toukokuu 23, 2024, 21:45:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


exa2012

Aloittaja exa, marraskuu 25, 2011, 01:20:12 ap

« edellinen - seuraava »

Toni.A

Vettä en olisi itse laittanut, sillä muista aineksista irtoaa nestettä itsestäänkin. Tuo chilinmäärä toki voi olla sopiva ja reilumpikin, mutta ei missään nimessä sellaista, että kukaan muu ei sitä syö! :) Huom! Extreme-tuliset sitten omaan itsenäiseen nautintoon! ;) Hyvä, että hillosta tuli muuten hyvää! Olen sitä kokeillut chinensienkin kanssa ja toimii hyvin, myös niiden kanssa. :P Kokeile lettujen ja kermavaahdon kanssa.  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Nipsu

Täytynee tuota omenahilloa kokeilla, sen verran herkullisen näköistä. Omenoita sen verran reilusti, eiköhän noita chilejäkin joukkoon saa tarpeeksi

exa

elokuu 31, 2012, 14:09:20 ip #162 Viimeisin muokkaus: elokuu 31, 2012, 14:11:36 ip käyttäjältä exa
Lainaus käyttäjältä: Toni.A - elokuu 30, 2012, 15:00:01 ip
Vettä en olisi itse laittanut, sillä muista aineksista irtoaa nestettä itsestäänkin. Tuo chilinmäärä toki voi olla sopiva ja reilumpikin, mutta ei missään nimessä sellaista, että kukaan muu ei sitä syö! :) Huom! Extreme-tuliset sitten omaan itsenäiseen nautintoon! ;) Hyvä, että hillosta tuli muuten hyvää! Olen sitä kokeillut chinensienkin kanssa ja toimii hyvin, myös niiden kanssa. :P Kokeile lettujen ja kermavaahdon kanssa.  ;)


Monissa hilloresepteissä ei tosiaan vettä ole, jotenkin omenahillossa suosin itse vähän sosemaista lopputolosta. Ensi kerralla täytyy kokeilla ilman vettä ja katsoa miten se toimii. Lopputuloksen herkullisuus yllätti vähän itsenikin, ensimmäistä kertaa hillopuuhissa!

Biquinhosatsista tuli todellakin miedompaa, puolivahingossa oikeastaan mutta katsotaan jos vaikka saisi tyttöystävälle syötettyä . ::)

Lainaus käyttäjältä: Nipsu - elokuu 30, 2012, 15:02:22 ip
Täytynee tuota omenahilloa kokeilla, sen verran herkullisen näköistä. Omenoita sen verran reilusti, eiköhän noita chilejäkin joukkoon saa tarpeeksi


Kyllä niitä chilejäkin kulumaan saa kun tekee vaikka eri vahvuisia ja makuisia hilloja. Jos tätä enemmänkin tekisi niin täytyisi keksiä joku apu tuohon kuorimiseen tai investoida johonkin mehustintsydeemiin joka suodattaa kuoret ja siten säästää pirusti työtä ja aikaa.


Kerran kun lähti muille kun chiliteille tämäkin keskustelu niin upitellaanpas vähän yrttien tilannetta. Tästä kirjottelinkin jo Mauste-, yrtti-, lääke yms. hyötykasvit -osioon. Eilen maiston ensimmäistä kertaa itsekuivaamaani oreganoa, eikä missään nimessä ollut huonompaa kuin kaupan tavara.

Kuivauksen hoidin liottamalla hetken yrttejä vesisangossa, jolloin ylimääräiset murut tippuivat pohjalle. Ravistuksen ja pikaisen pyyhekuivauksen jälkeen niputin ne narulla ja ripustin keittiön kattoon roikkumaan. Ai kun tuli nättiä jälkeä!


Muutama viikko sitten kuivattuja ja tänään kerättyjä yrttejä.


Sisustuksellinen loppusijoituspaikka.


Mustavalkokuva sekä kuivatuista että tuoreista timjamista ja oreganosta.

Kysyttävää kuitenkin on. Haalistuvatko nuo yrtit kun roikkuvat valoisassa (ei koskaan kuitenkaan suorassa auringon valossa) ja talvella siten keinovalaistussa tilassa? Pölyä luonnollisesti kertyy, joten ajattelin kääräistä niput sellofaaniin, jolloin visuaalinen vaikutelma ei kärsisi.


Takaisin raameihin! Hetken aikaa Googlailtuani löysin Biquinholle vihdoin pari tieteellistäkin koodia: PI 441634 ja BGH 4200. Kuitenkin jotkut siemenkauppiaat myyvät sitä lähes tulettomana, toiset habaneron vertaisena - onko mieto ja tulinen kanta siis mahdotonta erotella varmasti toisistaan? Toistakin lajiketta olen yrittänyt jäljittää, Orange Rocota nimittäin. Muissakin päiväkirjoissa näitä puben versioita on puitu sillä nimet ovat järjettömän ympäripyöreitä. Kenelläkään ei ole tiedossa PI- tai muutakaan koodia, joten taitaa olla mahdotonta päätellä varmasti mikä lajike Orange Rocoto tarkalleen on.

Syy miksi näitä nimiä on tusina eri lajikkeelle on tietysti se, että eri kauppiaat myyvät samaa lajiketta eri nimillä. Eri nimet taas johtunevat usein erilaisista käännöstulkinnoista ja tietenkin taloudellisen edun tavoittelusta. On harmi, että siemenkauppiaat eivät myy koodilla vaan nimellä. Toki yrityksen on tavoiteltava voittoa tai se ei menesty.

Onneksi muutamasta kasvattamastani lajikkeesta on koodi tiedossa. Jatkossa en edes aio kasvattaa, vaihtaa tai jakaa lajikkeita, joiden tieteellistä määritystä en tiedä sillä en haluaisi edelleen jatkaa tätä väärään suuntaan menevää kehitystä.

  • PI 281320, c. baccatum (Aji Cristal)

  • PI 315024, c. baccatum (Lemon Drop)

  • CAP 1477, c. baccatum (Kaleidoskop)

  • PI 215739, c. baccatum (Omnicolor)

  • PI 585267, c. pubescens (Turbo Pube)



joukosta puuttuvat vielä

  • Cajamarca (c. chinense)

  • Pink Habanero (c. chinense)

  • em. Biquinho (c. chinense) ja Orange Rocoto (c. pubescens)

  • Aji Colorado (c. baccatum)

  • Medusa (epäilen kasvin lajipuhtautta, c. annuum)

  • Inca Red Drop (c. baccatum)


Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Chilivaari

Sinä olet jo asiaan perehtynyt, mutta laitetaan nyt linkki niille, jotka eivät vielä ole PI-numeroihin tutustuneet:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6134.msg69008;topicseen#msg69008


exa

Tuommoista viestiketjua en ollutkaan huomannut! Yksi kirjanmerkki lisää  :)

Googlen ja muutaman sivuston avulla olen hakenut lajikkeille vastaavia koodeja.


Toistaiseksi on ilmat pysyneet tarpeeksi lämpiminä chilien ulkokasvatusta ajatellen. Syksy kuitenkin lähestyy uhkaavasti, eikä ole millään mahdollista, että chilit kypsyisivät ajoissa. Minua kuitenkin huolettaa se, että kun tuon kasvit sisään myös mahdolliset tuholaiset kulkevat niiden kanssa. Jossain vaiheessa talvea kun taas alkaa idättelyt niin vanhojen kasvien kantamat tuholaiset pääsevät valloileen ja koko kausi menee penkin alle.

Miten voisin varmistaa, tai edes minimoida, tuholaisuhan? Riittääkö neem-suihkuttelu vai tarvitsenko kovempia toimenpiteitä kuten myrkyttäminen sadonkorjuun jälkeen? Kasvualusta tarvinnee vaihtaa joka tapauksessa, sillä nostan kasvit maasta ja istutan ruukkuihin sisäkypsytystä varten. Lehtimassaa täytynee rokottaa myös runsaasti, jotta maksimaalinen energia saataisiin suunnattua podien kyspyttelyyn. Eniten meikäläistä pännii kasvuspurtin ottaneet pubet, varsinkin Orange Rocoto. Se on kasvattanut järjettömän määrän uusia oksia mutta niistä täytyy varmaan luopua...

Aji Coloradolle tein hätäseen pari tukikeppiä, raukka näytti siltä että justiinsa katkeaa oksat jos ei saa jotain tukia alleen. Vielä heinäkuussa kyseinen risu junnasi paikallaan sekä viher- että podikasvussa. Nyt hennot oksat eivät jaksa kannatella kasvin kokoon verrattuna isoja jöötejä. Jamy ja Lemon Drop ovat myös saaneet tukia mutta muuten ei ole pahemmin tarvinnut kasvun tukevuuteen puuttua.

Bonsaichilien kasvattamiseen olen myös uhrannut muutaman ajatuksen. Medusasta ja Biquinhosta, ehkäpä myös Cajamarcasta ja Pink Habanerosta voisi olla ainesta bonchiksi. 14-senttisiä bonsairuukkuja minulla on, vähän pieniä siis mutta ajattelin yrittää jos vaikka saisin pidettyä ne hengissä siihen asti kunnes tulee vastaan isompia ruukkuja. Tykötarpeita kuten kasvun ohjailuun tarvittavaa taipuisaa rautalankaa täytyy vielä hankkia. Fataliin loistavissa bonchiohjeissa neuvotaan muun muassa hankkimaan akadamaa kasvualustan kosteuden ylläpitämiseksi. Samassa asiayhteydessä todetaan ohimennen joidenkin kissanhiekkalaatujen olevan vaihtoehto kosteuden säilyttämiseen. Mahtaakohan jollain olla tarkempaa tietoa tai käytännön kokemusta asiasta?

Raisio Bonsain blogista luin samaisesta asiasta. Kirjoittaja käytti kasvualustana 50-50 sekoitusta Rainbow'n kevyttä kissanhiekkaa ja mäntykatetta. Tieto on kuitenkin vuosien takaa (12/2009) ja itseasiassa blogin viimeisimmässä kirjoituksessa (9/2011) kirjoittaja kertoo vaihtaneensa sekoitukseen, jossa on 7 osaa "baked loam", 2 osaa em. kissanhiekkaa ja 1 osa mäntykatetta (viimeisin kuulemma siitä syystä, että sitä sattuu olemaan). Baked loam-sekoituksen esitteli bonsaivirtuoosi Walter Pall blogissaan. Walter käyttää omien sanojensa mukaan 70-80 % tuota "baked loam" tai "baked clay" ja 20-30 % "rough peat". Ensimmäisen voi korvata kuulemma myös esim. hohkakivellä tai akadamalla. Jälkimmäinen lienee karkeaa turvetta, mutta baked loamin saatavuus suomesta on minulle mysteeri. Voisikohan sen korvata esimerkiksi lecamurskeella?

Walterin mukaan Maxit AS 104 käy hyvin, mutta Maxit on Suomessa Weber, ja Weberiltähän tulee tunnettu Leca-tuotesarja. Ilmeisesti Leca Flower alkaa jo olla aika lähellä ainakin ominaisuuksiensa puolesta. Toinen vaihtoehto voisi olla Leca Saneerausmurske KSM38, sillä murske on Walterin mukaan parempaa kuin geneerinen rae. Onko kukaan nähnyt myyttistä Leca Floweria tai Saneerausmursketta myytävän missään?

Pientä maanantain aivojumppaa.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Nipsu

Lainaus käyttäjältä: exa - syyskuu 03, 2012, 13:04:26 ip


Bonsaichilien kasvattamiseen olen myös uhrannut muutaman ajatuksen. Medusasta ja Biquinhosta, ehkäpä myös Cajamarcasta ja Pink Habanerosta voisi olla ainesta bonchiksi. 14-senttisiä bonsairuukkuja minulla on, vähän pieniä siis mutta ajattelin yrittää jos vaikka saisin pidettyä ne hengissä siihen asti kunnes tulee vastaan isompia ruukkuja. Tykötarpeita kuten kasvun ohjailuun tarvittavaa taipuisaa rautalankaa täytyy vielä hankkia. Fataliin loistavissa bonchiohjeissa neuvotaan muun muassa hankkimaan akadamaa kasvualustan kosteuden ylläpitämiseksi. Samassa asiayhteydessä todetaan ohimennen joidenkin kissanhiekkalaatujen olevan vaihtoehto kosteuden säilyttämiseen. Mahtaakohan jollain olla tarkempaa tietoa tai käytännön kokemusta asiasta?

Raisio Bonsain blogista luin samaisesta asiasta. Kirjoittaja käytti kasvualustana 50-50 sekoitusta Rainbow'n kevyttä kissanhiekkaa ja mäntykatetta. Tieto on kuitenkin vuosien takaa (12/2009) ja itseasiassa blogin viimeisimmässä kirjoituksessa (9/2011) kirjoittaja kertoo vaihtaneensa sekoitukseen, jossa on 7 osaa "baked loam", 2 osaa em. kissanhiekkaa ja 1 osa mäntykatetta (viimeisin kuulemma siitä syystä, että sitä sattuu olemaan). Baked loam-sekoituksen esitteli bonsaivirtuoosi Walter Pall blogissaan. Walter käyttää omien sanojensa mukaan 70-80 % tuota "baked loam" tai "baked clay" ja 20-30 % "rough peat". Ensimmäisen voi korvata kuulemma myös esim. hohkakivellä tai akadamalla. Jälkimmäinen lienee karkeaa turvetta, mutta baked loamin saatavuus suomesta on minulle mysteeri. Voisikohan sen korvata esimerkiksi lecamurskeella?

Walterin mukaan Maxit AS 104 käy hyvin, mutta Maxit on Suomessa Weber, ja Weberiltähän tulee tunnettu Leca-tuotesarja. Ilmeisesti Leca Flower alkaa jo olla aika lähellä ainakin ominaisuuksiensa puolesta. Toinen vaihtoehto voisi olla Leca Saneerausmurske KSM38, sillä murske on Walterin mukaan parempaa kuin geneerinen rae. Onko kukaan nähnyt myyttistä Leca Floweria tai Saneerausmursketta myytävän missään?

Pientä maanantain aivojumppaa.


Itseäni myös kiinostaa tuo kissanhiekka mikä sopii ja mikä ei. Kissanhiekkaa oli raision bonsai pitäjä suositellu parempaa kuin akadema, ainakin näin muistelin jostain lukeneeni.

exa

Lainaus käyttäjältä: Nipsu - syyskuu 03, 2012, 13:41:14 ip
Itseäni myös kiinostaa tuo kissanhiekka mikä sopii ja mikä ei. Kissanhiekkaa oli raision bonsai pitäjä suositellu parempaa kuin akadema, ainakin näin muistelin jostain lukeneeni.


Informaatiota ainakin löytyy Raisio Bonsain blogista joulukuulta 2009 "Cat litter as inorganic soil alternative".

Lyhyesti referoituna: bloggaaja suosittelee "Rainbow'n paakkuuntumatonta kevyt kissanhiekkaa", kestää Suomen olosuhteet ja on halpaa. Voi käyttää sellaisenaan kasvualustana mutta voi myös sekoittaa muihin kuten turpeeseen tai katteeseen omien mieltymysten tai kasvien vaatimuksien mukaan. Kissanhiekasta kannattaa siivilöidä alle kahden millimetrin läpimittaiset kappaleet pois, sillä ne eivät mahdollistaisi veden tarpeeksi sujuvaa läpivirtausta.

Sekoittamalla esimerkiksi puolet mäntykatetta kasteluväliä voidaan pidentää huomattavasti, sillä seos pitää vettä hyvin, toisin kuin täysin kissanhiekkainen kasvualusta. Periaatteessa kissanhiekkaa sisältävää seosta voi kastella joka päivä sillä ylimääräinen vesi valuu läpivientien kautta pois. Lannoituksessa kirjoittaja suosittelee 10-14 päivän sykliä, jolloin ei tarvitse pelätä övereitä sillä päivittäinen kastelu huuhtelee mahdolliset ylijäämät pois.

Akadamasta sen verran, että muun muassa Walter Pall ei suosittele sitä, sillä sen lisäksi että se on erittäin hintavaa se ei myöskään kestää sulamista/jäätymistä/sulamista vaan menee pilalle. Pahimmassa tapauksessa se voi tappaa koko kasvin.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

exa

On ilmoja pidellyt.

Pari alle viiden asteen yötä oli välissä, nyt taas torstaihin asti voi Ilmatieteenlaitoksen mukaan chilit yöpyä ulkona. Suurimman osan raijasin pysyvästi (tai kunnes hedelmät kypsyvät) sisälle mutta suurimmat puskat Jamy, chinense-trio sekä pubet saavat nauttia raikkaasta syysilmasta.

Pirun nopeasti kypsyvät kun saavat otolliset olosuhteet. Lemon Drop otti ja kyspytti tusinan verran podeja kahdessa yössä. Riemastuneena aloitin syksyn ensimmäisen etikkasäilönnän. Koe-eräksi joutui Biquinhoa yhteen ja sekalaisia toiseen purkkiin.


Muutama kypsä Biquinho (c. chinense). Perkaaminen alkoi jo melkeen vituttaa.


Lemon Drop, Omnicolor, Biquinho, Medusa


Olipa muutama alimittainen Pink Habanerokin (c. chinense) kypsynyt. Nämä meni kyllä samantien parempiin suihin.


Pienemmässä purkissa kypsät kuminännit. Isommassa lajikekirjo onkin suurempi Jamy, Aji Cristal, Lemon Drop, Biquinho, Aji Colorado, Omnicolor - muistaakseni. Ihan eivät täyteen menneetkään purkin pirulaiset mutta sehän ei menoa haitannut, lientä vaan enempi niin kyllä hoituu. Molempien kannet sulkeutuivat kyllä.

Tulipa sitä satoa säilöttyä muuhunkin kuin etikkaan. Puoli vuotta sitten lueskelin jostain viestiketjusta Lemon Drop-vodkasta ja siitä se ajatus sitten lähti.


Chili infused vodka step-by-step for dummies. Vuorokauden jälkeen voi selvästi haistaa vodkassa olevan jotain muutakin kuin sitä itseään. Parin viikon päästä ensipurasu.

Sitten täysin muihin tunnelmiin. Viime aikoina on taas tullut aherrettua Photoshopin (CS5) kanssa ahkerammin, harmi ettei tällä keskustelulaudalla ole viestilankaa kuvankäsittelylle. Valokuvaus-threadiakaan en viitsi mennä sottaamaan offtopicilla, kunnollista kameraa kun en omista. Käytän muiden kuvia (luonnollisesti luvan kanssa) tai teen kuvia kokonaan Photarilla/Cinema 4D:llä.

Muutaman vuoden aikana olen ehtinyt erilaisia kuvia käsitellä ja luoda. Allekirjoituskuvia, avatareja, foorumien ja nettisaittien logoja, nappuloita ja muita oheisgrafiikoita, taustakuvia, grafiikoita videoihin ja paljon muuta sekalaista sälää. Ohella on tullut myös opeteltua videonmuokkauksen alkeet mutta pääasiassa olen keskittynyt kuvankäsittelyyn.

Löytyykö muita kuvanmuokkaukseen suuntautuneita chilistejä? Löytyykö kamera ja kunnollisia kuvia mutta kuvankäsittelyohjelma uupuu tai olet juuri aloittanut sellaisen parissa? Yritys herättää keskustelua on ainakin kova.  ;)

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Lillen

Hienolta näyttää taas sato ja kuvat!

Olenkin ollut huomaavinani että "photoshoppailet" aika paljon, itse en hirveästi muokkaile kuvia, paitsi sisällä otettuja podikuvia. Tulevat niin pimeiksi ja värit tummenevat että salaman siasta muokkailen hieman. Muuten tykkään pitää kuvat ihan alkuperäisessä muodossaan.

Itse käytän Picasaa, helppo ja ilmainen, photoshop muistaakseni maksaa...
Jotain pientä siis tulee noita kuvanmuokaus-ohjelmia käytettyä, ei hirveästi harrastukseksi omalta osaltani voi kutsua, pikemminkin  satunnaiseksi "leikkimiseksi". 

Raumala

Chili infused vodka step-by-step for dummies. Vuorokauden jälkeen voi selvästi haistaa vodkassa olevan jotain muutakin kuin sitä itseään. Parin viikon päästä ensipurasu.

Itsekkin laitoin paripäivää sitten chilivotka kokeilut tulemaan, laitoin aika varovasti chilejä ettei tule juomakelvotonta.
1 naga/0,5 l ja toiseen 3 Lemon Droppia/0,5 l. Hyvät oli tuoksut jo päivän jälkeen.

exa

Lainaus käyttäjältä: Lillen - syyskuu 11, 2012, 19:40:53 ip
Itse käytän Picasaa, helppo ja ilmainen, photoshop muistaakseni maksaa...
Jotain pientä siis tulee noita kuvanmuokaus-ohjelmia käytettyä, ei hirveästi harrastukseksi omalta osaltani voi kutsua, pikemminkin  satunnaiseksi "leikkimiseksi".


Photari on tosiaan melko hintavakin mutta mielestäni joka pennin arvoinen. Vaan oikeuksiinsa taitaa sekin ohjelma päästä vasta kunnollisten kuvien kanssa. Onhan noita ilmaisohjelmiakin ihan kohtuu hyviä. Muistaakseni GIMP on ilmainen, se on sentään jo oikea kuvankäsittelyohjelma.

Lainaus käyttäjältä: Raumala - syyskuu 11, 2012, 20:44:01 ip
Itsekkin laitoin paripäivää sitten chilivotka kokeilut tulemaan, laitoin aika varovasti chilejä ettei tule juomakelvotonta.
1 naga/0,5 l ja toiseen 3 Lemon Droppia/0,5 l. Hyvät oli tuoksut jo päivän jälkeen.



Lueskelin, että oli tullut hyvää muutaman päivän jälkeen jo. Omani on nyt ollut hyllyllä vajaan viikon verran. On siis testin aika (;

Muutaman pointin kirjastin ylös (alas?).

Tuoksu
- alkuun todella voimakas sitruksinen chilin tuoksu, baccatumille ominainen vivahde
- erittäin raikas, sitruunan ja kurkun yhdistelmä (olisko puoliraa'alla chilillä osuutta kurkkumaiseen aromiin?)
- vodkan etanoliominaisuus puskee takaa sisäänhengityksen loppuvaiheilla

Maku
- ensin muutaman sekunnin vaikutelma baccatumista, sekuntia myöhemmin hölmökin osaisi erottaa kyseessä olevan lemon drop
- heti perään vodka
- kaksi poltetta, etanoli ja kapsaisiini
- sitruksinen aromi jää taustalle
- kapsaisiinista jää mukava jälkipolte huuliin ja nieluun

Tuomio
- melko kehittymätön ja raaka maku, lisäkypsyttely tarpeen
- polte maltillinen joskaan ei mieto, tottumattomalla voisi tulla pari yskäisyä, lisäkypsyttely edelleen tarpeen
- kyseessä selvästi vodka, jos vodkasta tykkää, tykästyy tähänkin
- sitruunamehu ja makeutus tarpeen (hunaja/sokeri/fariinisokeri?)

Whili kirjoitti Raumalan päivyriin chilivodkaa koskien, että sokeri ja sitruunamehu ovat loistava lisä liemeen. Maistettuani omaa tuotostani huomaan selvästi miksi, makeus ja sitruunan hapokkuus toisivat kyllä selvästi enemmän syvyyttä tähän juomaan. Toki chilivodkaa ajattelin käyttää lähinnä drinkeissä, joten simppeli maku voi olla hyväksikin.

Ehkä pitäisi jakaa liemi kahteen osaan ja ympätä toiseen puoliskoon sitruuna ja makeutusaine. Hunaja voisi toimia sitruunan kanssa hyvin, mutta toisaalta vodkan kanssa olen skeptinen. Jos kyseessä olisi viskipohjainen juoma, hunaja voisi tulla kyseeseen ennemmin kuin sokeri. Ehhkä kombinaatio hunajaa ja sokeria? Käyneeköhän fariinisokeri tähän, rommipohjaan taas se voisi olla omiaan mutta kun kyse nyt on vodkasta niin taitaa olla turvallisinta pelata ns. normaalilla valkoisella sokerilla. Mielipiteitä?

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

Iivari

Lainaus käyttäjältä: exa - elokuu 30, 2012, 14:15:14 ip
Omppuhilloa!

Chiliomenahillo (vajaa litra)

  • vajaa kilo omenoita mukavina lohkoina (kuorittuna ja perattuna)

  • pari desiä vettä

  • pari desiä hillosokeria

  • yhden sitruunan mehu

  • kaksi lemon droppia





Tuli tehtyä samalla kaavalla. Oli muuten melekosen hyvvee!!

Tzili

Lainaus käyttäjältä: Iivari - syyskuu 24, 2012, 21:41:56 ip
Lainaus käyttäjältä: exa - elokuu 30, 2012, 14:15:14 ip
Omppuhilloa!

Chiliomenahillo (vajaa litra)

  • vajaa kilo omenoita mukavina lohkoina (kuorittuna ja perattuna)

  • pari desiä vettä

  • pari desiä hillosokeria

  • yhden sitruunan mehu

  • kaksi lemon droppia





Tuli tehtyä samalla kaavalla. Oli muuten melekosen hyvvee!!


*pakko kokeilla*

Wahi

lokakuu 02, 2012, 19:15:09 ip #173 Viimeisin muokkaus: lokakuu 02, 2012, 19:17:51 ip käyttäjältä Wahi
Täällä myös yksi kuvankäsittelyä ja valokuvausta harrastava/työkseen tekevä mediatyöntekijä. Photoshopit ja kumppanit kuului opintoihin, ja ihan oman alan töissäkin olen päässyt käyttämään mutta mikään guru en todellakaan ole. Lähinnä (web)grafiikkaa, valokuvien käsittelyä ja opastusta sekä muuta vastaavaa. Työvälineenä Photoshop, joskus pakosta joudun käyttämään myös Elementsiä mutta se on jotenkin niin "automatisoitu" ja visuaalisestikin erilainen kokoversioon verrattuna että eihän siitä meinaa tulla mitään. Gimpiä olen myös kokeillut mutta Adoben pikanäppäimiin ja käyttöliittymään tottuneena en jaksanut perehtyä sen enempää.

Edit: Niin ja Photoshopin full versionin saa opiskelija tai oppilaitos -lisenssillä pariin sataan, mutta vähän kun laittaa pelimerkkejä lisää tiskiin saa paketin jossa läjä muitakin Adoben ohjelmia.