kesäkuu 26, 2024, 10:51:08 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili-popcorn

Aloittaja murina, maaliskuu 10, 2011, 16:47:48 ip

« edellinen - seuraava »

murina

maaliskuu 10, 2011, 16:47:48 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 10, 2011, 16:50:56 ip käyttäjältä murina
Monella on pahatapa mättää suuhunsa kaikkea, elokuvaa katsoessa. Tällaisia tavallista tulisempia popcorneja tuli yksi ilta väännettyä leffailtaa varten:

Tarvitset: Öljyä (oliivi ja/tai rypsi) nokare voita, suolaa, maissinjyviä, valkosipulia, sekä tietenkin chiliä!

Kuumenna kattilassa öljy, muutama valkosipulinkynsi sekä chilit. Itse käytin kuivattua habaneroa, mutta maun mukaan  8)
pyörittele kattilassa öljyä, chilejä ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes maku on imeytynyt öljyyn.

Seuraavaksi suodata oljy siivilän läpi. Eli siis tarkoituksena säästää öljy ja kipata chilit ja valkosipuli pois, ei toisinpäin  ;)

kaada öljy kattilan pohjalle ja valmista popcornit chili-valkosipuli öljyssä. Halutessasi voit sekoittaa öljyyn maun vuoksi myös nokareen voita.

Mukavan maukkaita olivat ja tulisuuskin meni nappiin. Vieraille eivät maistuneet, olivat kuulemma tulisia?  :-[

Rusakko

ei kai se haittaa jos chilit jättää sinne pohjalle, kyl se sieltä sit löytyy kun popparit loppuu
mut pitää kyl koittaa, päälle ripoteltu chilijauhe ei oikeen tartu kunnolla

Mikho

Mä olen käyttänyt chilijauheita, eli ei tartte siivilöidä. Öljy ja chilijauhe kattilaan ja paukkujyvät perään.

Lihamestari

Tohonhan vois valmiiks väsätä chiliöljyn!
Valkkaria ja habaneroa lillumaan öljyn joukkoon. Sit kun poppareita haluaa väsätä, niin siitä lorauttaa vaan ja voit sekaan!
Ja voihan tota käyttää sitten kaikkeen ruoanlaittoon... :)

Pääsee pikkasen helpommalla...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

murina

Joo no tuo chiliöljy on tullut nyt esille hyvänä vaihtoehtona, nopeampihan se on tosiaan tehdä valmiista öljystä jota löytyy todennäköisesti valmiiksi joka chilipään kaapista  :P. Varmaan monelle tullut sama idea mieleen tehdä paukkumaissia chili öljyssä, mutta ajattelin että jos joku ei ole vielä keksinyt nii tässä idea jos haluaa vaihtelua perus popcorniin.

Lihamestari

Juu, idea on hyvä, mun pienessä mielessä tollainen ei ole edes käynytkään!
Mä väsään nääs aina noi mun paukkumaissit mikrossa...  :-[

Pitää testata, varsikin jos omaa satoa tulee! :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

murina

Joo no iteki tulee useimmiten mikrossa tehtyä, pääsee kuitenki helpommalla ja en ite ainakaan huomaa mitään eroa lopputuloksessa  :)
Pitää kokeilla nagalla tuota kattila-popcornia kuhan nuo kypsyy :D

heka69

Olen kerran tehnyt poppareita oliiviöljyssä ja hirveän makuisia tuli, ainakin mun mielestä. ton voisulan voi kaataa valmiiden poppareiden päälle (ettei pala, koska öljy kestää paremmin kuumuutta) niiku Englannissa on tapana ja sulatettu suklaa kruunaa popparit myös  ::)

salsa

huhtikuu 15, 2011, 17:32:51 ip #8 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 19, 2011, 17:19:38 ip käyttäjältä salsa
Chilijauheella kannattaa tosiaan tehä,tarttuu paremmin. Öljyn maun voi peittää suolalla,mutta kannattaa silti sulattaa vähän voita poppareiden päälle!Popparit on aina parempi vaihtoehto kuin rasvassa uitetut sipsit!!

Tiemuh

Tässä on toki kahta koulukuntaa, kuten kaikessa muussakin ruuanlaitossa. Itse en syö pelkästään elääkseni ja kiinnitänkin paljon huomiota siihen mitä suustani alas laitan. Lukeudun ehdottomasti kattilapoppareiden tekijöihin. Mikropopkorneista en pysty juurikaan nauttimaan. Olen hakenut aina uusia tapoja tehdä näistä vieläkin herkullisempaa. Viimeaukoina olen tehnyt popparini laittamalla nagajauhetta öljyn ja voin sekaan. Oliiviöljy yksikseen ei ole kovinkaan hyvä vaihtoehto, mutta voita mukana saa hyvän maun aikaan.

Juseq

Valmiiden popparien päälle sipulijauhetta muiden mausteiden mukana, ai saakeli kun tulee hyvää!

ragor

Rypsiöljyn sekaan täräytin löyly-maustetta ja popparit päälle. Oli aivan älyttömän maukkaita poppareita, just keep it simple  8)

marko-

Pakko sanoa että tuo Löyly on aika saatanallista kamaa, jos vertaa esim blairs death habanero jauheeseen. melkein aina kun sitä käytän tulee sellainen olo että "voi ei, miksi käytin tätä taas". Mutta aina sitä on pakko käytää silloin tällöin ;D

Herra 47

löylyssä on sentään kunnon makuakin :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

ragor

Nimenomaan!! Jos löylyä vertaa maultaan vaikka ultra-death soossiin, niin voisi verrata maitoa vaikkapa tinneriin... On vaan ylettömän maukasta tuo löyly, kun nuo uutetut "superkastikkeet" tuovat sellaisen kemikaálin maun suuhun...