tammikuu 10, 2025, 19:20:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

Jahvetti

Ns. "teollisuustimantti", eli hienojakoinen, epämuotoinen timanttiaines joka on jauhettu haluttuun karkeuteen ei maksa paljon paskaakaan.

Sitähän käytetään juurikin teidän kehumissa pro-teroitinpuikoissa, hiomalaikoissa yms. isoja määriä, juuri siksi koska se on ns. ylivuototuote (lue jäte).

Mutta asiaan, eli Hackmannin paistinpannuun, niin itse ostin 28 cm:n Kovanaaman noin vuosi sitten. Voi vittu mikä paska. Vaikka olis nyrkillinen voita niin kaikki palaa kiinni, jopa sika-nauta!!
Hyvä Suomi!

Voitko Räyhis ihan vakavissas suositella De Buyerin pannua seuraavaksi? Susta kun ei ihan normi maalaispoika ota aina selvää...
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Rankkapanda

Oma kokemus ravintolakäytössä ja kotikäytössä, niin nuo hiiliteräspannut on aivan helvetin hyviä pannuja. Harvemmin pannut ajan myötä paranee, mutta nämä ovat parhaimmillaan mustiksi poltettuina suurinpiirtein. Painavia verrattuna teflonpannuihin, mutta helvetin kestäviä.

Jahvetti

No hyvä että tuli puheeksi, muuten olisin menny sinne Prismaan hakeen "timanttipannua".
Kiitos tiedosta!
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Rankkapanda

Muista vain kuivata huolella, kun olet pessyt pannun ja sitten öljytä varastointeja varten. Tähän asti vain ruostuminen on ollut heikkous, mutta huolenpidolla sekään ei vaivaa.

Jahvetti

Joup! Sellainen kai sitten tarvinnee pistää tilaukseen.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

sorrii

Jop. Selvähän se, että ammattikokit käyttää teräspannuja jotka maksaa neljäsosan tästä luxuspannusta ...
[ja tietysti ammattilainen osaa, eikä paniikissa ala irroittelemaan puolirakaa lättyä enneaikojaan ...]

Diamondin idea kuitenkin on se helppous, ja että vähemmänkin taitava onnistuu. Diamondeissa ei missään nimessä ole mitään noita muovipinnoitteita, vaan koko pannu on sitä samaa timanttisekoitetta, paitsikin että induktiomalleissa on lisätty teräskierukkaa massan sekaan että magnetisoituu.
Mä oon käyttänyt vaatimattomissa kotikokkailuissani ennen vain ja ainoastaan wanhaa wärtsilän walurautaa, enkä oo tefloniin koskenut talikollakaan!
Nyt vaan ihastuin tuohon helppouteen ja vaivattomuteen. Paistaa voi ilman rasvaa. Pannun taataan kestävän 1000 astetta [muistaakseni; teoreettistahan se kuitenkin] ja kun en myöskään totu itkemälläkään velttoihin muovilastoihin enkä paksuihin kömpelöihin puulastoihin, käytän teräksistä. Sillä jos raavin pannuani, niin reunat vaan pyöristyy. Pannu ei muutu miksikään ...

Kannattaa Räyhiksenkin kokeilla, ennekuin kaikkitietävästi teilaa. Oikeesti.

PS. Hacmannin paras Ceratec pinnoite on kuulemma yhtä kestävä, mutta taipuvainen tarttumaan. Ne Tefalin J.Oliverit on vähän tavallista kovempaa teflonia, tms.
PS.PS. Ja Swis Diamondin omistaja ei tarvi teroituspuikkoa. Senkun pyyhkäisee puukkoaan pannun sivuun  ;D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

Ps.PS.PS. Mua on tutut aina väittänyt paskanpuhujaksi. Takaan kuitenkin että aina on jutuissa ainakin neljäsosa totta... Loputhan voi sitten selitellä muistihäiriöksi jo tällä ikää.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Hubert

Pakko compata tuota timanttipannun ylistystä. Se on aika ihme pannu! Ja aikamoisena vakuutena siihen saa reilu 10 vuoden takuun, oisko ollu jopa 14 vuotta! :O

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: sorrii - kesäkuu 24, 2011, 02:05:36 ap
Jop. Selvähän se, että ammattikokit käyttää teräspannuja jotka maksaa neljäsosan tästä luxuspannusta ...
[ja tietysti ammattilainen osaa, eikä paniikissa ala irroittelemaan puolirakaa lättyä enneaikojaan ...]

Diamondin idea kuitenkin on se helppous, ja että vähemmänkin taitava onnistuu.


Vähemmän taitava ei ikinä opi taitavaksi kun rimpuilee kaikenlaisten mikättimien kanssa. Tuollaisen rasvattoman taikapannun kanssa treenaminen on kuin opettelisi nussimaan pussaamalla pelkästään poskelle.

Ja tämä "paistetaan ilman rasvaa"-juttu? Mitä helvettiä? Miksi helvetissä?


Lainaus käyttäjältä: sorrii - kesäkuu 24, 2011, 02:05:36 ap
Kannattaa Räyhiksenkin kokeilla, ennekuin kaikkitietävästi teilaa. Oikeesti.

PS.PS. Ja Swis Diamondin omistaja ei tarvi teroituspuikkoa. Senkun pyyhkäisee puukkoaan pannun sivuun  ;D


Onhan noita pannuja "jokunen" käynyt näiden käsien läpi. Suurimman osan pannuista voi teilata jo ennen kuumentamista. Rimpulakahvat ja onneton tasapainotus kertovat jo oleellisemman. Kyllä nuo Swiss Diamond-pannut ovat varmaan helvetin hyviä, mutta eivät niin hyviä, että niistä kannattaisi maksaa nelin- ellei viisinkertainen hinta kunnon pannuun verrattuna.

Tuo viimeinen heitto oli varmaan vitsi? Puukko kattilanpohjaan?




Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 23, 2011, 23:29:43 ip
Voitko Räyhis ihan vakavissas suositella De Buyerin pannua seuraavaksi? Susta kun ei ihan normi maalaispoika ota aina selvää...


Voin suositella! Miten niin ei ota selvää?  :)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili



"Ja tämä "paistetaan ilman rasvaa"-juttu? Mitä helvettiä? Miksi helvetissä?"


Pakko kompata Räyhäkästä.
Rasvallahan on tie suomalaisen miehen syrämmeen. Senhän tietää kaikki, lääkäritkin!!!

Whili

Ai niin

Valurauta rulettaa!!

Jahvetti

Aina joskus menee lukijalla vitsit ja faktat sekaisin, se vikahan on lukijassa. ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Whili

Kukahan noita DeBuyerejä mahtaa tampereella kaupitella

coco

Minkä pannun sä noista hommasit itelles? Taidan hommata itelle samallaisen hiiliteräs pannun!

Kehiz

Lainaus käyttäjältä: linkerquu - kesäkuu 24, 2011, 10:56:07 ap
Hommasin tuossa taannoin deBuyerin hiiliteräspannun.


Ylin tuosta listasta siis

coco


sorrii

Varmaan olisi hiiliteräspannu mullekin ihan hyvä valinta, jos itse joutuisin ostamaan ;)
Mähän sain tän diamondin lahjana!

Enkä mä paistele mitään ilman rasvaa. Totesin vaan, että se on yksi sellainen helppokeittiön toivottu ominaisuus. Itse oon tottunut valurautaan, ja laitan voita läskinkin päälle.
Kuitenkin edelleen kehun Swiss Diamondia siinä, että harvinaisesti mainosmiesten jutut pitää paikkansa siinä lammönvaraamiskyvyssä:
Tuo ei jäähdy hetikään vaikka vähän kohmeisen lihaklöntinkin siihen heität paistumaan. Toisaalta ei tee ylläreitä vaikka pistät levyn kutoselle. Se vaan on mukavaa!

Epäilen suuresti, että hiiliteräspannulla voisi taitavakaan kokki ruskistaa pakettia kohmeista Euroshopper jauhelihaa levy nelosella ilman että nesteet tirisee pannulle ...

Ja hyvin on pärjännyt chilitkin jossain andien rinteillä köyhässä maassa tuhansia vuosia, mutta täällä foorumissa me viritellään vesi- ja ilmapumppuja johonkin hydrosoralaatikoihin ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ryhis

Kuule sorrii, mä olen paistanut puhki ja heittänyt roskiin enemmän pannuja kuin mitä sä olet nähnytkään. Kyllä minäkin kehuisin paskaa autoa, jos se olisi firman leasing-bimmeri ja muuta ei olisi saatavilla.

Kohmeista lihaa ei pidä edes yrittää paistaa, ei vaikka olisi pannu olisi jumalauta ferrarin muotoinen, ottaisi suihin ja vielä siteeraisi Voltairea. TV-shopissa myytiin joskus sellaista superüberpuukkoa kuin Nikkei knife, mainoksissa teflonpinnoitetulla ja ilmeisesti karkaistusta unobtainumista tehdyllä sahanteräveitsellä mentiin heittämällä läpi niin aitaverkosta kuin lautaseinästä. Samalla puukolla pystyi myös maiharit silppuamaan muutamassa minuutissa. Jos syömäsi liha muistuttaa konsistenssiltaan vanhaa maiharia, olisi parempi käyttää rahat laadukkaamman safkan ostoon ja jättää ihmepuukko markettiin.

Ja se nelosasento ei todellakaan ole paistamista varten, mainosmiehet osaavat kyllä hehkuttamisen taidon, mutta sellaista pannua ei tasan varmasti ole joka paistaisi "paremmin" alhaisemmassa lämpötilassa kuin toinen liki vastaava pannu. Kyllähän sinne runkoon voidaan laittaa vaikka 8mm kuparilevy lämpöä varaamaan, tai miksei samointein köyhdytetttyä uraania? Mutta miksi *tussa pitäisi? Sullahan menee viikko ennenkuin pannu on edes tasaisesti lämmennyt? Amatöörit ja diletantit jotka kauhovat pannulle suoraan pakastimesta kamaa todennäköisesti polttavat kaiken karrelle, kun kerran punahehkuiseksi saatu pannu ei hevillä jäähdykään.

Edullisemmilla mutta kuitenkin laadukkaammilla pannuilla kuin tämä swissdiamond voi kyllä kypsentää kohmeista euroshopper-teurasjätettä - kunhan ei lataa sitä pannua täyteen vaan tekee erissä. Mitään halkaisijaltaan alle 26cm pannua ei ole tehty +400g jauhelihaerän kertaruskistusta varten. Yhden muovikahvaisen valeteflonilla pinnoitetun swissdiamondin hinnalla saa kolme erikokoista de Brueryn hiiliteräspannua jotka kestävät helposti saman verran tai enemmän kuin swissdiamond, sillä erolla, että saat kolme erikokoista.

Yleensä kannattaa ottaa edes perusasioista selvää, ennenkuin alkaa jankkaamaan oman olkinukkensa puolesta. Varsinkin kun vastajankkaajana on joku, joka on paistanut lihaa työkseen.


Lainaus käyttäjältä: sorrii - kesäkuu 27, 2011, 13:55:40 ip
Ja hyvin on pärjännyt chilitkin jossain andien rinteillä köyhässä maassa tuhansia vuosia, mutta täällä foorumissa me viritellään vesi- ja ilmapumppuja johonkin hydrosoralaatikoihin ...


Klassisessa retoriikassa on olemassa sellainen termi kuin esimerkkivirhe. Tuo lause on oppikirjaesimerkki esimerkkivirheestä.

Ei leipää hampaattomille.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Kaasupullojahan ei kannata pitää kahta?

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Jahvetti

Chilipola on varmaankin tietoinen, ettei kahta kaasupulloa saa pitää ... löytyy googlesta.
Komposiittipullo on siitä mukavampi, ettei ainakaan mossahda mahdollisessa tulipalossa.
Ja onhan se myös kevyempi käsitellä sekä muutenkin siistimpi. Yleensä.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013