tammikuu 09, 2025, 22:47:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Jewen kausi 2011

Aloittaja jewe, joulukuu 06, 2010, 20:26:27 ip

« edellinen - seuraava »

gooFI

Ei sinulla satu olemaan kokemusta viinin varttamisesta?
--
gooFI

jewe

Lainaus käyttäjältä: gooFI - syyskuu 19, 2011, 15:43:11 ip
Ei sinulla satu olemaan kokemusta viinin varttamisesta?


Ei ole kyllä kokemusta missään muodossa.

Mr_Green_

Onkohan kenelläkään kokemusta chilin varttamisesta? Onkohan se mahdollista edes? Se vasta oliskin jännää, kun olisi useampaa lajiketta samassa puskassa!  ::)

Siku

syyskuu 20, 2011, 19:43:28 ip #423 Viimeisin muokkaus: syyskuu 20, 2011, 19:45:11 ip käyttäjältä Siku
Tuossa tuo varttamis topic. Ihan mielenkiintoisen oloista hommaa. Itsellä on käynyt mielessä koettaa ainakin kaikkein tulisimmilla chileillä, joille ei ehkä tuorekäyttöä niin paljoa ole. Toinen milenkiintoinen olisi varttaa useampia pienipodisia lajikkeita samaan puskaan, saisi hienon bonchin.  :)

Jewelle pahoittelut päiväkirjan lainaamisesta.

jewe

Vihdoin vapaapäivä ja pääsi vähän siivoamaan kasvihuoneelle ja kasvimaalle. Satoakin tuli taas jonkin verran kerättyä.
Kaapeissa on vielä chilejä kasvamassa. Lämmitystä tuonne ei enää tänä syksynä tule. Toisessa kaapissa Leekkiä, Homeraa, Guajilloa, Deliciasta ja 7 Pod, toisessa vielä pari rocotoa kypsyttelee podejaan.



Kasvihuoneella Bonda Ma Jacques kypsyttelee satoaan, pikkaisen tuosta saa maistiaisia tänä vuonna, podeja parisenkymmentä.


Eli Kochee päältä ja sivulta kuvattuna. Satoa tulee jo mukavammin tuosta kasvista. Nagan puutteesta johtuen tänä syksynä tuli tehtyä Eli Kochee suolakurkkua muutama viikko sitten, saas nähdä miltä sekin maistuu. :D



ja vielä tämän viikon satokuvia.Yellow rocotosta tuli aika vaatimaton sato. 18 podia ja 400 gr. En tiedä mikä meni mönkään kun kasvoi lasiterassilla, talvetettuja en ole saanut satoamaan kovinkaan kummoisesti. Ehkä terassilla oli myös kesällä liian kuuma ja valoakin niukanlaisesti kun räystäs varjostaa. Podit on kyllä ihan mukavan kokoisia ja mehukkaita.


Manzanoja tuli taas kerättyä puskista salsan verran eli 850 g ja muita chilejä kilon verran.


ParturjzCoxsone

jätkällä tuota satoa ropisee kyllä melko kiitettävästi, toivottavasti sais itekkii ens kaudelle runsaammin. toisaalta, itellä eka kausi ja ylittäny toiveet moninkertasesti, kulutus on vaa nii kova että tahtoo lisää !

jewe

Lainaus käyttäjältä: ParturjzCoxsone - syyskuu 23, 2011, 13:40:42 ip
jätkällä tuota satoa ropisee kyllä melko kiitettävästi, toivottavasti sais itekkii ens kaudelle runsaammin. toisaalta, itellä eka kausi ja ylittäny toiveet moninkertasesti, kulutus on vaa nii kova että tahtoo lisää !


heh, sellaista se vaan on että nälkä kasvaa syödessä. Tuntuu vaan siltä nyt että vähempikin mulle riittäisi kun ei aika tahdo riittää sadon jälkikäsittelyyn, mutta toisaalta onhan tässä edessä taas pitkä kausi ilman satoa joten kyllä pitää takoa kun rauta on kuumaa kun pitäisi pärjätä piiitkän talven yli. ;)

ParturjzCoxsone

minä laitoin talvekski tulemaan, arvelin natikan alle lyyä hydroon lemon droppia ja aji cristalia. jotain chinensee saattaa mennä siihen kans, saa nyt nähä.

jewe

Jos lemon dropin laitat hydroon niin on järkky sato tiedossa. Omasta bubbleri lemonista tulee satoja podeja ja on mahottoman tuuhea.

ParturjzCoxsone

se ois vähän niinku ajatuksena että sais kunnolla sitä kerralla sitten :)

jewe

Tämä ollut hyvä viikko chileille kasvihuoneessa jossa nyt majailee kaikki loput chilit. Lämpöä on riittänyt myös alkuviikolla kun ovi oli päivällä kiinni niin sisällä oli noin +27 astetta niin loppusadon kypsyminen on vauhdittunut. Kuukauden sisällä olisi nyt tavoite saada huone tyhjäksi ja kausi päätettyä että vielä jäisi vähän taukoakin ennen ensi kauden alkua. Osa kasveista sai alkuviikolla Ripeniä joten syytä olisi nyt chilien kypsyä ettei tarvisi paljoa raakana kerätä.
Huoneessa rupeaa olemaan entistä täydempää.

Pubeja taas mukavasti kypsynyt.


Lopun alkua ? Ehkä kaikki pubet ei ehdikään kypsyä kun tomaatteja jo jonkinaikaa riivannut harmaahome levinnyt osaan chileistä. Muutamissa ruukuissa tuota lakastumista mutta loppusatokin nyt ihan loppusuoralla.


Tomaatit ja viiniköynnös menevät katossa.

Peru Puno Markit on nättejä, kiiltäviä ja mehukkaita. Viikonlopun savustus-sessioon meni taas 1,5 kg kypsiä pubeja ja vielä vähän terästystä 
Eli Kocheen ja scorpparien muodossa kun savutahnat olleet kai vähän mietoja. ;D




InkRose

Aina päiväkirjaasi lukiessa iskee hirmuinen satokateus. ;D

Meinasin jo laittaa YV:täkin tulemaan pubejen suhteen, mutta taidanpa kuitenkin katsoa ensin mitä ketjukirjeestä löytyy.

jewe

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 30, 2011, 22:40:08 ip

Meinasin jo laittaa YV:täkin tulemaan pubejen suhteen, mutta taidanpa kuitenkin katsoa ensin mitä ketjukirjeestä löytyy.


Eiköhän täältä jotain löydy jos tarvetta on ja tuosta tulikin mieleen että Puno Markeista unohdinkin kaapia siemeniä talteen. :(

Se on niin suhteellista tuleeko satoa paljon, monilla tulee paljon enemmän. Pubeissa menee kyllä kymmenen kiloa komeasti rikki eli siihen olen ainakin ihan tyytyväinen. :)

bluesman

 Miten tuo Eli Kochee maistui sinun suussasi? Ei liene liian järkkytulinen mutta kun oma arviointikyky on hieman heikentynyt.
Hieno pubekausi taas kerran. Täytyy vaan toivoa että itsekin joskus samaan pääsisi. 10kg Rocotoa on pientaloudelle juuri passeli määrä, sen yli menee yleensä jakoon.
Samanlainen tomaattien home on mullakin kiusannut ja olen sitämukaa yrittänyt niitä perata kun vaivaa on tullut. Enää 4 tomaattia kypsyttelemässä viimeisiään. Ulkona meni mustaksi 15 yksilöä vaikkei ollut edes kylmä.

Whili

Koreeta on, ihan kateeks käy.
Mimmone toi Bonda Ma Jacques on maultaan ??

jewe

Bluesman: Eli Kochee on ihan OK, aika tavanomainen chinense eikä tosiaan järkkytulinen...scorppari taisi olla vähän tulisempi. ;D
10 kg pubeja on mulle ihan yläkanttiin jo kun lähes 90 % sadosta saan syödä itse, taidan laittaa ensi kaudella vähän vähemmän pubeja. Kyllä sun resursseilla pubeja tulisi moninkertaisesti kun saisit öttiäiset vaan pysymään muilla laitumilla. Tuntuu että sato pubeilla tehdään sittenkin kasvihuoneessa vaikka onkin vuoristochili. Kasvihuoneessa olleet pubet vaan tuottivat minulla lähes kolminkertaisesti ulkona kasvaneisiin nähden.

Whili: Bonda oli kyllä lopulta positiivinen yllätys. Hienostunut hedelmäinen maku eikä mikään järkkytulinen sekään. Mausta tuli mieleen Harold St.Barts joka puuttui tällä kaudella ja taidankin vielä tehdä vaikka appelsiinihilloa jonne noi bondatkin voisi sopiakin mainiosta haroldin korvaajana.
Bondan tie oli kyllä tosi kivinen. Siemenet tuli MasaT:ltä ja ensin tuo ei meinanut itää ja sitten kasvoi tosi hitaasti ja jäi jo alussa paljon muista jälkeen. Kun vihdoin sain kasvuun ja kukkimaan kasvihuoneessa kesäkuun alussa niin sitten tuli kirvat ja melkein tuhosivat kasvin. Kirvat lähti ja Bondakin nousi lähes kuolleista ja teki loppukaudesta satoa parinkymmenen podin verran. Harjoitukset Bondan kanssa taitavat jatkua ensi kaudella josta tuleekin tosi tulinen kausi, Bonda oli kyllä hieno lajike. :)

Sitten vielä kuva Homerasta joka nyt lähes romahti sadon alle. Pieni kasvi ja antanut ihan huikean sadon isoja lähes 20 senttisiä bodeja jo heinäkuun alusta lähtien. Mainio annuumi joita taas tänään grillattiin...niin ja yks bondakin tuli samalla grillattua kanafileen päällä, maiskis että oli hyvää. :P


PP

Lainaus käyttäjältä: jewe - lokakuu 01, 2011, 17:33:25 ip
Tuntuu että sato pubeilla tehdään sittenkin kasvihuoneessa vaikka onkin vuoristochili. Kasvihuoneessa olleet pubet vaan tuottivat minulla lähes kolminkertaisesti ulkona kasvaneisiin nähden.


Mielenkiintoista. Mulle meni suunnilleen toisinpäin, tosin kasvarissa oli vain yksi hyvin voinut pube, kun toisella oli jotain outoa pielessä eikä se kukkinut juuri lainkaan. Terassilla taas kaikki viisi kasvoi ja poditti loistavasti. Olennaista on varmaan se, että ne oli valokatteen katteen alla sateensuojassa eikä paikka ei ole erityisen aurinkoinen vaan paiste loppuu kolmen aikoihin.

jewe

Parin vuorokauden savustuksen tulos oli tuollaista möhnää. Ihan hyvin pysyi lämmöt kurissa.

bluesman

 Pari vuorokautta? Luulis savuaromin riittävän. Soseeksi vaan ja hedelmiä mukaan niin tulee namia. Vai mitä aiot satsille tehdä?

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 02, 2011, 22:18:40 ip
Pari vuorokautta? Luulis savuaromin riittävän. Soseeksi vaan ja hedelmiä mukaan niin tulee namia. Vai mitä aiot satsille tehdä?


Ei tuo ole jääkaapissa tehtävällä kylmäsavustuksella pahakaan. Savun määrä ei ole lähelläkään Bradleytä, kun puuta ei kulu kuin murto-osa.