tammikuu 08, 2025, 22:12:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

.tomppa.

itse muutaman kerran jänistä maistaneena ja valmistusta katsoneena voin todeta että ruskista pikkuiset palat pannulla voin kanssa..muussia ja salaatti..  ei muuta.

jos (Lue kun!!)Räyhis loihtii jonkun mahtavan reseptin niin innolla otan itsekkin vastaan.....  koska siskoni miesystävä käy metsällä..

Ryhis

Ei ole rusakkoresepteista kokemusta. Jänishän on parhaimmillaan padassa, pitkään haudutettuna ja mieluiten runsaasti "peruskasviksia" ynnä punkkua sekaan.

Jos jostain saa jänistä luineen niin "huhu" kertoo, että luut kannattaa rikkoa sillä ydinrasvat täydentävät hyvin muutoin kuivaa pupua.

Voisin kyllä katsoa pari kanireseptiä Larousse gastronomiquesta..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Nikov - marraskuu 26, 2010, 19:42:33 ip
Mielestäni tästä ketjusta voisi poistaa kaiken muun, paitsi räyhiksen ruokaohjeet ja niihin järkevästi liittyvät kommentit. Läskisoosiohjeesta alkaen enimmäkseen pelkkää juupaseipässyönvainlohtapihvionmurha-paskaa... Likimain kaikki mike'sstonedin viestit sopisivat paremmin johonkin jäkätijäkätiin, kuin tähän aluksi erittäin lupaavaan sapuskaketjuun. Vit*u sanon mie, joka vähän puhun ja harvoin asiaa.


Mikestonedin viestit eivät sopisi kuin "Huonoimmat esimerkit suomenkielen käytöstä"-lehtiseen. Henkilökohtaisesti en pyyhkisi edes persettäni koko jäbällä, ylläpito saisi antaa ikuisen teräspohjasaappaan kuvan hepun takalistoon.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - marraskuu 26, 2010, 18:49:47 ip
Sorry räyhäkäs, menee OT:ksi. Joten poistun takavasemmalle. :)


Ei hätää, offtopicci on suotavaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Miksaa

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 26, 2010, 23:12:03 ip
Jänishän on parhaimmillaan padassa, pitkään haudutettuna ja mieluiten runsaasti "peruskasviksia" ynnä punkkua sekaan.

Jos jostain saa jänistä luineen niin "huhu" kertoo, että luut kannattaa rikkoa sillä ydinrasvat täydentävät hyvin muutoin kuivaa pupua.


Tuossahan se tuli kiteytettynä hyvin esille.
Yksi suosikkirespa:
http://www.wanhakauppahalli.com/reseptit/liharuoat/janispata.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Ryhis

Nonnih! Säästyin matkalta kirjahyllylle! Kiitokset Miksalle73lle!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

.tomppa.


Ryhis

Juu ja edellämainittua reseptiä komppaa myös Larousse. En rupea kääntämään näitä tekstejä sen kummemmin, mutta pannaan nyt pari yleistystä;

Hmm...

Côtelettes de lièvre aux champignons....

-Paljon rasvaa, mieluiten voita!
-Tykit perusmaut, mustapippuri, suola ja yksi kaksi yrttiä. Salottisipuleita neuvotaan käyttämään useammassa reseptissä ja mikäs siinä kun kerran ovat hyvän makuisia!
-Jos mahdollista niin vahva kastike, joko jotain punaviini-madeira-portti akselilta tai sitten marjoista tehty soosi.


Täällä olisi myös resepti rusakolle suklaakastikkeessa. Resepti on pitkä kuin nälkävuosi ja sisältää melkoisen määrän eri operaatioita. Tarvittavia aineksiakin olisi mm. puolikas vasikan kavio ja kolme ruokalusikallista kanan verta! Tarjoillaan maustettujen, voissa paistettujen päärynälohkojen kanssa!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis



Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista. Pehmeäkantinen lontoonkielinen painos lähtee melko monesta kirjakaupasta alta kahdenkympin, kovakantiset kustantavat jo sitten hivenen enemmän. Suomenkielinen kovakantinen laitos taisi viime näkemällä maksaa himpun vajaat sata euroa. Jään odottamaan mikestonesin tuomiota, kuinka paljon liikaa tuo sata euroa kirjasta on ja kuinka paljon nagka norritsia tai mitälie sillä saisi nettikaupasta tilattua.

Ei ainoastaan hyvä kirja, vaan loistava reseptikirja. Samoissa kansissa on myös aimo annos historiaa ja tarinoita annosten taustoista. Boonuksena voi vielä verestää englannin ja keittiöranskan taitojaan.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 27, 2010, 10:38:04 ap


Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista. Pehmeäkantinen lontoonkielinen painos lähtee melko monesta kirjakaupasta alta kahdenkympin, kovakantiset kustantavat jo sitten hivenen enemmän. Suomenkielinen kovakantinen laitos taisi viime näkemällä maksaa himpun vajaat sata euroa. Jään odottamaan mikestonesin tuomiota, kuinka paljon liikaa tuo sata euroa kirjasta on ja kuinka paljon nagka norritsia tai mitälie sillä saisi nettikaupasta tilattua.

Ei ainoastaan hyvä kirja, vaan loistava reseptikirja. Samoissa kansissa on myös aimo annos historiaa ja tarinoita annosten taustoista. Boonuksena voi vielä verestää englannin ja keittiöranskan taitojaan.



humpuukia tuommoinen kirjijen lukeminen, tekopyhää sivistystä

Rusakko

Harmi kun ukko ei enää käy metsällä, voishan tuota jänestä joskus koittaa itsekin. Muksuna olen syönyt joskus, mutta muistikuvat on aika kuivasta lihasta. Itse pitäis koittaa ni tietäis miten asian laita oikeasti on

Tapolan Tulikeppi

marraskuu 27, 2010, 11:54:06 ap #151 Viimeisin muokkaus: marraskuu 27, 2010, 12:06:06 ip käyttäjältä Tapolan Tulikeppi
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 27, 2010, 10:38:04 ap
Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista...


Näyttää pätevältä opukselta, yksinkertaisia ja perinteisiä reseptejä ei voi olla liikaa.. Eikä tuo hintakaan päätä huimaa.. Viimeksi hankin ex tempore Euroopan mestarikokkien pöydässä opuksen, joka oli alkuun vaikuttavan oloinen järkäle.. Mutta laiskuus ja käytäntö teki kirjasta käytännössä käyttökelvottoman. Lisäksi tuntui että moni resepti oli tyhmennetty 'naistenlehti' tasolle.

Luulenpa että laitan tuon Larousse:n "joulupukin listalle" mad cook:in kanssa.

Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 27, 2010, 11:21:51 ap
humpuukia tuommoinen kirjijen lukeminen, tekopyhää sivistystä

Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen. Kyllähän niissä meidän äitin tekemissä saarioisten kurmee aterioissa on ohjeet, jos vaikka sattuu unohtamaan että poista pahvi ja avaa muovia. 650W mikroaaltouunissa 2mins.

Et ainakaan pääse saamaan mitään uutta variaatiota ruokaasi, paitsi sitten kun knorrilta tulee taas joku uusi maukas via valmisruokaperhe..

Edittiä: Jatketaan sivistämisen suosittelemisessa, TV sarja nimeltä Good Eats, vähän enemmän raaka-aineista tietoa kuin olettaisi. Löytyy YouTube:sta
# 1022

bluesman

Oon laittanut rusakoita eri tavoin, mm. Räyhiksen mainitsemalla punkkusoosilla. Vähän niinkuin Coq au vin mutta lihana paloiteltu jänis/rusakko. Kuten liha yleensäkin on tämäkin elukka raakakypsytettävä viikon vähintään jotta mureutuu. Roikutan maakellarissa tarpeeksi kauan. Ranka ja etujalat pakkaseen, niistä keitellään sitten lihaliemi juuresten kera kun pataa tehdään.
Kermakastike on myös ok, mukaan sieniä ja melko vähän mausteita, mustapippuri tai joku tosi mieto chili sopii, persiljaa runsaasti.
Rusakot ammun metsästysjousella Keravalta omalta pihalta. On muuten laillista puuhaa. Eikä oo hauleja.

Ryhis

Kiitoksia Bluesmanille käytännön esimerkeistä!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MV

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 21, 2010, 20:32:40 ip
Käsi ylös joka tykkää läskisoosista.

1 lihaliemikuutio ja 1 kasvisliemikuutio.


Käsi on ylhäällä!

Läskisoossia tulee joskus syötyä, joskin hieman eri metodein valmistettuna. Pitääkin ottaa tämä resepti testiin. Mutta kysymys: millä kannattaisi korvata nuo liemikuutiot? Niitä ei omiin soosseihin tule laitettua. Ei pysty.

Lihamestari

"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: MV - marraskuu 28, 2010, 14:46:17 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 21, 2010, 20:32:40 ip
Käsi ylös joka tykkää läskisoosista.

1 lihaliemikuutio ja 1 kasvisliemikuutio.


Käsi on ylhäällä!

Läskisoossia tulee joskus syötyä, joskin hieman eri metodein valmistettuna. Pitääkin ottaa tämä resepti testiin. Mutta kysymys: millä kannattaisi korvata nuo liemikuutiot? Niitä ei omiin soosseihin tule laitettua. Ei pysty.


Keittää liemet itse! Itselläni on juurikin nyt pakkasessa hirvenluista ja kasviksista keitettyä puljonkia joka on pakastettu jääpalapusseihin, kätevä annostella.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MV

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 28, 2010, 15:36:16 ip
Keittää liemet itse! Itselläni on juurikin nyt pakkasessa hirvenluista ja kasviksista keitettyä puljonkia joka on pakastettu jääpalapusseihin, kätevä annostella.


Hyvä idea tuo jääpalapussi! Toiseksi(?) uusimmassa erä-lehdessä oli muuten hyviä ohjeita liemien keittelyyn.

Ryhis

Puffataan samointein muutakin kirjallisuutta, kokin ja keittäjän erottaa toisistaan siitä, että Kokki omistaa ja on lukenut Brillant-Savarinin teoksen "Maun Fysiologia"
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa