heinäkuu 05, 2024, 09:41:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2010

Aloittaja bluesman, marraskuu 28, 2009, 00:00:59 ap

« edellinen - seuraava »

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Aketza - syyskuu 27, 2010, 17:41:49 ip

Mikäs Aji Dulce tuo on? Chinense vai Frutescens? Juttelin nimittäin tuossa muutama viikko sitten Fataliin kanssa tuosta Aji Dulcesta. Hän mainitsi, että sitä ei valikoimista löydy, kun hänen mielestään se ei ollut hyvän makuinen. En kylläkään tiedä kumpaa Dulcea hän tarkoitti.


C.chinense. Kimpun siemenistä kasvateltu. Ja oli oikein mainion makuinen. Pari podia vielä tulossa, tule vaikka itse maistamaan. Aji dulceja on varmaan satoja erilaisia, makeaahan tuo tarkoittaa ja kansa yksinkertaistaa lajikkeet nimeämällä sen dulceksi jos ei ole poltetta.


Toni.A

Hieno kuva tuo viimeinen, tulisi jopa hieno sisustustaulukin, jos ei tuo sora taustalla kummittelisi. Silmää löytyy!  8)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Aketza

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 19:04:47 ip
C.chinense. Kimpun siemenistä kasvateltu. Ja oli oikein mainion makuinen. Pari podia vielä tulossa, tule vaikka itse maistamaan. Aji dulceja on varmaan satoja erilaisia, makeaahan tuo tarkoittaa ja kansa yksinkertaistaa lajikkeet nimeämällä sen dulceksi jos ei ole poltetta.


OK. Maistaminen ei taida oikein onnistua. Ei meiltä ole kuin n. 200-300km sinne ;)

Tomppa

paljonko ton paino nyt sitten oli?

en ikinä olisi voinut edes kuvitella noin järkyttävää kurpitsaa..

ei mikään hedelmä tai vihannes voi olla noin iso...  muttä näköjään on...


bluesman

 Valitettavan pieni kurpitsa painoltaan. Ennätyksiä rikotaan 400kg kurpitsoilla. Tämä painoi vaivaiset 56kg. Foton otti alunperin chiliyhdistyksen PJ, jonka linssit väänsivät kurpitsan paljon suuremmaksi kuin se todellisuudessa on. On se vaan hankala nostaa, ei yksin saa otetta jotta saisi autoon. Pienet ovat japanilaisia talvikurpitsoja, Uchiki Kuri lajike. Kolmatta en muista.

Toni.A

Hyvää kurpitsasäilykettä tuli myös tuosta Uchiki Kurista, kun emäntä teki. Harmi vaan, kun ei ole enää, kuin yksi purkki jäljellä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Kaltsu

Eikös tuo savustin ole Bradley? Täytyykö siihen ostaa kylmäsavustukseen jokin lisälaite vai pystyykö "jäähdytysputken" asentamaan ja tekemään siihen itse? Kovasti vain alkanut tuollainen kiinnostaan. Lähinnä se tulisi kylläkin kalan savustukseen, kun ei tuota chilisatoa niin paljoa tule että siitä riittäisi savustukseen. Oletko ollut tyytyväinen tuotteeseen.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 27, 2010, 21:52:53 ip
Eikös tuo savustin ole Bradley? Täytyykö siihen ostaa kylmäsavustukseen jokin lisälaite vai pystyykö "jäähdytysputken" asentamaan ja tekemään siihen itse? Kovasti vain alkanut tuollainen kiinnostaan. Lähinnä se tulisi kylläkin kalan savustukseen, kun ei tuota chilisatoa niin paljoa tule että siitä riittäisi savustukseen. Oletko ollut tyytyväinen tuotteeseen.


On Bradley. Satasella saa lisäosan, boksin ja putken. Kyllähän sen itsekin voi väsätä ja sinuna ostaisin vain savugeneraattoriyksikön ja laittaisin sen jääkaapin kanssa toimimaan jos vain kalaa kylmäsavustat.
Aivan erinomainen vekotin. Oon savustanut paitsi chilejä niin myös kalaa ja lihaa ja lopputulos on mahtavaa. Kärytystellingillä biketti viihtyy vain 20 minuuttia niin ei tule kitkeriä makuja. Vähän kallis mutta hintansa väärti.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 22:12:46 ip
On Bradley.
Oon savustanut paitsi chilejä niin myös kalaa ja lihaa ja lopputulos on mahtavaa. Kärytystellingillä biketti viihtyy vain 20 minuuttia niin ei tule kitkeriä makuja. Vähän kallis mutta hintansa väärti.


Pakko sanoa useampaakin kyseisellä laitteella savustettua tuotetta maistaneena (kalaa, lihaa, chilejä) että kyllä tollanen mullekin kelpais.
Ei vaan oikeen kerrostalossa pysty tollasella tekemään yhtään mitään. Pitäs kai suostutella faija hommaamaan savugene ja jostain se jääkaappi :D

Voihan bluusari tuunata hieman isomman vermeen, jostain vanha ISO jääkaappi ja savugeneraattorilta putki sen alakerran takaosaan, niin mahtuis kerralla paljon enemmän savustukseen.
Pienellä patentoinnilla aika helppokin toteuttaa. Jääkaappi toki syö sähköä, sekä viilentää entisestään, mutta sitähän ei pidetä päällä kuin ehkä 5h ennen savustusta ja savustuksen aikana, ellei meinaa säilöä pitempään siellä.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 22:12:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 27, 2010, 21:52:53 ip
Eikös tuo savustin ole Bradley? Täytyykö siihen ostaa kylmäsavustukseen jokin lisälaite vai pystyykö "jäähdytysputken" asentamaan ja tekemään siihen itse? Kovasti vain alkanut tuollainen kiinnostaan. Lähinnä se tulisi kylläkin kalan savustukseen, kun ei tuota chilisatoa niin paljoa tule että siitä riittäisi savustukseen. Oletko ollut tyytyväinen tuotteeseen.


On Bradley. Satasella saa lisäosan, boksin ja putken. Kyllähän sen itsekin voi väsätä ja sinuna ostaisin vain savugeneraattoriyksikön ja laittaisin sen jääkaapin kanssa toimimaan jos vain kalaa kylmäsavustat.
Aivan erinomainen vekotin. Oon savustanut paitsi chilejä niin myös kalaa ja lihaa ja lopputulos on mahtavaa. Kärytystellingillä biketti viihtyy vain 20 minuuttia niin ei tule kitkeriä makuja. Vähän kallis mutta hintansa väärti.


Tuon pelkän yksikön ostaminen voisi olla hyvä idea, mutta mistä tarpeeksi kaunis jääkaappi. Epäilen ettei vaimo pidä ajatuksesta, että raahaisin jonkun vanhan jääkaapinrohjon takapihalle. Täytyy varmaankin harkita Smegin ostamista. :)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

bluesman

 Tänään oli kukkapenkistä pakko kerätä kaikki mahdollinen. PI260567 ei tuottanut yhtään kypsää podia ulkona mutta komeita vihreitä podeja 1,7kg. Katsotaan miltä maistuu vihreänä ja kypsyykö sisätiloissa minkälaisen makuiseksi. Kasvarissa tuotti kypsiä saman verran.
Rocotoja siirtelin kasvariin ja piharakennukseen. Kaikkien Manzano rojojen äiti notkuu nyt vasta podien painosta, ei yhtään kypsää vieläkään (siis ylivuotinen).
Enpä tiedä onko pubet talvettamisen arvoisia. Tietysti mun muutamat pubet (Turbo pube ja M.rojo) olivat vähän huonolla hoidolla talvella ja koko kesän ulkona niin eihän tuosta kannata varsinaisesti päätelmiä tehdä. Jos olisin pitänyt kasvarissa ja ebbeissä niin veikkaisin tuoton olevan aivan jotain muuta.
Ylivuotinen Criolla sella sai kymmenkunta podia täysin kypsiksi, toiset kymmenen melkein kypsiksi ja parikymmentä keräsin sisään lämpimään josko väri muuttuisi. Koskaan maku ei ole yhtä hyvä irti kasvista kypsyneellä podilla kuin puskassa kypsyneellä. Mutta menettelee.
Pimeys se vaan yllättää turhan aikaisin. Kukkapenkkirocotoja jäi keräämättä kun en enää nähnyt mitään. Heitin harson päälle, tuskin nyt montaa astetta pakkaselle menee. Tai jos menee niin menköön.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 28, 2010, 21:47:36 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 22:12:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 27, 2010, 21:52:53 ip






Tuon pelkän yksikön ostaminen voisi olla hyvä idea, mutta mistä tarpeeksi kaunis jääkaappi. Epäilen ettei vaimo pidä ajatuksesta, että raahaisin jonkun vanhan jääkaapinrohjon takapihalle. Täytyy varmaankin harkita Smegin ostamista. :)


Rakenna pieni koppi savustin/jääkaappisysteemille kuten jäteastioille tehdään. Saat katseilta piiloon.

chilihardhead.fi

syyskuu 28, 2010, 21:56:35 ip #1293 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2010, 21:58:27 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 28, 2010, 21:47:36 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 27, 2010, 22:12:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - syyskuu 27, 2010, 21:52:53 ip
Eikös tuo savustin ole Bradley? Täytyykö siihen ostaa kylmäsavustukseen jokin lisälaite vai pystyykö "jäähdytysputken" asentamaan ja tekemään siihen itse? Kovasti vain alkanut tuollainen kiinnostaan. Lähinnä se tulisi kylläkin kalan savustukseen, kun ei tuota chilisatoa niin paljoa tule että siitä riittäisi savustukseen. Oletko ollut tyytyväinen tuotteeseen.


On Bradley. Satasella saa lisäosan, boksin ja putken. Kyllähän sen itsekin voi väsätä ja sinuna ostaisin vain savugeneraattoriyksikön ja laittaisin sen jääkaapin kanssa toimimaan jos vain kalaa kylmäsavustat.
Aivan erinomainen vekotin. Oon savustanut paitsi chilejä niin myös kalaa ja lihaa ja lopputulos on mahtavaa. Kärytystellingillä biketti viihtyy vain 20 minuuttia niin ei tule kitkeriä makuja. Vähän kallis mutta hintansa väärti.


Tuon pelkän yksikön ostaminen voisi olla hyvä idea, mutta mistä tarpeeksi kaunis jääkaappi. Epäilen ettei vaimo pidä ajatuksesta, että raahaisin jonkun vanhan jääkaapinrohjon takapihalle. Täytyy varmaankin harkita Smegin ostamista. :)

Saahan sille kaapille katoksen tehtyä, eikä se tarvii olla jääkaappi.
Väsää paneelista vaikka siisti loota, säädettävällä savu räppänällä, niin toimii samalla kuivurina, kuten oikea kylmäsavustus, jääkaappi on liian tiivis periaatteessa. Kesällä tietenkin on lämpötilan puolesta parempi.
PS: Pahvilaatikossakin on mökillä savusammolla savustettu
Isäntä ehti vastata ite :)
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Kaltsu

Onko tietoa kuinka tehokas tuo savugeneraattori on? Ajattelin vain savustuskaapin kokoa. Ei varmaankaan tehot riitä paljoa isompaan kaappiin mitä Bradleyn kaappi on.

Saisinkohan tuolla naamointi konstilla vaimon suostuteltua, jos tekisi siitä oikein nätin...ehkäpä.::)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Rusakko

hmmm... pitäiskö koittaa tehdä omaan jääkaappiin pieni reikä esim pohjaan josta pääsis kosteudet pois, toisaalta ylhäältähän se varmaan lähtis tehokkaammin, mutta sitten taas lähtee savutkin. hmm...

bluesman

Lainaus käyttäjältä: Rusakko - syyskuu 28, 2010, 22:21:05 ip
hmmm... pitäiskö koittaa tehdä omaan jääkaappiin pieni reikä esim pohjaan josta pääsis kosteudet pois, toisaalta ylhäältähän se varmaan lähtis tehokkaammin, mutta sitten taas lähtee savutkin. hmm...


Bradleyssä on katossa säädettävä venttiili josta savu tulee ulos. Pidän sen vain puoli senttiä auki. Minusta on hyvä että savustuksen jälkeen chilit ovat märkiä, tihkuneet nestettä lohkottuihin puolikkaisiin. Nimittäin jos tekee savusalsaa, jää makuja talteen nesteestä. Jos kuivuisivat olisi salsan teko työläämpää.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Rusakko - syyskuu 28, 2010, 22:21:05 ip
hmmm... pitäiskö koittaa tehdä omaan jääkaappiin pieni reikä esim pohjaan josta pääsis kosteudet pois, toisaalta ylhäältähän se varmaan lähtis tehokkaammin, mutta sitten taas lähtee savutkin. hmm...


Laita sellanen säädettävä reikä, josta pääsee osa savusta ja kosteudesta ulos. Bradleyssäkin on sellainen, eli kierrettävä räppänä jossa on reijät ja niiden peitteet.
Bluesman voi varmaan lisätä kuvan...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

chilihardhead.fi

 
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 28, 2010, 22:29:08 ip
Bradleyssä on katossa säädettävä venttiili josta savu tulee ulos. Pidän sen vain puoli senttiä auki. Minusta on hyvä että savustuksen jälkeen chilit ovat märkiä, tihkuneet nestettä lohkottuihin puolikkaisiin. Nimittäin jos tekee savusalsaa, jää makuja talteen nesteestä. Jos kuivuisivat olisi salsan teko työläämpää.

Meinasin savusalsan tullessa ajan kohtaiseksi lämminsavustaa miedolla lämmöllä, eli periaatteessa tulos on varmaan lähes sama. Pääsee nopeammin keittelemään.
Kuivattuina säilytettävät kuivaan mahd. pitkälle savustamalla.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

bluesman

 Seuraavana kaatumisvuorossa oli C.chinense Cumari do Para, ebbiversio. Ei tarvinnut odottaa ämpäritolkulla satoa. On kyllä minusta oikein mainion makuinen, hedelmäinen ja polte kestää vain pikku hetken, sekin kohtuullinen. Karkkia. Hatullisen paino 300g.



Cumarin takaa löytyi vähän Nagaa. Ihan kiva vaikka varastot on jo täynnä ja enää en jaksa savustaa.



Kasvari alkaa onneksi olla melko tyhjä. Joitain lajikkeita vielä vähän aikaa kypsyttelen. Jos ei viikonloppuun mennessä ole väriä niin viikate käy.





Koiran kanssa aamulenkillä löytyi musta mörsky. Korvasienen myrkytön sukulainen. Helppo havaita metsässä.