tammikuu 09, 2025, 12:39:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Glottis

1
Ei dalmatialaisellakaan tunnu olevan mitään vaikeuksia syödä chiliä, nuorempi pistää kaikki marjat nassuun mitä vain pystyy. Surutta popsii mm. linnunsilmiä, tosin tykkää tavallisestakin paprikasta. Miten niin koirat lihansyöjiä :shock:
2
Lainaus käyttäjältä: "tempe"Paino 99 grammaa (kapea lasitölkki), josta chilejä 57 grammaa. Ainekset chili, vesi, suola (12 %) ja happamuudensäätöaine E270.


Selvisipä tuolle rajulle suolaamiselle syykin, yli 10% suolapitoisuus (tai yli 2% etikkaa) tarvitaan botuliinin kasvun estämiseksi.
3
Pitääkös nuo varsinaiset myllyt poltteen sisällään eikä ilmassa?

Itse jauhoin ekalla kerralla käyttäen eukon yleiskonetta. Koko keittiö alkoi polttelemaan keuhkoja kun siellä kävi :) Pienemmän hellasärön toivossa seuraavalla kerralla masiina sitten pörräsi pihalla. Siemenet jäävät pääosin ehjäksi, mutta muuten menee ihan siihen karkeuteen kuin haluaa.
4
Edistyneempi chilinkasvatus / Chiliöljy
elokuu 31, 2004, 00:35:20 ap
Käsittääkseni botuliiniin muodostumiseen tarvitaan myös kosteutta hapettomuuden lisäksi, joten kuivatut chilit ja öljy olisi turvallisempaa.

On sen verran tuhti myrkky ettei viitsi leikkiä, joten teen pienenpieniä annoksia että kuluvat saman tien.
5
Edistyneempi chilinkasvatus / Habanerot - Huh huh
elokuu 22, 2004, 21:32:08 ip
Habaneron tulisuudessa on sellainen vika (siis ainakin noiden kaupan habojen), että riittävässä tulisuudessa alkaa puskea esiin sellainen saippuainen, ikävä sivupiirre. Tätä samaa ei ole vastaani tullut muissa suht. tulisissa chileissä, ei ikinä esim. scotch bonnetissa. Siitä huolimatta silläkin saa ihan helposti aikaan tolkuttomat ring-of-firet koko ruokailuporukalle :mrgreen:
6
Minun mielestäni taas tuo suolapitoisuus pilaa loistavan tuotteen :( En pystynyt käyttämään niitä oikein mihinkään, kun liika suola alkoi tökkiä. Enkä kyllä mitenkään säästele suolaa normaalisti, noissa vain on sitä minulle liikaa. Liottamalla suolaisuus väheni mutta maku lähti kanssa, ei ollenkaan hyvä :(
7
Edistyneempi chilinkasvatus / Duuniruokala yllätti
heinäkuu 19, 2004, 15:06:23 ip
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Missäs työpaikassa moista herkkua saa..??!!! :)

Nokiallahan minä... tosin tuon Valimo 21 ruokalan tempaus oli kyllä ensimmäinen mitä olen havainnut. Ko. ruokalassa on myös jatkuvasti Sriracha Hot Chili & Garlic Saucea tarjolla joten pelkän punaisen Tabascon varassa siellä ei muutenkaan tarvitse olla.[/color]
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Duuniruokala yllätti
heinäkuu 16, 2004, 16:26:29 ip
Nimittäin kupillinen tuoretta, kuutioitua Habaneroa maustepöydässä. Vaikken erityisesti habaneroista pidäkään, niin tällä kerralla ei jäänyt ruokailusta lieskat puuttumaan :cool: Joutui heti laittamaan positiivista palautetta :)
9
Tavallisista kukista lähtivät mäntysuovalla terästetyllä vedellä.
10
Edistyneempi chilinkasvatus / SantaMarian PiriPiri
syyskuu 22, 2003, 11:43:31 ap
Itää tosi huonolla suhteella, paristakymmenestä siemenestä sain kasvamaan vain yhden taimen (Rajah Whole Red iti about kaikki).

Ja tämäkin heikko taimi sitten ryytyi hiukan liian kovaan aurinko-totutteluun :(
11
Lainaus käyttäjältä: "kalmusto"Dunns River Jamaican Style Scotch Bonet - soosi taitaa olla pikkuisen tabascoa vahvempi, puoli pulloa annokseen tyyppiä kuitenkin. Löytyykö tippapullo-tyypin kastikkeita marketista vahvempana?

Sambal Olekeissa riiittä potkua, mutta maistamani ovat olleet ikävän etikkahappoisia, olisiko joku merkki parempi?

Sambal Olekissa tuppaa olemaan monesti ihan liikaa suolaa :(

Encona West Indian Hot Pepper Sauce on mielestäni varsin hyvää, joskaan ei mitään valtavan tulista sekään (taitaa olla kuitenkin hiukka enemmän kuin perustabascossa?)

Pullon kuva löytyy esim:
http://www.geocities.com/dragon_loves_chilies/encona.html
12
Kodin mausteinen kokkaus / Chipotle & Ancho
elokuu 28, 2003, 11:56:06 ap
Eikös alunperin lämminsavustuksen idea ole kuivattaa sellaiset chilit jotka ei muuten suostu kuivumaan nätisti? Eli siis säilöntäkeino, jossa sivutuotteena tulee hyvää makua :) Kylmäsavussa taas ei kuivumista taida päästä tapahtumaan, ainkaan vastaavassa ajassa. Ei pitäisi olla mitään estettä kylmäsavustaa jotain helposti kuivuvia chilejä, mutta paksummat tapaukset kuten jalapeno taitaa olla huono idea.
13
Edistyneempi chilinkasvatus / Exotic Garden?
elokuu 11, 2003, 15:49:02 ip
Vaikuttava aine lienee parkkihappo? (=Tannic acid englanniksi)

Teessä liottamista käytetään rapakoin takana kovettamaan rekikoirien anturoita jos ovat liian pehmeät, eli siinä käytössä vaikutus on päinvastainen :)
14
Mikähän aine mahtoi olla kyseessä?
15
Eikös toi valohoitolamppu olisi hyvä, mun käsittäkseni sen allonpituudet ovat lähellä auringonvaloa? Ja eikös kasvit tykkää just eniten auriongonvalosta.
16
Kodin mausteinen kokkaus / CousCous-lisäke
elokuu 04, 2003, 15:04:13 ip
Eka resepti, coming up  :cool:

Keitinveteen hiukka suolaa, ja sitten kuskukset keittymään ohjeen mukaan. Mittaa vesi tarkkaan, sen on tarkoitus imeytyä kokonaan. Ylimääräinen vesi on hankala kaataa pois, koska kuskus on senverran pienikokoista tavaraa.

Samaan aikaan kuullottele paistinpannulla pikku öljytipassa sipulia ja chiliä. Omasta mielestä miedot chilit sopii tähän, mutta tämähän on makuasia :) Halutessaan voi mukaan lisätä loppuvaiheessa pieneksi leikattua valkosipulia, mutta kannattaa olla varovainen, se palaa helposti.

Kun kuskus on valmista, pöyhi irtonaiseksi haarukalla. Sekoittele chili+sipuli ja hiukka rouhittua mustapippuria kuskuksien joukkon, setti on valmis.

Ainakin lähikaupan CousCous valmistuu parissa minuutissa, eli tämä on todella nopea tehdä. Sopii hyvin käytettäväksi riisin tilalle.
17
Edistyneempi chilinkasvatus / Tulisuuden tarkoitus
elokuu 04, 2003, 00:15:33 ap
Tietää näköjään koiratkin mikä on oikeaa ruokaa ja mikä ei.
Talon nuorempi koiruus (1v iältään, irvistelee tossa avatarinakin) veti tänään aamupalaksi kokonaisen Anaheimin. En tarkoita yhtä hedelmää vaan useampia, osa raakileita, osa jo saamassa väriä. Koska ilmeisesti maistui, meni itse kasvikin siinä sivussa, nyt puska on semmonen 5cm nysä. Eikä edes janottanut päälle, liekö sitten chilit olleet vielä melko mauttomia.

Tässähän joutuu varomaan, jonkun häijymmän lajikkeen nauttiminen tossa määrin ilman ennakkoharjoittelua voisi olla melkoisen epämiellyttävää otukselle :(
18
Edistyneempi chilinkasvatus / Käsien puhdistus?
heinäkuu 29, 2003, 10:11:16 ap
Lainaus käyttäjältä: "Janne"Minä käytän chilin pilkkomiseen hyvää veistä ja leikkuulautaa, ei siinä kädet tuhriinnu  :;):

Juu, näinhän minäkin, mutta kuivatavaran murskaus (noo, tosta selviäisi morttelilla) ja siementen taltiointi (miten tosta suoriutuu ilman käsiä? :)  ) tuntuu sotkevan meikäläisen kädet.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Käsien puhdistus?
heinäkuu 28, 2003, 14:35:19 ip
Just ton öljyliukoisuuden takia kokeilin viimeksi "pestä" kädet ruokaöljyllä, jonka sitten pesin pois fairyllä. Tulos pyöreä nolla :(

Toi konepajamönjä voisi tietty olla kova sana :p Swarfega vai mikä sen nimi nyt kouluaikana oli. Meilläkin käsityömaikka joskus totesi, että kaikki tatuointia huonommin kiinni oleva lähtee :D
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Käsien puhdistus?
heinäkuu 28, 2003, 13:33:24 ip
Onko kukaan keksinyt hyvää keinoa käsien puhtauden varmistamiseen ruuanlaiton jälkeen? Kun ei jonku pikkumäärän vuoksi aina hanskojakaan viitsisi käyttää, ovat kömpelöt.

Pesustahan ei tunnu olevan mitään ilos, tai sitten pesuaine on väärä. Pitäisikö se olla jotain maitoa tms :)

Nimimerkki silmät ei tykkää :laugh: