lokakuu 06, 2024, 05:28:14 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chililandia 2010

Aloittaja kalat69, tammikuu 08, 2010, 19:33:41 ip

« edellinen - seuraava »

kalat69

ei tullu vielä hottissoosia, mutta kyllä toi maku sopis johonkin todella tuliseenkin. pitää taas alkaa itse kehittelemään omaa reseptiä


2010- 2013 hallituksen jäsen

hessi

uskoisin että tuo Tamarillo sopii hyvin johonkin mesikolaiskastikkeen pohjaksi :)

ja en haluaisi lannistaa niitä jotka haluaa oman Tamarillon kasvattaa,
mutta kasvi vaatii vähintään 4 m korkean kasvihuone tilan
(siksihän tämäkin yksilö päätyi Tammisillan hyvään hoitoon)
ja sitten se taito saada se kukkimaan, mut sitä me ei paljasteta ;)
eihän Karpa ?  ;)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

ingeniero

Ei aina tavoitteet tarvitse olla korkealla vaikka huonekorkeutta löytyykin tuo 4m talosta ;)

kalat69

niin... se joka kuuseen kurottaa se katajaan kapsahtaa ;)
vai pitäiskö sanoa että joka tamarilloon kurottaa se tomaattiin tömähtää :D

pikkasen on joo haasteellinen kasvi, tilan suhteen... ja luuulen että isommassa ruukussakin olis voinnu paremmin
ja lämpökin taitaa loppua kesken, että sais koko sadon kypsytettyä, mutta saadaanpa ainakin osa kypsäksi :)
on taito saada tamarillo kukkimaan, mutta on myös taito erottaa tamarillon nuppu raakileesta, vai mitä Hessi ja Karppa, kyselee sihteeri ;) ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Joutuiko tamarillon latvomaan viidessä metrissä jotta saitte hedelmät kypsiksi? Melkoinen suoritus saada hedelmiä puumaisesta trooppisesta kasvista, en tarkoita chilejä. Myös banaani on aika harvalla puutarhalla kasvanut syötäväksi asti. Mitähän seuraavaksi laitatte? Rambutanin tai litsiluumun varmaan.
Sitten syötte tietysti nagan kera. Allekirjoitan nyt nagan erinomaisen maun. Sopii savuhabatahnaan erinomaisesti antamaan tujua makua. Ootteko savustaneet koskaan tammella? Mulla on Bradleyhin brikettejä mutten uskalla kokeilla kun pitää 3 ämpärillistä laittaa chilejä kun ei viitsi tyhjänä käyttää.
Vois kuvitella olevan melko vahvan oloista savua.

kalat69

tamarilloa ei todellakaan ole latvottu kertaakaan, villinä ja vapaana on saannu rehottaa, senpä takia jääkin osa hedelmistä vihreiksi. ei tuo banaanin kasvattaminen vaikeeta oo, tuo oli jo kolmas "puu" meillä joka on satoa tuottanut 8) ja hyviä ovat olleet joka kerta. pikku hiljaa vaan alkaa kyllästymään banaaneihin, kun niitä tertullisen syö. ihan heti ei kaupasta osteta! seuraava kasvatus kohdetta ei vielä tiedetä. saa nähä mitä joku raahaa meille kasvatukseen, kun itseltä loppuu tila  ;D

ei me olla savustettu tammella, ainoastaan omenapuuta ollaan käytetty, kun sitä on tuossa helposti saatavilla. juu, elämä ilman nagaa on mautonta :D


2010- 2013 hallituksen jäsen

ottulo

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 14, 2010, 23:51:05 ip
seuraava kasvatus kohdetta ei vielä tiedetä. saa nähä mitä joku raahaa meille kasvatukseen, kun itseltä loppuu tila  ;D


Mulla ois pitahayan/pitayan siemeniä, ja muutama pienen pieni taimi, jotka ei oo oikeen kasvaneet... ::)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pitahaya

tulimies

Toi on aika jännän makunen hedelmä :) thaimaassa tuli syötyä tota, siellä se oli nimellä Asian Dragon Fruit :)

kalat69

joo todella jännän makunen, ei ihan kuulu suosikki hedelmien joukkoon. mut ainahan sitä voi kaiken kasvattamista kokeilla :D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

kerättiin tänään puskia vähän tyhjemmiksi, kyllä sinne vielä jäi paljon ihan vihreitä ja sellasia mitkä ei olleet ihan kokonaan vielä värittyneet, joten kerättävää riittää vielä muutamalle viikolle :)



päivän saldo, on siinä muutama podi :D



pink habaneroa on ihan valtavasti, mitäköhän siitä vois tehdä



caribian reditkin on ihan kivan kokosia



tänä vuonna saatiin haroldsitkin suht normaalin kokosiksi, viime vuonna ne oli kääpiöitä



tää on jännä chili, ulkona kasvanut aika makeen kokonen, todennäköisesti fataliin ja harold st bartsin sekotus


2010- 2013 hallituksen jäsen

pak

Lainaus käyttäjältä: kalat69 - syyskuu 16, 2010, 17:45:43 ip
tää on jännä chili, ulkona kasvanut aika makeen kokonen, todennäköisesti fataliin ja harold st bartsin sekotus


Ja maistuukin mielestäni hieman molemmille.

tulimies

syyskuu 16, 2010, 23:09:19 ip #291 Viimeisin muokkaus: syyskuu 17, 2010, 15:01:36 ip käyttäjältä tulimies
Erittäin hyvän makuinen on :) kohta on sitruuna hillo loppu  :) on se niin hyvää ! Komeita ovat nuo chilit kyllä :)

kalat69

täällä on vietetty leivontailtaa, aikamoisia herkkuja tulossa vielä



leipurit vääntäneet "sämpylää"



muutama tässä valmiina, ja seuraavaksi tehdään vielä äijä versioita, elikkä niihin taitaa tulla nagaa... ;D



2010- 2013 hallituksen jäsen

tulimies

Hyvältä näyttää !  :) joskus vois kokeilla jotain gluteenitonta versiota sämpylöistä  ;)

kalat69

tuskastuneena odotan naga versioita, laittoivat perhana ne viimiseksi uuniin, eikä millään meinaa malttaa odottaa... ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

MasaT

Voi että!
Kyllä on tytöt tehneet töitä! :)
Valitan, etten nyt pääse kuitenkaan käymään.
Herkulliselta näyttää ja kuullostaa silti kaikki!

hessi

Lainaus käyttäjältä: tulimies - syyskuu 17, 2010, 23:52:54 ip
Hyvältä näyttää !  :) joskus vois kokeilla jotain gluteenitonta versiota sämpylöistä  ;)

no sehän ei ole mikään ongelma, olen vuosia leiponut gluteenitonta leipää, pullaa, kakkuja ties mitä..
nyt en kyllä muutamaan vuoteen, joten ei löydy raakaineita heti miten, mutta jos tietää etukäteen niin voinhan niitä pyöräyttää johonkin meettiin...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

tulimies

Joo olis kyllä tosi hienoa jos olis mahdollisuus maistella gluteenittomina noita herkkuja ;)

Lainaus käyttäjältä: hessi - syyskuu 18, 2010, 19:44:32 ip
Lainaus käyttäjältä: tulimies - syyskuu 17, 2010, 23:52:54 ip
Hyvältä näyttää !  :) joskus vois kokeilla jotain gluteenitonta versiota sämpylöistä  ;)

no sehän ei ole mikään ongelma, olen vuosia leiponut gluteenitonta leipää, pullaa, kakkuja ties mitä..
nyt en kyllä muutamaan vuoteen, joten ei löydy raakaineita heti miten, mutta jos tietää etukäteen niin voinhan niitä pyöräyttää johonkin meettiin...

kalat69

tänään oli mukava päivä puutarha, chili-ihmisiä kävi ja muutamia uusiakin ihmisiä saatiin maistelemaan chilejä. huomenna on pakko aloittaa urakka jäänneiden chilin säilömiseen. jos ei joku teistä ilmoita halukkuuttaan auttaa meitä säilömisessä ja tilaa itselleen chilipakettia postin kotiin kantamana pientä korvausta vastaan ;)



savutahna sekä nagasinappi olivat tänään niin suosittuja että niitä on pakko väsätä lisää, omassakin käytössä kuluvat aikamoista vauhtia :) ja jollekin luvattiin nagasinappia oikein valmistaakin :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tänään tuli taas herkkuja talven varalle. savuchilimössö on niin herkkua, piti tehdä vähän reilumpi satsi lisää. elikkä savustettuja rocotoa oli noin kilo, muita chilejä ja paprikoita noin 1,9 kiloa, siinä oli chilacaa, guachilloa, homeraa, numex big jimiä, infernoa ja saatto siinä olla jotain muutakin chiliä. tomaattia, sipulia, valkosipulia, omenaa oreganoa, basilikaa, suolaa, sokeria, pippuria, nagaa ja etikkaa.... muuta ei muistaakseni kattilaan menny :D



aineet kattilassa, ei muuta ku keittelemään




valmiiksi keitetty mössö, purkkeja vailla




satsi nagasinappia ja pari purkkia savumössöä, loput menee pakastimeen kun siellä on paremmin tilaa


2010- 2013 hallituksen jäsen