tammikuu 09, 2025, 12:09:20 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - piipari

1
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Superruoka
lokakuu 27, 2010, 22:15:37 ip
Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 23, 2010, 21:24:56 ip
mikäs teidän Maca jauheesta pahan makuista tekee? Ettei olis vanhaa?
en ole itse mitään hikistä sukka makua huomannut, mut sekoitankin sen aamulla tuorepuuron sekaan
jossa on jo ties mitä  ::) ::)
mutta todelliset superit löytyy ihan suomen luonnosta, mikä olis parempaa kuin itsepoimitut (tiedät mistä tulee) marjat karpalo, mustikka, hilla,tyrni yms sekä suomen luonnon omat yrtit varsinkin tuo nokkonen, mustikkanlehdet, koivu, kuusenkerkät yms
Toki ymmärrän että kaikki ei asu lähellä puhdasta luontoa, mutta ei sinne yleensä pitkä matka ole :)
Hessi joka tänään kävi karpalo mättäillä ja saa nyt mässäillä herkkua :)

yks terveysvaikutuksiltaan kovimpia, maultaan valitettavasti ei - MARJA-ARONIA. viis kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikassa.
tuorepuurot muuten toimii !

ja macajauheen makuun voi hyvinkin vaikuttaa valmistaja, eihän noi kaikki kaupan chilituotteetkaan ole mitään hyviä. mulla on kaapissa cocovin macaa, ihan kelpoo - vertailukohtaa ei kyllä ole. ja siis, ei mitään herkkua, mutta menee pirtelöissä ja juuri tuossa tuorepuurossa, kunhan ei liikaa innostu sitä sekaan tuikkaamaan.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Karppaus
lokakuu 27, 2010, 22:12:30 ip
karppaus on, suhteellisesti, suht terveellistä. en nyt ala metskaamana lähteitä jne, mutta sanomattakin lienee selvää, että jättämällä turhat valkoiset jauhot ja sokerit pois ruokavaliosta voi paremmin ja kenties painoakin tippuu.

karppauksessa ei kuitenkaan kannata liikaa miettiä hh-määrää, kunhan niiden laatu on hyvä. eli runsaasti tuoretta rehua ja etenkin vihreää sellaista naamaan. jäävuori- lehti- ja jääsalaatti on käsittääkseni suht turhia ravintoarvoltaan, muissa salaateissa on jo kaikkea kivaa. parsakaali on ihan superia. kesäkurpitsa, pinaatti, kaikki kaalit, vihreät pavut, herneet jne ..
sanovat, että makeita juureksia (porkkana, punajuuri jne) kantsis vetää vähän rajotetusti - en mä tästä välittäis, perunan syöntiä rajoittaisin.

leipää jos vetää, kantsii suosia juureen tehtyä ruisleipää, tai ainakin itse tehtyä, vähän hapatettua leipää.
paljon kalaa, hyviä kananmunia jne.

panostakaa laatuun; luomua, lähiruokaa, jne. nämä nyt eivät ole ihan itseisarvoja, mutta melkein kumminkin - pientuotanto korkeilla kriteereillä ja tietynlaisella antaumuksella ja kunnianhimolla tuntuu varmasti. ja usein luomu nyt vaan maistuu paremmalta ja ainakin tuntuu hyvältä pidemmän päälle. luomuruokapiirit on kova juttu.

huudan loppuun myös paleo-, kivikautinen- ja primal-dieetit. googlatkaa jos kiinnostaa, tuntuu toimivan.
3
Lainaus käyttäjältä: Kugelschreiber - syyskuu 06, 2010, 20:22:38 ip
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - syyskuu 06, 2010, 18:02:04 ip
Mikä tekee tästä Bionan luomupyreestä niin ylivertaisen?


hinta normaaliin verrattuna x2 = herkullisempi maku  ???

luomu maistuu usein, ei aina, paremmalta kuin normo. oli maatilatorilla perunamaistiaiset; luomua ja "eettisesti kasvatettua". sokkomaistelussa kaikki, jotka maistoivat, veikkasivat paremman makuisen olevan luomua. metsään meni.
mutta juuri tomaattimurskassa esim. eron huomaa, luomua voi kauhoa suoraan purkista, noita muita ei oikeen tee mieli. porkkanat myös usein ovat paljon parempia. jos ei halua luomua, on mutti-merkkinen murska tosi hyvää.
4
propsit kuvista, on älyttömän hienoja !
onnea kasvatuksiin :)
5
Jäkätijäkäti / Vs: Kyllä ennen oli kaikki paremmin.
maaliskuu 27, 2010, 13:28:28 ip
ennen nostalgiakin oli parempaa.
7
Mausteet / Vs: Chilidippi
helmikuu 09, 2010, 14:00:46 ip
Lainaus käyttäjältä: ihis81 - helmikuu 07, 2010, 15:50:31 ip
Tuon on kyllä todella arsyttävää.
Yleensä saa kyllä tosi tarkkaan tutkia ettei ole alkanut itämään, ja silti joukossa on itäneitä.
Yleensä nuo ovat hieman pehmenneitä, joten tunnnustelemalla vaan, ja toivotaan parasta:)


tämä on rasittavaa. tuikkasin jo hieman pehmenneen ja kenties itäneenkin sipulin suoraan multaan piruuttani, kovasti se herkkuruohoa pukkaa. fiksuahan olisi kai laittaa kynsi kerrallaan kasvamaan eikä koko sipulia kerralla.
8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
joulukuu 18, 2009, 11:07:46 ap
Kävin vetää Locosissa Diablo burgerin ja olin ihan tyytyväinen, ei hintansa arvoinen ja hieman oli haalea sämpylä .. Kastike oli suht. tulista mutta näillä vähäisillä toleilla pystyi ihan mainiosti vetämään lärviin, mikä oli hieman sääli, koska olisin halunnut tulisempaa raflaelämystä. Ei varmaan kovemman luokan chilipäille mikään älytys. Eipä tule toiste mentyä, mutta siis, näin kertakokeiluna ihan jees safkat.
9
Kävin hoitamassa putelin tän isoveljeä, shot to hell-soossia.
Täytyy sanoa että on suht kamalan makusta. Poltetta on sen verran että vähän yskittää kun semmoisenaan maistelee, siitä toki pojot. Suosittelen ja en suosittele samaan aikaan. Pienen kokemukseni perusteella sanoisin, että jos haluu aika tulista sotkua jossa on myös makua, CaJohnin 10 on raadin valinta. Himohyvää.
10
Kodin mausteinen kokkaus / Pran Naga Pickle
helmikuu 10, 2009, 11:57:58 ap
Kävin hoitamassa eräästä paikallisesta etnokaupasta (tässä Helsingin Hämeentiellä niitä on kuin sieniä sateella) hieman mausteita ja samalla bongasin mukaan "introducing Bangladeshi products" hyllystä lupaavan oloisen Naga Pickle-tökttipurkin. Lupasi hyvää, Morichia aineosina jne, hintaakin vaivaiset 1,6 e.
Tulin kotiin, kastoin lusikkaa purkissa ja ääntä kohti. Maku oli oivallinen ja polte suht tuju myös. Tuommoista miltä noi "picklet" maistuukin yleisesti.

No, ajattelin googlaa, jotta löytäisin kuvaa tännekin nähtäväksi, ja pari ekaa linkkiä sattuikin silmään:

Pran's Naga Pickle - carcinogenic?
http://shafiur.i-edit.net/?p=895

Ainesosaluettelossa ei sitten mainittu mitään karsinogeenisestä Sudan 1- väristä ...
"Sudan I is not a permitted colour under the Colours in Food Regulations 1995. It is considered to be a genotoxic carcinogen and its presence, at any level, is not permitted in foodstuffs for any purpose."

http://www.food.gov.uk/enforcement/alerts/2003/nov/sudanprannaga061103

Eniveis, tuomio: hyvä lisä intialaisen oloisiin ruokiin, käytänpä purkin loppuun ja ehkäisen syöpään sairastumistani jättämällä vastaisuudessa Pran-purkit hyllyyn ...
11
ja hehkutanpa vielä tosiaan tota Fredan valikoimaa, oli kiva löytää jolokia jauhetta ja mega deathii ja muita kivoi karmeita gurmeita.
12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: CaJohn's "10" kastike
joulukuu 16, 2008, 18:56:37 ip
kävinpä hakemassa oman putelin tuolta Fredan punnitse&säästästä putelin. Makso 9,9 eli melkeen täys kymppi hintansakin puolesta. Makunsa puolesta 11/10 !
Aivan FANTASTISTA. Maku on HYVÄ, polte on AIKA SOPIVA. Ehdoton kaapintäydennys jokaiselle itseään arvostavalle.

sivumainoksena vielä, olipa muitakin tosiaan cajohnin soossei, sitä viskilitkuu ja sit blairin mega deathei ja salsa muertee jne, ja bih jolokia jauhetta ja pure cappii ... ihan suht koht hinnatkin. mainio ketju muutenkin..
13
noi on muuten tosi hyvii kauppoi, on kans spessu reilun kaupan suklaita ja kaikkee muuta hyvää.
piti tulla mainitsemaan että elämänlaatuni ja ruoan taso nousi kun bongasin tosta kallion liikkeestä savustettua paprikajauhetta. aikaisemmin olen hoitanut unkarilaiset paprikajauheeni ko. liikkeistä, suuri suositus paprikoille !
14
Mausteet / PAIN-soosit saapuneet K-supermarketteihin
marraskuu 18, 2008, 19:59:32 ip
Toi batch 37 habanero garlic hot sauce on kyllä kiva pöytämauste. Eihän se kaiken kanssa sovi, mutta moneen safkaan ja leivän päälle huolellinen. Tulisuuttakin on melko sopivasti.
15
chipotlee ! paljon !
ja sitä kasvisruokaa kans. ja erilaisia chilejä, ja niiden esittelyjä ..
ja jälkiruokalistaan sarja erilaisia chilikaakaoita sekä hilloja.
16
Erikoisuudet / Tomaattia ja chiliä mitäköhän tekisin?
marraskuu 09, 2008, 12:36:10 ip
tai sit noi tomaatit voi kaltata ja duunaa soseeks ja pakastaa .. ja siis soseen maustaa apachella, tai sitten ei, jos se on pahaa :)
17
Erikoisuudet / Miksan friteeraustaikina
syyskuu 02, 2008, 22:25:54 ip
toimiiko kivennäisvesi kalian tilalla ?
tosin ikäänkuin olutta vieroksuisin ...

mut joo, pitääpä duunaa !
18
Kodin mausteinen kokkaus / Maustekauppoja
elokuu 13, 2008, 17:41:01 ip
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "deadstar"Onko kukaan käynyt katselemassa pk-seudun etnisten/maustekauppojen valikoimaa? Löytyykö esim. tabascoa vahvempaa soosia  8)


Enconan ja Amazonin soosseja löytyy esim Helsingistä Hämeenkadulta vähän joka liikkeestä. Siinä noi melkein ovatkin sitten.


sori pilknus, Hämeentie, ei katu. Ja tiellä siis eritoten Vii Voan ja Hämeentien poikkikadulla, kolmannella linjalla, oleva Aseanic Trading. AT on akuutisti enemmän mieleeni, pääsääntöisesti halvemman tofun takia (½ kg 1,25 e, VVssä parikyt senttiä enemmän ..) Suosittelen myös vakituisiksi tuoreen inkiväärin ja valkosipulin diilereiksi noita mestoja, halvempaa ja parempaa kuin markettien vastaavat.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Miten Vesiviljellä?
elokuu 11, 2008, 15:20:26 ip
Lainaus käyttäjältä: "vesuri"Astian pitäisi olla valoa läpäisemätön, muuten on koko hoito hetkessä levää täynnä. Akvaario näiltä osin vaikuta mitenkään toimivalta astialta. Suosittelisin hankkimaan muoviset läpinäkymättömät astiat ja hyödyntämään noita muita tarpeita jos sille tuntuu.
myös muuten letkut yms on syytä olla valoa läpäisemättömiä, läpinäkyvistäkin kun tulee levää ..

vanhan akvaarionhan voi ainakin ajatustasolla vuorata mustavalkomuovilla tms, jolloin saamme pimeän tilan.
20
Erikoisuudet / Habanerosuklaatorttu
elokuu 11, 2008, 07:50:45 ap
Kyllä siihen tulee vain se yksi naurettava rkl jauhoja, itsekin moneen kertaan ihmetellyt ja naureskellut sille .. Muissa resepteissä on usein se vähintään desi, mutta hyvää tuntuu tosiaan tulevan tolleinkin.

Itse tein habisversion monen ihmisen juhliin (lue= kirjava chilinsieto) johon laitoin yhden markettihabiksen, poltetta ei voi sanoa olleen, makua ja kivaa pientä vipinää suussa kyllä, ja pystyi muutkin kuin chilipärähtäneet syömään. Kai sitä pitäisi rouskia tuoretta tuotetta tulisuuteen samalla kun vetää kakkua lärviin :)

Vielä helppo mangosose:
Tölkki mangoa
+(Sitruunamehua, sokeria, sitruslikööriä / rommia)

- Valuta suurin osa nesteistä pois, surauta soseeksi ja mausta maun mukaan. Viinan kanssa varovasti, voi tulla helposti liikaa .. Kumma juttu muuten :)