.fi/tienpaalla)
niin; ne nakit olivat oivallista tavaraa: menivät 10 minuutissa, pientä poltteen tapaistakin havaittavissa mutta ei mitään älytöntä
___
Lainaus käyttäjältä: linker - syyskuu 10, 2010, 14:26:01 ip
Mutta ankeriaasta nakkeihin:
Muija (vaimo- suom.huom.) kävi hankintamatkalla Kivikylän palvaamon tehtaanmyymälässä Huittisissa, ja toihe tuliaisksi
minulle Chilinakkeja. Käski maistaa ensin varovasti, kun olivat siellä antaneet varoitusta että ovat sitten tulista tavaraa.
Ainahan minä varovainen ruuan kanssa, vaikken ennakkoluuloinen ollenkaan.
tuossa linkki firmaan josta ne olivat peräisin, täytyisi varmaankin ojentaa jallun oikeinkirjoituksesta, mutta
mitä sitä saivartelemaan.
http://www.kivikylan.fi/tienpaalla (http://www.kivikylan.fi/tienpaalla)
niin; ne nakit olivat oivallista tavaraa: menivät 10 minuutissa, pientä poltteen tapaistakin havaittavissa mutta ei mitään älytöntä
___
Piti itsekkin hakea pussillinen näitä nakkeja, kun lähes naapurikylässä on tehtaan myymälä. Muualla en ole nähnyt näitä muuten myynnissä. Taitaa olla hieman spesiaalituote. :D
Erinomaisia nakkeja! Tulisuutta juuri niin, että kitalakeen ja nieluun jäi sellainen mukava lämmön tunne. Myöhemmin on tuntunut jo hieman vatsassakin.
Pussillista en silti syönyt heti yhdeltä istumalta, kyllä tuosta kilon pussista pitää jäädä hieman huomisellekin. ;D
Päihittää kyllä aikaisemmin maistelemani chilimakkarat tulisuudessa mennen tullen!
taitaa pizza ja kebab olla suomalaista ruokakultuuria parhaimillaan
Nicklaksen viestit muuttuvat fiksummiksi päivä päivältä!
Lainaus käyttäjältä: nicklas - joulukuu 10, 2010, 15:44:06 ip
taitaa pizza ja kebab olla suomalaista ruokakultuuria parhaimillaan
Nyt on pakko kehottaa simuloimaan sitä yhdyntää manuaalisesti.
no vitsi vitsi :o
Vaan niinhän se on jos katsoo hyvin, hyvin monen suomalaisen ruokavaliota. Arkena vedetään saarioisten einessontaa ja mautonta makaronilaatikkoa, perjantai on PIZZAPERJANTAI jolloin nautitaan pakastepizza ja pyhäpäivänä mennään oikein ravintolaan syömään rullakebab...
mullakin kaveri pitää itseään oikeen kulinaristina kun kaikki lahden kebabbi paikat käyny läpi että missä on parhaimmat :-[
Täälläpäin olisi hyvällä paikalla myytävänä entinen rahtari-lounaskahvila 3000 neliön, rekankin käännyttävällä pihalla.
Hinta on jokseenkin kohdallaan... ja hallitus puoltaa ajatusta hankkia se itsellem kunhan saisi jollain konstilla nykyisen putiikin pois jaloista.
Pitäisiköhän alkaa luomaan oikein ruokakulttuuria tänne satakunnan raukoille rajoille, ja ostaa tuo pois kuleksimasta, Iso valomainos Texasin Amarillon paikkojen tapaan:
"Extreme Food", ja honour- taulu salin seinään, johon saa nimensä kun syö kilon nagapihvin alle tunnin. Ellei syö, niin maksaa.
Olisikohan tuossa todellakin kehittämisen paikka!
(Myytävänä: Luontaistuotekauppa / Valokuvaamo)
:o
suunnittelin itse samaa mutta raha loppui kesken...(kyllä se joskus)
Ravintolan perustaminen on VITUN kallista puuhaa..
Eikä minullakaan jäänyt budjetti vajaaksi kuin 2547,64€ joten joskus sitten.. ja ei tule yrityslainaa.. on liikaa lahdessa ruokapaikkoja yms...vittu...Kuulemma(näin sanoivat kun kysyin) tuli oikeen kotio laput..
ja vielä, eniten harmittaa että oli jo paikka katsottuna sekä levyt ja EU Vitun direktiivit yms...hellat ja systeemit ... vittua... PRK!!!!
Suuri idolini Loka-Laitinen tylyttää taas suomalaisia ruokavammaisia!
http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/10/18/rottien-ruokaa/ (http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2010/10/18/rottien-ruokaa/)
Minä varmaan olen täys juntti, kun en ole huomannut olevani allerginen juuri millekään ruualle. Koitan ruokalistasta etsiä jotain maistuvaisen / mielenkiintoisen olosta, mikä toivottavasti maistuu hyvältä sekä tekee kylläiseksi :p Kenties uusia kulinaristisesti positiivisia elämyksiä etsien.
Ikävä vaan, että monet raflat tuntuvat nykyään tarjoavan aikas mitäänsanomattoman oloista ruokaa. Jotain vauvoja varten maustettua kengänpohjapihviä tms...
Täällä etelässä ruokakulttuuri kallistuu tuonne einesruuan ja makaroonilaatikon sekä makaroonimössön suuntaan. Pari kertaa viikossa kebabilla ja pizzalla ja jollei muuta niin lihapullat ja ranskalaiset uuniin vähintään kerran viikossa.
Viimeiset pari vuotta kyllä ikäiseni nuoret ovat alkaneet kokkailemaan ihan oikeata ruokaakin, varsinkin kaveripiirissäni. Häränliha, kana ja kalaruuat on tullut tutuiksi ja jopa maukkaat salaatit, valitettavasti chiliä en ole saanut kuin parille jotenkuten tuotua mukaan ruokaan.
Nyt kun olen päiväkotiharjoittelussa, niin olen huomannut tuon asian henkilökohtaisesti! Tässä taannoin söin omia eväitäni (siipiä) kahvihuoneessa, niin yks hoitaja sai allergisia reaktioita jo pelkästä hajusta ja vietti loppuillan terveyskeskuksen ensiavussa ja sai tipan kautta kortisonia. Toinen on niin kova kala-allergikko, etten voi syödä sitäkään muiden aikana.
Ilmeisesti saisin syödä pelkkää gluteiinitonta puuroa veteen keitettynä! PRKL! Naisvaltaistenalojen pahin vika on, että siellä on liikaa naisia!
Tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 100 päivään jotenka onko kenelläkään mitään järkevää sanottavaa :D
Ai niin täällä oli tällainenkin! Tää oli vaan niin hautautunut tonne. Kiitos kun nostit. ;D
Viime kesänä tarjoilin töissä tuoreita chilejä. Eräs eläkeikää lähestyvä ukko maistoi sitten Hot Lemonia. Irvisteli vähän aikaa, ja totesi: "Ei ruoan kuulu tältä maistua!".
Olisi pitänyt ehkä huomauttaa, että eiköhän chilillä ole ruokaa maustettu pari tuhatta vuotta ennen kuin suomessa alettiin tekemään karjalanpaistia.
Paino sanalla maustettu
Tämä on niin tätä.. juurikin asenteita ja ennakkoluuloja tarvitsee muuttaa. Ja eihän kukaan söisi pelkkää pilkottua chiliä ruokana..ehkä ::)
Jonkun viisaan sanoin "ei sitä suolaakaan kiloa laiteta" =)
AW Yrjänä sivaltaa taas.
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Nugettilipun+alla/1329103574988
Osuu ja uppoaa!
Kommenteissa taas nähdään miten VMP-kansaa Suomaalaiset on. Ranteet-auki-kamaa. Jäätävää skeidaa.
http://omakaupunki.hs.fi/helsinki/uutiset/viisi_uutta_helsinkilaisravintolaa_kelpasi_michelinille/
Onko moni lukenut Rantalan ja Milonoffin, Mad cook kirjaa?
Tän topicin takia oli pakko kaivaa se taas hyllystä selattavaksi, loistava kirja joskin Tunnan "vegemättö" ylistys vähän ahistaa.
Mad Cook on karmeeta paskaa. Shokkiarvoilla ratsastusta ja samalla ryöpytetään kaikki "kapitalistit" eli veronmaksajat. En viitsi edes aloittaa tästä aiheesta.
http://www.youtube.com/watch?v=jjwrZ1-WjsI
Ihan helvetin hauskaa.
Jos olisin kahdeksanvuotias.