tammikuu 09, 2025, 22:30:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hubertin päiväkirja

Aloittaja Hubert, marraskuu 30, 2012, 21:55:24 ip

« edellinen - seuraava »

Caide

Sain yhden todella karkkimaisen CGN21500:sen Jeweltä. Se on niin hieno, että oli pakko kuvata ja ottaa kasvatukseenkin ensi vuodeksi. Niin ja on aika erilaisen näköinen tämäkin.


Hubert

Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 07, 2013, 07:58:03 ap
Googlen kuvahaun perusteella tuo ei tosiaan taida oikeasti olla CGN 21500.


Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 08, 2013, 18:55:07 ip
Eipä se ole.
Aidot ovat oudon ruskean ja vaaleanpunaisen kukertavia pyörylöitä, mutta eivät tulipunaisia. Raakana lähinnä harmaita tai ruskeita. Pitäisi varmaan laittaa Chiliwikiin ja blogiin
Parvekkeella pienessä ruukussa sato jäi vähäiseksi, mutta maukas se on.


Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 08, 2013, 19:27:04 ip
Tässäpä kuva viimevuoden CGN21500 C.chinensestä. Ei ole punainen. Podit ovat kypsiä.


Lainaus käyttäjältä: Caide - lokakuu 08, 2013, 21:15:14 ip
Sain yhden todella karkkimaisen CGN21500:sen Jeweltä. Se on niin hieno, että oli pakko kuvata ja ottaa kasvatukseenkin ensi vuodeksi. Niin ja on aika erilaisen näköinen tämäkin.


Tämä taitaa taas mennä Semillakselle yhdeksi miinukseksi monen muun perään. Taimi on siis saatu keväällä jeweltä ja mitä ilmeisimmin idätetty samasta siemenpussista kuin tuo yllä näkyvä nätti tummapodinen kasvi.

Hubert

Yöt kylmenevät, mutta auringon paistaessa kasvihuoneessa on edelleen kesä. Sato on rocotoja vaille kypsää, mutta aika ei riitä sadon jalostukseen, joten kasvari saa olla toiminnassa vielä tovin.

Haroldin möllykät nauttivat syysauringosta odotellessaan hillonkeittopäivää.



Orange Habanero jaksoi rykäistä vielä mukavan syyssadon. Tänään keräsin 300 grammaa savustukseen ja oksille jäi vielä kivasti tavaraa. Hillopäivänä köyhtynee tämäkin puska.



Rhombo tekee satoa urakalla. Nämä saavat roikkua pitkään oksilla, jotta siemenet ovat suuremmalla todennäköisyydellä itämiskykyisiä.



Bacca-osastollakin punastellaan.



Ei tullut tästäkään kaudesta täysin ötökätön. Bongasin yhdestä rocotosta muutaman kirvanpaskoman lehden. Kuoria riittää, mutta eläviä löysin ja liiskasin tasan kolme. Eipä onneksi haittaa enää tässä vaiheessa kautta.  :D



Rocototkin alkavat vihdoin kypsyä. Pienistä kasveista ei tule kuin pieni sato, mutta pienikin määrä tätä herkkua tuntuu voitolta.



Tämä herkku taas kantaa nimeä Lemon Drop X PI 441552 F4. Aivan loistava versio kyseisestä risteytyksestä. 552:sesta on peritty muoto sekä paksu ja rapsakka kuori ja LD:stä tuttu aromi sekä väri. Ehdottomasti jatkoon! Kuten myös molemmat vanhempansa. ;D



Ja loppuun jotain mystistä: muuten punaisena helottavassa Nagabon puskassa on yksi oranssi podi.  :o Ehkä se vain jumittaa keskellä värinvaihtoa tai sitten kyseessä on varsin hauska mutaatio.

bluesman

 Jumantsukka mikä määrä hehkeitä chinensejä ja vielä talven ollessa tuloillaan!

Hubert

Tänään tyhjeni kasvihuone. Rocotot ja muutama muu onnekas pääsi sisälle kypsyttelemään satoaan natikan hellään lämpöön.
Muut kasvit leikattiin tapiksi ja viskattiin kompostiin.

Tämmöinen kasa irtosi alasleikatuista.



Supertulisia kertyi 1,1 kiloa. Lajikkeina Moruga Scorpion, Douglah, Sunrise Scorpion, Naga Viper, Scornaga ja Nagabon. Suurimmasta osasta näitä ajattelin tehdä "Varmasti Tarpeeksi Tulista" ja "Savustettua Varmasti Tarpeeksi Tulista" -jauhetta. Riittänee myös jakoon...  ;)



Surinam Redistä löytyi vielä 1060 grammaa satoa, osa tosin raakaa. Kokonaistuotto ei ihan yltänyt viiteen kiloon.



Muita chinensejä oli yhteensä 1065 grammaa. Orange Habanero ja PI 315027 pääsivät vielä sisälle kypsyttelemään.



Annuumeja eli Joe´s Longia ja jalluja oli 315 grammaa. Chilaca ei ole kypsyttänyt yhtäkään ei mätää podia, joten se pääsi sisälle kypsyttelemään muutamaa pötkyläänsä.



Baccatumeja keräsin 2,1 kiloa. Otin myös raakoja talteen ja kokeilen tehdä niistä jotain pikkelssin tapaista. Sisälle baccoista pääsivät leivänpäällislajikkeet: PI 441552, LDx552 ja Omnicolor.


Villeistä sisälle pääsivät Rhombo, Gala ja Ulupica Larget. Juurivaivaiset Flexut saivat jäädä pakkastestiin kasvariin.

Tämän päivän saldo oli siis 5640 grammaa chiliä, pientä jalostuspuuhaa tiedossa seuraavalle parille viikolle...  ;D

Kauden suurin kertamälli nosti kokonaistuoton yli 19:sta kilon, sisälle menneissä kasveissa killuu vielä pari kiloa, joten eiköhän tällä sadolla pärjää ensi kesään...  ;)

bluesman

Vau! Baccat heti hapatukseen muutamalla Surinam redillä höystettynä niin siinäpä sulle hapatusagitaattorin/ylipapin päivän sana.
Komeaa touhua kuten jo aiemminkin olen ihastellut.

Hubert

Nyt kun chilikurssi on ohi, on taas aikaa jalostaa satoa. Tänään oli vuorossa Savuinen Surinam Red Omenahillo ja Valkosipulinen Surinam Red Salsa.

Raakikset. (Hilloon meni oikeasti savustettuja Surinam Redejä pakkasesta.)




Ja 4 tunnin jälkeen pihalla oli jäähtymässä 28 omenahillo- ja 13 salsapurkkia.  :P



Kasvarintyhjennyssadonkorjuuerästä on vielä pari kiloa tavaraa jalostamatta ja sisälle siirretyissä roikkuu jo pari kiloa uutta kypsää raaka-ainetta. Ongelma, josta nousee hymy huulille.  ;D

Hubert

Tänään keräsin kypsytyskopperosta rocotot. Odotin saavani saalista reilun kilon, mutta surkean pienten ja kirvanpaskomien kasvien lomasta löytyikin 3,6 kg rocotoa! Saan tehtyä savurocototahnaa sittenkin ihan kivasti.  :P

Pyörykät kuivattelemassa pesun jäljiltä. Suurin Giant Rocoto painoi vain 42 grammaa. Kasvin kokoon nähden sekin on kyllä paljon.


Manzano Amarillo.


Aji Kettu

Aivan loistavaa ja esimerkillistä kasvatusta, rispekt !

Olen vain kummastellut, miten sait kasvisi niin nopealla kasvulla vauhtiin mm. kivivilloissa ja bubblereissa ?
Jos saa reseptiä tähän räjähtävään kasvuun udella, mitä lannoitetta kivivilloihin ja bubblereissa ?

Omat kasvatukset ovat jysähtäneet paikalleen, kivivilloissa olleet eivät ole liikkuneet natikan sivuvalon alla moneen viikkoon oikein mihinkään. Jospa nuo siirtäisi jonkin sortin turvemultaan.

Kuitenkin, onnea sadosta ja lykkyä ensikaudelle !
Elämän tarkoitus on olla onnellinen ja tehdä sitä mitä haluaa satuttamatta muita.

Hubert

Lainaus käyttäjältä: Aji Kettu - marraskuu 05, 2013, 20:31:42 ip
Aivan loistavaa ja esimerkillistä kasvatusta, rispekt !

Olen vain kummastellut, miten sait kasvisi niin nopealla kasvulla vauhtiin mm. kivivilloissa ja bubblereissa ?
Jos saa reseptiä tähän räjähtävään kasvuun udella, mitä lannoitetta kivivilloihin ja bubblereissa ?

Omat kasvatukset ovat jysähtäneet paikalleen, kivivilloissa olleet eivät ole liikkuneet natikan sivuvalon alla moneen viikkoon oikein mihinkään. Jospa nuo siirtäisi jonkin sortin turvemultaan.

Kuitenkin, onnea sadosta ja lykkyä ensikaudelle !


Kiitoksia!

Vesiviljelykasveistani selvisi tällä kaudella tasan yksi, eli en liene kovin vakuuttava auktoriteetti tässä asiassa. :D

Kivivillaidätyksissä oli lannoitteena Nutriforten Starttilannoitetta EC:llä 0,8-1,0. Taimibublereissa oli Yaran Hydroa ja Calcinittia suhteella 1:1 EC:n ollessa noin puolitoista. pH oli vaihtelevasti viiden ja kuuden välillä.

Räjähtävään kasvuun tarvitaan tietysti jokseenkin sopivat lannoitteet, mutta IMO paljon tärkeämpää on riittävä valo. Tuo "natikan sivuvalo" siis lienee syy kasviesi jumitteluun, toki juuriston kunto kannattaa myös tarkastaa. Omat bublerikasvit saivat talvella valoa suoraan päältä 2x58W loisteputkista alle 5 cm latvoista tai 400w natikkasta noin 60 cm latvoista. Toinen mielestäni tärkeältä vaikuttava tekijä on, ettei kasvu pääse esim. tilanpuutteen takia hidastumaan missään vaiheessa. Edellä mainittujen seikkojen takia suunnitelmissa onkin vähentää kasvimäärä ainakin puoleen ja siirtää idätystä 1-3:lla kuukaudella eteenpäin.

Onnea myös sinulle kasvatteluihin!

Hubert

Tänään lähti tuhti määrä rocotoa savustumaan. Huomenna seuraan liittyy vielä lisää, koska postipete kiikutti PP:n lähettämän 3,9 kilon herkkulaatikon smartpostiin mukavasti ennen viikonloppua.

Kypsytyskopperossa killuu kohtuullisen runsaasti rhombon, galan ja 2 cm:n halkaisijan chilejä tekevän Ison Ulupican marjoja kypsinä. YV:tä kehiin, jos tarvetta ko. lajikkeiden siemenille.

Hubert

Habanerosäilykkeen resepti.

Miquel

Liotetaanko habanerot vai jääkö ne pulloon? Kokonaisena?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Hubert

marraskuu 29, 2013, 20:00:22 ip #213 Viimeisin muokkaus: marraskuu 29, 2013, 20:02:21 ip käyttäjältä Hubert
Lainaus käyttäjältä: Miquel - marraskuu 29, 2013, 17:40:44 ip
Liotetaanko habanerot vai jääkö ne pulloon? Kokonaisena?


Pari tuntia riittää. Jauhosihvilän läpi kun valuttaa, niin ei jää rämmäleitä.

Edit: ja paloina tietysti pulloon ja ravistelua.

Limanuljaska

Tota pitää ehdottomasti kokeilla, vaikuttaa tehokkaalta flunssankarkoittajalta.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 29, 2013, 20:00:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - marraskuu 29, 2013, 17:40:44 ip
Liotetaanko habanerot vai jääkö ne pulloon? Kokonaisena?


Pari tuntia riittää. Jauhosihvilän läpi kun valuttaa, niin ei jää rämmäleitä.

Edit: ja paloina tietysti pulloon ja ravistelua.


Pari tuntia? Oon yleensä pitänyt viikon-pari. :D

Hubert

heinäkuu 04, 2015, 01:59:16 ap #216 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 04, 2015, 02:52:43 ap käyttäjältä Hubert
Viime kausi jäi täysin välistä, mutta nyt Herran vuonna 2015 on taas pari chiliä tulilla...
Chilit ovat tänä vuonna keväisiä ostotaimia, mutta turveyksilöillä kasvu ja koko on siitä huolimatta eliittiluokkaa.
Kuvia tulee kunhan pokkari kaivautuu jostain lipaston laatikosta esiin...

Pube-sato on yhden kasvin varassa, mutta sato lienee samaa tasoa kuin 2013 10+ kasvin kanssa!

Kaksi baccaa ovat turpeessa ja tilanne näyttää niidenkin kanssa kiitettävältä.

Chinenset joutuivat turve->vesi -operaation alle ja ottivat todella pahasti nokkiinsa juurimädän muodossa. Toinen siirtyi "kuolleena" takasin turpeeseen ja alkaa vihdoin kahden kuukauden jälkeen toeta. Toinen on aquafarmissa ja tulevaisuus on täysi mysteeri: satoa tullee 0,1-3,0 kiloa, ilman painotuskertoimia...

Viime vuosista poiketen kasvarissa on hyvä kattaus myös muita kasveja. Mukaan ovat päässeet: maissi, kurpitsat x 4, tomaatit, kurkku, avomaakurkku, vesimeloni, munakoiso, punabasilika, stevia, papu ja vesipinaatti. Osa on tykännyt arkisesta kesästä ja osa ei, asia selviää am. kuvien kautta lähiaikoina.

Edit: Ja kommentointi ei tässä ketjussa ole suotavaa, vaan melkeinpä pakollista! Niin vanhoille kuin uusillekin naamareille...

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Hubert - heinäkuu 04, 2015, 01:59:16 ap
Edit: Ja kommentointi ei tässä ketjussa ole suotavaa, vaan melkeinpä pakollista! Niin vanhoille kuin uusillekin naamareille...

Ei mulla mitään sanottavaa ole mutta kun kerran käsketään ;)
Ei vaiskaan  ;D
Tuo yksi pube vissiin satoaa kohtuullisen kivasti sitten?
Mullakin taitaa pubesato jäädä yhden varaan kun toinen toipuu juurimädästä vasta. Mutta Kesäkuun kelit taisivat olla Giant Rocotolle suotuisat ja varmaan parikymmentä möllykkää roikkumassa oksilla :)
Mitäs baccoja sulla muuten on?
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Hubert

heinäkuu 05, 2015, 15:54:03 ip #218 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 13, 2015, 01:15:47 ap käyttäjältä Hubert
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 04, 2015, 09:41:45 ap
Tuo yksi pube vissiin satoaa kohtuullisen kivasti sitten?
Mullakin taitaa pubesato jäädä yhden varaan kun toinen toipuu juurimädästä vasta. Mutta Kesäkuun kelit taisivat olla Giant Rocotolle suotuisat ja varmaan parikymmentä möllykkää roikkumassa oksilla :)
Mitäs baccoja sulla muuten on?


Kyllä, alkukesä on tosiaan ollut rocotoille täydellinen, joten Manzano Orangessanikin on arviolta 100+ podia lehvästön seassa turpoamassa.

Baccoja on jo ensimmäisen n. 40 porkkanan sadon kypsyttänyt Guyana ja hirviökokoon paisunut Aji Norteno.

akselsson1

Jaa sata... Luulin et 20 on paljon ;) Kiva kun kasvaa jokatapauksessa! :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011