heinäkuu 07, 2024, 21:47:39 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Soman chilit

Aloittaja NaokiSoma, toukokuu 14, 2007, 10:22:56 ap

« edellinen - seuraava »

harvester

Juu hot waxit yllätti positiivisesti, ja kun niistä tulee sopivan reilun kokosia, oli nannaa kun laittoi juustoa sisään ja grilliin. tosta tuli semmonen lajike että tulee varmasti kasvamaan jatkossakin meikäläisellä.

Herra 47

joo kyllä mustard tulinen on... :twisted:
Ja tuli sit maisteltua antamasi red fataliit... Tulisuus samaa luokkaa muiden fataliilajikkeiden kanssa (yellow, orange) mutta polttdessa jotain annuumimaista pistävää mukana... Ja makukaan ei yllä aivan noiden muiden tasolle.. En tiedä mistä johtuu... Mutta erään asian olen huomannut... Keltainen/oranssi chili maistuu paremmalta kuin punainen... (onkohan väriaineella maku...) pääsääntöisesti keltainen on makeampi... Onko ketään muu kiinnittänyt huomiota tähän... (myös nämä chocolate/brown versiot "kärsivät" maun paranemisesta)

Ps... Olit oikeassa... Niissä ei ollut siemeniä sisällä
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"...Mutta erään asian olen huomannut... Keltainen/oranssi chili maistuu paremmalta kuin punainen... (onkohan väriaineella maku...) pääsääntöisesti keltainen on makeampi... Onko ketään muu kiinnittänyt huomiota tähän... (myös nämä chocolate/brown versiot "kärsivät" maun paranemisesta)

Kuten aiemmin mainitsin, olen huomannut ainakin oranssien habojen olevan makeampia kuin punaisten. Mutta meillä normaali-ihmisillä ne käyttömäärät ovat sen verran pieniä ettei se makuero erotu niin selvästi. :roll: Tietysti jos niitä alkaa ihan useita popsimaan, niin sehän on asia erikseen. :wink:
Lainaus käyttäjältä: "herra 47"Ps... Olit oikeassa... Niissä ei ollut siemeniä sisällä

Laitan niitä tulemaan sitten postissa syksymmällä. Nyt puskissa on kuitenkin kolminkertaisen kokoisia hedelmiä, joten niissä ainakin luulisi olevan siemeniäkin. Pääset sitten kokeilemaan, onko samoissa olosuhteissa kasvatetuissakin samanmoisia eroja.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "harvester"Juu hot waxit yllätti positiivisesti, ja kun niistä tulee sopivan reilun kokosia, oli nannaa kun laittoi juustoa sisään ja grilliin. tosta tuli semmonen lajike että tulee varmasti kasvamaan jatkossakin meikäläisellä.

Kyllähän nuo sekä Hot että Yellow Waxit ovat ihan sopivan kokoisia täytettäviksi, mutta itselläni on tarkoitus käyttää ne miltei kaikki säilökkeiksi yhdessä chinenseiden kanssa.

Muovipressukasvarikyhäelmän takimmaisia kasveja sählätessäni tiputin yhden raa'an Waxin (jompikumpi, Yellow tai Hot) ja sen maistoin pitsan palasen jälkeen (jonka päälle olin lätrännyt Blairin After Deathia) ja totesin sen olevan täysin tuleton. Tyttö sitten halusi myös maistaa ja annoin lopun hedelmän hänelle popsittavaksi. Puolen minuutin jälkeen hän alkoi kynsillään raaputtamaan kieltä ja pyytämään maitoa, joten ilmeisesti se kuitenkin kohtuullisen tulinen oli..., suuni oli vain jo turtunut sen pitsan jälkeen. Meillä tyttö kuitenkin tykkää chileistä ja Beaver Damit sekä meidohkot baccat menevät yleensä tuosta vain rouskuteltuna; tosin ehkä pienemmissä erissä.

Lare78

Hittolainen, toi kasvattamasi Ju Ba-cho Tian Jiao näyttää todella mielenkiintoiselta.
Laitappa lisää kuvia ja jotain infoa siitä. Nyt rupes meinaan kiinnostamaan.
Minkä kokoisia nuo marjat ovat? Onko poltetta ja miltä maistuu?
Itse kasvi ei näytä kovin kookkaalta, joten voisi sopia pienempiinkin tiloihin kasvatettavaksi.
Mistäs moisen plantun siemeniä saa, kun ei se kerran siemeniä tee???
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Lare78"Hittolainen, toi kasvattamasi Ju Ba-cho Tian Jiao näyttää todella mielenkiintoiselta.
Laitappa lisää kuvia ja jotain infoa siitä. Nyt rupes meinaan kiinnostamaan.
Minkä kokoisia nuo marjat ovat? Onko poltetta ja miltä maistuu?
Itse kasvi ei näytä kovin kookkaalta, joten voisi sopia pienempiinkin tiloihin kasvatettavaksi.
Mistäs moisen plantun siemeniä saa, kun ei se kerran siemeniä tee???

巨霸朝天椒 (Ju Ba-chao Tian Jiao) on Taiwanilainen lajike, joka on melkein tai aivan tuleton. Maku on makea ja siinä on mukana myös jotakin muuta kuin paprikaisuutta; jonkun makean hedelmän aromi. Hedelmien koko on noin luokkaa 5x7cm. Itse kasvi on pari kymmensenttinen. Puolen kymmentä hedelmää noista olen syönyt ja yhdessä näin yhden (1!) hivenen siementä muistuttavan palasen sitä sisällä kasvavaa paprikalihaa, mutta en usko sen olevan siemen. Siemenet sain Japanista paikalliselta harrastelijalta, joka oli niitä ostanut lomamatkaltaan Taiwanista. Nuo siemenet ovat siis kaupassa myytävästä siemenpussista ja vaihtoehdot siihen miksi kasvi ei tuota siemeniä ovat kai seuraavat:

1) kylvämäni siemen oli viallinen, joten se ei kykene jatkamaan sukuaan (kylvin vain yhden siemenen, joten minulla ei ole verrokkikasvia)
2) lajike on hybridi, joka ei tuota siemeniä
3) kylmä kesä ei vastaa Taiwanin ilmastoa, eikä lajike ei pysty lisääntymään tällaisissa oloissa
4) auringon pilkkujen määrä on ollut tänä kesänä liian pieni
5) kanada
6) joku muu mikä?

Laitan kuvan halkaistusta hedelmästä, kunhan seuraavan syön.

Filago

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Muovipressukasvarikyhäelmän takimmaisia kasveja sählätessäni tiputin yhden raa'an Waxin (jompikumpi, Yellow tai Hot) ja sen maistoin pitsan palasen jälkeen (jonka päälle olin lätrännyt Blairin After Deathia) ja totesin sen olevan täysin tuleton. Tyttö sitten halusi myös maistaa ja annoin lopun hedelmän hänelle popsittavaksi. Puolen minuutin jälkeen hän alkoi kynsillään raaputtamaan kieltä ja pyytämään maitoa, joten ilmeisesti se kuitenkin kohtuullisen tulinen oli..., suuni oli vain jo turtunut sen pitsan jälkeen. Meillä tyttö kuitenkin tykkää chileistä ja Beaver Damit sekä meidohkot baccat menevät yleensä tuosta vain rouskuteltuna; tosin ehkä pienemmissä erissä.


Meillä kävi tänään vähän samantapanen juttu. Pojalla oli kylässä kaveri, jonka äiti multa ruinasi alkukesällä ylimääräsen Fataliin itselleen kasvamaan, ruoanlaittotarpeeseen siis. Eli tiedän, ettei ko. perhe ole "allerginen maulle". No nyt sitten kylässä ollut poika ihasteli jo kypsiä haboja kasvarissa, ja kyseli kovasti, miltä mikäkin maistuu, ja kertoi, että heillä ei vielä ole Fataliit kypsiä, valitettavasti, joutuuvat SambalOelekiin tyytymään.

No sitten hän uskaltautui kysymään saisiko maistella jotain kypsää. Annoin ensi hätään Lemon Droppia, ja kaveri kehuu, että on tosi maukasta ja hyvää eikä yhtään liian tulista. Siinä vaiheessa omakin poika ehtii maistelemaan ja julistavat LemonDropin tosi käypäseksi rouskuteltavaksi. Ja jos tarina olisikin päättynyt siihen ;).

Ilmeisesti pojan huoneessa 11veet olivat keskustelleet aiheesta chilien maailmanennätyssyömiset, ja meidän poika mennyt kehumaan, että sitä samaa Nagaa kasvaa meilläkin. Päätellen siitä, että seuraavaksi pojat tulevat pyytämään, saisivatko maistaa Nagaa. Ilmoitan, että tuoretta Nagaa ei ole tarjolla lapsille, mutta pari päivää sitten kuivamaan laitetusta voin ihan millin siivut antaa kärjen läheltä poikittain, jos on pakko saada maistaa. Tarkistan samalla että jääkaapissa on jugurttia. On.

No innosta hehkuen pojat ottavat siivunsa, omalle pojalle ylempää, kun tiedän että on ennenkin maistellut, mutta naapurin poikakin sanoo, että ei tää voi olla sen pahempaa kuin tuliset thairuoat.

Kymmenen sekuntia vie, että jo kuivahtanut pala alkaa vaikuttaa, mutta olisipa pitänyt olla kamera ilmeen vaihdosta seuraamaan. Kiljumista, karjumista, juoksemista, silmien valumista. Juoksevat molemmat maitopurkille.. kun ovat saaneet lasilliset maitoa alas, tarjoan jugurttilasit. Nekin kelpaavat. Ja sitten onkin voittajien helppo hymyillä.

Ja pojat eivät olisi poikia, ellei seuraava vaihe olisi ollut pohtia, voisiko ko. kamaa ottaa mukaan kouluun, ja kysellä kavereilla uskaltavatko maistaa. Jopa niin juonikkaita skenaarioita miettivät, että jos ottaisi mukaan jotain mauttomampaa, mitä voisivat malliksi syödä oikein haukkapaloina... Tässä kohtaa kerroin, että pahaa-aavistamattomien houkuttelu Nagan syöntiin on ehdottomasti kiellettyä, ja muutenkaan yksikään Naga ei poistu ovesta. Ettei tarvitse odotella sitä soittoa kotiin opettajalta ;).

Mutta siis tällaista täällä, kunhan tyttösi on vanhempi, ja kun jo nyt harjoittelee, niin varmaan menee pian vaikeuksitta tulisemmatkin, päätellen siitä, ettei noille pikkupojille LemonDrop tunnu enää missään, vaikka se musta itsestäni on ihan kohtuullisen maistuvaista.

Filago, jolla myös Fataliit vielä raakoja, ja jonka LongChoco Habasta etanat syöneet jo useita hedelmiä.. tämä jokapäiväinen sadekuuroilu pilaa sen puskan sadon.. ja veikkaan että jos pelastan sisälle, shokki pudottaa loputkin :(
#163

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma @ 31.03.2008"Annoin sitten tuon kilpailuun tarkoitetun Jalapeno Earlyn aloittaa ensimmäisen hedelmän tekemisen viikonloppuna.
...Tarkoituksena ei ollut päästä kilpailun johtoon vaan rajoittaa kasvin kasvua ennen kuin pääsen siirtämään sitä ulkosalle. Suurimmat hedelmät kuitenkin tuotetaan auringonvalolla. Eihän se haittaisi, vaikka pituutta jonkin verran kasvaisikin, mutta kun tuota leveyttäkin kokoajan tulee lisää...

Taisin jättää viikko sitten viitisen nuppua ja nypin loput pois, joten tuon ensimmäisen kunnon kukinnan jälkeen on luvassa korkeintaan sen verran kitukasvuisia hedelmiä; jos niitäkään. Onhan tuo kuitenkin kohta 3 kuukautinen, joten luulisi sen mielessä olevan jo suvun jatkaminen.
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma @ 05.06.08"Jalapeno invitation 2008 kisaan sain ensimmäisen kiinnityksen. Tuo 5.1cm pitkä hedelmä riittää tällä hetkellä sijaan 15 ja pahoin pelkään, että sitä korkeammalle en enää kiipeä...

Kuitenkin sen verran paljon osallistujalistalla on Grandea, Mucho Nachoa, Giganticaa ja Maxi Jalaa. Ei taida loppupeleissä Jalapeno Earlyllä kovin pitkälle pötkiä.
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma @ 18.08.2008"...Olinpa sitten maaliskuussa todella väärässä väittäessäni suurinpien hedelmien kasvavan kesän auringossa. No, mistäs minä silloin vielä olisin voinut tietää tämän kesän kelejä, kun ei noita sammakkojakaan kasvatteina ole...
Nostan kyllä hattua ChiliParkin yli nelitoistasenttiselle hedelmälle! En olisi itse saanut sellaista kasvatettua ikimaailmassa vaikka olisi ollut mitä tahansa jallu-lajiketta käsillä....

Kisa on sitten ohi. Ensimmäistä kertaa elämässäni osallistuin mihinkään kasvatuskilpailuun, eikä tulos mielestäni mitenkään hävettävä ollut; sijoitus 60. ja Jalapeno Earlyn kasvattajien joukossa sijaluku 2. Tosin, en kyllä usko että kisassa neljänneksi sijoittunut (12.6cm) hedelmä olisi ollut kyseistä lajiketta, vaan jotain ihan muuta...

Suomalaisten kovaa panosta (ja osallistumisintoa!) kisassa kuvaa se, että edelläni oli kuusi kasvattajaa täältä pohjoisesta maastamme. Onnittelut lisäksi ChiliParikille voitosta!

Olihan tämä kisaaminen hauskaa (vaikka hauskempaa olisi ollut jos olisi pärjännyt...), joten eiköhän sitten ensi vuonnakin kokeilla osallistumista kisaan. 8)

Korkkaantumiskisahan on vielä kesken, mutta siihen(kään) minulla ei ole lähettää mitenkään vakuuttavan näköistä kuvaa.

NaokiSoma

Viikonloppuna tein suklaakuorutettuja chilejä!


No joo, en tehnyt. Kyseessä oli Aji Mirasol...


Ihan hävettää myöntää, mutta kyseinen kasvi kukki huhtikuun lopussa (!) ja kasvi ei ole sen jälkeen kasvanut yhtään. Nuo hedelmätkin ovat ovat olleet tuollaisia ruskeita jo ainakin heinäkuun puolesta välistä saakka. Odottelin vain niiden kypsymistä oranssiksi kuten tuossa thechileman.orgin kuvassa->


Kuitenkin nyt tekstinkin läpi lukiessani ne hedelmät ovat ilmeisesti ruskeita. Mistähän Tommi on tuon oranssin kuvan saanut? Sama kuvat oli Infernossakin. Olisikohan hybrideissä vielä eroja stabiilisuuden suhteen?!? Olivatkohan nuo hedelmät vielä kypsuä? Kuitenkin veikkaisin nelisen kuukautta riittävän kypsymiseen...

Oli muuten hauskan näköisiä hedelmiä noin muutenkin; siemenkiinnikkeet olivat kauniin punaisia. :)


Maku oli mieto ja hedelmäinen, baccan ominaismaku oli vähemmän pistävä kuin useimmissa muissa baccoissa. Kauden sato olikin kyseisen lajikkeen osalta siinä... :( En tiedä mistä kasvun pysähtyminen silloin toukokuussa johtui, mutta vahvasti epäilen kasvariin siirtoa. Ei ilmeisesti oikein tykännyt viileästä.

<kylmistä öistä>
Toissa yönä oli ulkona ollut 1ºC ja kasvarissa 1,5ºC. Eivät pelkät seinät paljoa lämmitä... Puta Pario, Jalapeno Early ja Aji Bolivian näyttivät ottaneen siitä nokkiinsa. Tosin kaikki olivat suurin piirtein samalla kohdalla pisimmän seinän keskiosassa sillä puolella, missä naapurin autokatos ei lämmitä, joten lajikkeella ei ole ollut niin väliä vaan paikka on tainnut olla kasvarin kylmin. Nuo kuitenkin toipuivat ihan kohtalaisesti päivän mittaan (tosin tippuneet lehdet eivät enää kiinnittyneet takaisin...)

Laitoin sitten viime yöksi auton sisälämppärin puhaltamaan kasvariin ajaksi 23-07 rytmillä vartti päällä ja puolituntia pois päältä. Ulkona oli käynyt alimmillaan viidessä asteessa ja suurin piirtein samaa näytti kasvarin sisälämpömittari. Tuo ajastus on kyllä täyttä lottoa.. Onko kenelläkään tietoa/kokemusta miten hyvin tuo pakkasvahti mahtaa toimia. Ei kuitenkaan taida kukkaro kestää joka öistä jatkuvaa lämmittimen päälläpitoa.
</kylmistä öistä>

EDIT: kirotusvihreiden korjialua

Rince

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Toissa yönä oli ulkona ollut 1ºC ja kasvarissa 1,5ºC. Eivät pelkät seinät paljoa lämmitä...

Viime yönä oli tällä virallisten lukujen mukaan 2,5ºC mutta kasvarissa käytiin yhdessä asteessa... Ei kuitenkaan mitään näkyviä vaurioita chileissä. Avomaalla kasvavat kirsikkatomaatit sen sijaan ovat palelluttaneet ylimmät lehtensä. Mielenkiintoista seurata miten ne selviytyvät kun osa kasvista on paleltunut ja osa ei... :?

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Laitoin sitten viime yöksi auton sisälämppärin puhaltamaan kasvariin ajaksi 23-07 rytmillä vartti päällä ja puolituntia pois päältä. Tuo ajastus on kyllä täyttä lottoa.

Paremmissa sisälämppäreissä on säädettävä termostaatti, eli se sammuu kun tietty lämpötila saavutetaan. Ei ne taida olla edes hirveän kalliita. Termostaattisäädössä ei tosin välttämättä lue asteita, joten täytyy kokeilemalla selvittää sopiva säätö...
http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=32944469

NaokiSoma

Viime yöksi luvattiin taas kylmää, joten laitoin lämppärin puhaltamaan kasvariin 24-08 rytmillä vartti päällä ja vartti pois (puoliteho 550W). Kasvarin sisällä näytti olleen alimmillaan 2,3ºC, kun ulkona oli ollut -1,5ºC. Tosin tuo ulkosensori on kasvarin katoksen alla kapeassa raossa vain puolen metrin päässä naapurin autokatoksesta. Veikkaan, että avoimen seinän puolella on ollut ainakin asteen verran kylmempää. Aamulla ruoho ratisi jalkojen alla ja näytti naapurin isännällä olevan reilusti töitä auton ikkunoiden rapaamisessa. Taidan itsekin siirtyä pian työmatkapyöräilystä autoiluun; sen verran kylmä jo oli. Ja pää on kipeä, kun pyöräilykypärä ei ollut pipoa varten säädettynä. Tuntuu, kun vanne kiristäisi edelleen päätä... Mandariinipuun siirsin jo eilen illalla sisälle, kun vähän pelkään ettei se kestä pakkasia. Muut kasvit saavat edelleen olla ulkona.

Habanero Manzanossa on jo reilusti kypsiä hedelmiä. Kaikki ovat vain tuollaisia mini-kokoisia :(:

Noista on tarkoitus tehdä lämmikejuomaa talven varalle, kun Naga-sato jäi olemattomaksi.

Cumari kasvattaa edelleen alle senttisiä hedelmiä, mutta muutama yli sentin kokoinen raakilekin jo näkyvissä. Toivottavasti ehtivät vain kypsiksi saakka.


Ja sitten...
pihalta löytyi sellainen ötökkä, jota en ole näin pohjoisessa ennen nähnyt!

Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, se taitaa olla kylmyydestä hivenen sekaisin miettiessään toukilleen sopivaa kasvupaikkaa. Kyseessähän on tietysti nelivyökukkajäärä (Stranglia quadrifasciata), jonka toukat syövät puuta. Mutta tuo puun pala sattuu olemaan painekyllästettyä nelosnelosta... tosin haitanneekohan kyllästeaine sen toukkia :?  Kyseinen ötökkä on varmaankin tullut polttopuiden mukana parisataa kilometriä etelämmästä, sillä kaadoin puut siellä viime kesänä ja jätin ne metsään talven yli kuivumaan. Vasta nyt heinäkuussa sitten toin ne tänne pohjoisemmaksi. Eiköhän siis mukana ole tullut muitakin toukkia, mutta ovatko sitten selvinneet hengissä aikuiseksi; sitä en tiedä. Ainakaan ei ole näkynyt. Kuitenkin kaunis kolmisenttinen siitepölynsyöjä, jolla on tosi pitkät tuntosarvet!

wille

Lainaus käyttäjältä: "Rince"
Paremmissa sisälämppäreissä on säädettävä termostaatti, eli se sammuu kun tietty lämpötila saavutetaan. Ei ne taida olla edes hirveän kalliita. Termostaattisäädössä ei tosin välttämättä lue asteita, joten täytyy kokeilemalla selvittää sopiva säätö...
http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=32944469


En suosittele näitä paljon käyttämään. Kaksi tollaista mennyt jo paskaksi kasvarissa. Toinen keväällä ja toinen viimeyönä. Ilmankosteus kasvihuoneessa on sitä luokkaa, kun joutuu luukkuja pitämään kiinni, että imevät itseensä ton kosteuden ja ottavat siitä damagea. Täytyisi varmaan hommata joku raksalämmitin joka ei pienistä kosteuksista nokkiinsa ottaisi.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

GynZi

Lainaus käyttäjältä: "wille"
Lainaus käyttäjältä: "Rince"
Paremmissa sisälämppäreissä on säädettävä termostaatti, eli se sammuu kun tietty lämpötila saavutetaan. Ei ne taida olla edes hirveän kalliita. Termostaattisäädössä ei tosin välttämättä lue asteita, joten täytyy kokeilemalla selvittää sopiva säätö...
http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=32944469


En suosittele näitä paljon käyttämään. Kaksi tollaista mennyt jo paskaksi kasvarissa. Toinen keväällä ja toinen viimeyönä. Ilmankosteus kasvihuoneessa on sitä luokkaa, kun joutuu luukkuja pitämään kiinni, että imevät itseensä ton kosteuden ja ottavat siitä damagea. Täytyisi varmaan hommata joku raksalämmitin joka ei pienistä kosteuksista nokkiinsa ottaisi.


Itsellä taas keväästä asti juurikin sama lämppäri ollut käytössä, ja hyvin on toiminut. Kasvarissa oli yöllä käynyt alimmillaan 10 asteessa lämpö, vaikka lasin toisella puolella oli 0.7
Artesaanirakastelija

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "GynZi"...Itsellä taas keväästä asti juurikin sama lämppäri ollut käytössä, ja hyvin on toiminut. Kasvarissa oli yöllä käynyt alimmillaan 10 asteessa lämpö, vaikka lasin toisella puolella oli 0.7

Huudatitko lämppäriä kokoajan? Millä teholla ja kuinka suuri kasvari?

GynZi

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Lainaus käyttäjältä: "GynZi"...Itsellä taas keväästä asti juurikin sama lämppäri ollut käytössä, ja hyvin on toiminut. Kasvarissa oli yöllä käynyt alimmillaan 10 asteessa lämpö, vaikka lasin toisella puolella oli 0.7

Huudatitko lämppäriä kokoajan? Millä teholla ja kuinka suuri kasvari?


Kasvari on vain 6m², että sen lämmittämiseen nyt ei suuria tarvita. Lämppäri on ollut kytkettynä koko kesän, täydellä teholla, mutta suurimman osan pois päältä. Termostaatti on säädetty niin, että kun lämpö laskee alle 10-15⁰C, puhallin menee päälle
Artesaanirakastelija

wille

Lainaus käyttäjältä: "GynZi"
Kasvari on vain 6m², että sen lämmittämiseen nyt ei suuria tarvita. Lämppäri on ollut kytkettynä koko kesän, täydellä teholla, mutta suurimman osan pois päältä. Termostaatti on säädetty niin, että kun lämpö laskee alle 10-15⁰C, puhallin menee päälle


Näin se oli mullakin asetettu. (ei tosin toi samainen, mutta hyvin samankaltainen) Ja eka taisi kestää jopa kuukauden päivät. Toinen kesti yhden yön.  :roll:
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "wille"
Lainaus käyttäjältä: "GynZi"
Kasvari on vain 6m², että sen lämmittämiseen nyt ei suuria tarvita. Lämppäri on ollut kytkettynä koko kesän, täydellä teholla, mutta suurimman osan pois päältä. Termostaatti on säädetty niin, että kun lämpö laskee alle 10-15⁰C, puhallin menee päälle


Näin se oli mullakin asetettu. (ei tosin toi samainen, mutta hyvin samankaltainen) Ja eka taisi kestää jopa kuukauden päivät. Toinen kesti yhden yön.  :roll:

Nuo molemmat kuitenkin taisivat mennä takuun piikkiin.

Itse kyllä sen verran luotan lämppäriini, että se saa toimia kyllä kasvarissakin. Kovemmalla rasituksella se kuitenkin varmasti on autoni jalkatilassa, joka on talvet täynnä lunta. Aika nopeasti se kosteus siinäkin nousee...

wille

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Nuo molemmat kuitenkin taisivat mennä takuun piikkiin.

Itse kyllä sen verran luotan lämppäriini, että se saa toimia kyllä kasvarissakin. Kovemmalla rasituksella se kuitenkin varmasti on autoni jalkatilassa, joka on talvet täynnä lunta. Aika nopeasti se kosteus siinäkin nousee...


Ei mennyt takuun piikkiin, kerennyt umpeutua. Ja toisekseen jos koneen sisään on tiivistynyt n. 1 litra vettä...  :wink:

Tänään varmaan laitan vähän hooseemmän lämmittimen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma @ 12.08.2008"
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma @ 05.08.2008"Olen jo kehitellyt tuota "mini-puutarhaa" ja paperilla se näyttää ihan hyvältä. Tuossa on "puutarhan" lähtökohta, jota siis alan viedä lähemmäs ideoimaani lopputulosta. Kaikille "puutarhaan" tuleville yksityskohdille on huolella mietitty symbolinen merkitys, josta sitten lisää myöhemmin.

Kasvi on nyt viettänyt tuossa ruukussa parisen kuukautta, joten kohta voisi olla jo aika päästää tuo teippi irti, jota olen pitänyt tukemassa kasvia kunnes sen juuret ovat valmiita pitämään kasvi pystyssä. Tosin parempi pelata varman päälle, kun nuo lapsetkin kuitenkin juoksentelevat kasvarissa miltei joka päivä ja jälki on usein sitten sen näköistäkin :roll:.
Vähän eteenpäin on menty, mutta yhden ongelmakohdan tuossa huomasin ja pitää jonkin verran muuttaa suunnitelmia. Kyllä tämä tästä. 8)

Nyt tuo "zen"-henkinen puutarha on ollut tuolla mallilla parisen viikkoa, eikä ainakaan vielä näy kuolemisen merkkejä->


Nyt on sitten tarkoituksena antaa kasvin tuuhevoittaa itseänsä silloin tällöin kärkiä irti napsimalla. Ensi kesänä voisi sitten alkaa miettimään, josko tuolle jotakin tyyliä haluaisi muotoilla. En tosin pidä sitä mitenkään tärkeänä, sillä tuossa on jo kuvainnollisesti kaikki hamuamani piirteet; ehkä jotakin vesiputouksen tyyppistä voisi vielä miettiä. Niin ja laavakivityyppinen yksityiskohta jossain nurkassa olisi kiva. :)

NaokiSoma

Aji Cristal on lopettelemassa kukintaa, mikä näillä keleillä on ihan fiksua, ja panostaa nyt energiansa hedelmien kasvattamiseen.

Pari viikkoa sitten tuli kokeiltua noita Fataliin kasvattamia sekä kypsänä että raakana ja omaan makuun parempia olivat nuo kypsät. Pitänee siis odotella vielä jonkin aikaa, ennenkuin noita alan maistelemaan.

<aivan asian vierestä - onkimassa>
Tuli sitten pojan kanssa käytyä taas onkimassa ja tämä jääköön vuoden viimeiseksi onkimiskerraksi. Kylmä oli ja kohmeisin sormin piti yrittää laittaa matoja koukkuun, kun poika veteli kaloja ylös kuin liukuhihnalta. Positiivista oli se, että ne madotkin olivat kohmeessa eivätkä kiemurrelleet karkuun.  :roll: Tuo ei kuitenkaan ollut enää niin hauskaa, että olisi viitsinyt paljon tuntia pidempään siellä aikaansa viettää. Katsotaanpa jos vaikka pääsisi ensi talvena pilkkimään; viime talvena en uskaltanut jäälle mennä. Tai siis merelle mennä, kun sitä jäätä ei ollut...

Ahvenet kerättiin taas mukaan ja poika halusi ottaa yhden saamansa ison särjenkin. Hän ei tosin huomannut, että laitoin sen kompostiin enkä pannulle. Sen ruotojen perkkauksessa ja suomustuksessa menee hirvittävästi aikaa, eikä se edes maistu erityisen hyvälle...

Kyllä nuo eväänä työpaikkaruokalan tarjonnan päihittävät 6-0. Lemon Dropia vähän päälle ja sitten nautitaan! :)
</aivan asian vierestä - onkimassa>