heinäkuu 08, 2024, 03:45:07 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Reetan kausi 2014

Aloittaja Rähinä-Reetta, syyskuu 20, 2013, 06:56:38 ap

« edellinen - seuraava »

Rähinä-Reetta

9.7. Pari päivää sitten otettuja kuvia:




Brasileira Marimbondon kätköissä punottaa.


Kenkkuillut Brasileira 1/4 tekee oudon pitkulaisia podeja.


Pöytä-Biquinho


Syötiin taas yksi Biquinho puoliksi. Tässä oli jo tulisuuttakin. Painoi 3g.  :D


** Satoa korjattu 88g

Rähinä-Reetta

12.7.
Harmillinen setti isoja pilalle menneitä Pasilla Bajion raakileita löytyi.




jewe

heinäkuu 13, 2014, 15:40:06 ip #182 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 13, 2014, 16:58:51 ip käyttäjältä jewe
Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon kasvihuoneeseen ja kosteus pysynyt poissa kennojen sisältä ?

Todella upeita kasvihuoneita kun noita eri malleja tuli nyt vihdoin livenä nähtyä. :) Niin siis puhuin näistä Euro-Serren huoneista.

Chilioni

Lainaus käyttäjältä: ¨Rähinä-Reetta - heinäkuu 12, 2014, 17:29:45 ip
12.7.
Harmillinen setti isoja pilalle menneitä Pasilla Bajion raakileita löytyi.




Näyttää latvamädältä, samaa tekee itsellä Poblanot järjestään. Yhtään ei ole ehtinyt kypsäksi asti. Kalsiumin puutteeseen liittyy, joko sitä ei ole tai se ei kulkeudu hedelmiin. Itse nyt ensiapuna olen lisännyt kastelua (kalsium kulkeutuu veden mukana kasviin) sekä leikellyt turhaa lehtimassaa ja sivuversoja pois (suurin osa kalsiumista kulkeutuu lehtiin haihdutuksen mukana). Saa nähdä auttaako. :) Ikävähän vaivalla kasvatettuja hedelmiä on roskikseen heitellä. Hyvän näköisiä kasveja olet kasvattanut, mutta ei kai noin nätissä kasvihuoneessa voi huonoja tullakaan. ;)
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 13, 2014, 15:40:06 ip
Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon kasvihuoneeseen ja kosteus pysynyt poissa kennojen sisältä ?

Todella upeita kasvihuoneita kun noita eri malleja tuli nyt vihdoin livenä nähtyä. :) Niin siis puhuin näistä Euro-Serren huoneista.


Ollaan oltu tyytyväisiä hankintaan. Kennolevyjen alareunoissa on varsinkin kattolevyissä pienellä alueella kosteutta sisäpuolella, kun eilen kävin kurkkaamassa. Alareunaanhan noihin tuli sellainen "hengittävä teippi". En tiedä koituuko siitä ajan mittaan harmia, ainakaan vielä ei ole mitään viherrystä ilmaantunut.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilioni - heinäkuu 13, 2014, 23:35:36 ip
Lainaus käyttäjältä: ¨Rähinä-Reetta - heinäkuu 12, 2014, 17:29:45 ip
12.7.
Harmillinen setti isoja pilalle menneitä Pasilla Bajion raakileita löytyi.




Näyttää latvamädältä, samaa tekee itsellä Poblanot järjestään. Yhtään ei ole ehtinyt kypsäksi asti. Kalsiumin puutteeseen liittyy, joko sitä ei ole tai se ei kulkeudu hedelmiin. Itse nyt ensiapuna olen lisännyt kastelua (kalsium kulkeutuu veden mukana kasviin) sekä leikellyt turhaa lehtimassaa ja sivuversoja pois (suurin osa kalsiumista kulkeutuu lehtiin haihdutuksen mukana). Saa nähdä auttaako. :) Ikävähän vaivalla kasvatettuja hedelmiä on roskikseen heitellä. Hyvän näköisiä kasveja olet kasvattanut, mutta ei kai noin nätissä kasvihuoneessa voi huonoja tullakaan. ;)


Kalsiuminpuutosta hiukan arvelinkin, että tuo liittyisi juuri siihen. Nutriforten 1+2 lannoitetta hankin ja yritän kanssa taistella kastelun kanssa. Mukava sato olisi Pasillasta tulossa, harmi jos se menee pilalle. Kaksi kypsää hedelmää sieltä eilen sain, täytyy yrittää keretä maistamaan. :)

Rähinä-Reetta

heinäkuu 20, 2014, 09:07:27 ap #186 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 20, 2014, 12:07:48 ip käyttäjältä ¨Rähinä-Reetta
20.7. Aamu chililässä.








Aribibi Gusano, vai onko Gusanito, aika sen kertonee. Gusano sen olla piti. Niin, kun jossain nettiviidakossa sain sen mielikuvan että 'Gusano' tekisi valkeita podeja, ja 'Gusanito' keltaisempia. Liekö totta vai onko kyseessä ihan sama kasvi?


7 Pod Douglah


Yellow Adjoema


Inca Red Drop tekee paljon podeja. Toivottavasti ei jää yhtä tylyn makuiseksi kuin ensimmäinen podi jota maistoin. Tulinen oli kyllä.


Thai Hot Culinarystä tulee varmasti kivan näköinen kun podit kypsyvät.


Red Cap Mushroom piilottelee isoja punaisia hedelmiä.


Biquinhot lattialla ovat saaneet hedelmiä jo hiukan ylempiinkin oksiinsa.


Cumari Do Para. Odotin oranssimpaa väriä, onkohan näille tapahtunut jotain poikkeamista. Kuvassa näyttää oranssimmalta, luonnossa väri on perus-keltainen.

** Tomaattini ovat niin rumia että tekisi mieli nakata ne penkkaan.  ::) En oikein osaa kasvattaa tomaattia, ilmeisesti. Ja se kiinnostaa minua yhä vähemmän. Onneksi mummolla on paljon hyvää tomaattia tulossa. Ehkä saan sieltä salsa-aineksia hiukan.

Keskiviikkona löysin ihkaelävän rotu-vihannespunkin uudella luupillani, ja annoin viivyttelemättä mäntysuovat kasvustoihin. Täytyy uusia käsittely piakkoin.

**


Satomaistiaisia raapaisin hätäpäissäni, ainakaan chinensien maut eivät mielestämme ole vielä aivan kehittyneet, samaten nuo kaksi Pasilla Bajiota maistuivat vieläkin raa-alta (omenalta) vaikka ulkomuoto jo muistuttikin kypsää.

Satoa korjattu 283g + muutama pizzanpäällis-serrano ehkä 50g.

Rähinä-Reetta

heinäkuu 21, 2014, 16:30:15 ip #187 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 22, 2014, 10:24:22 ap käyttäjältä ¨Rähinä-Reetta
21.7. Uudet mäntysuovat ruiskuttelin kasvustoihin. Jokin mustasilmäinen öttiäinen siellä tänäänkin liikuskeli, olisiko ollut persikkakirva, yritin etsiä kuvaa netistä joka sopisi näkemääni.
Alma paprikaa pääsee pian syömään.

Kuvia vielä, kun ei muutakaan tekemistä keksi:


Serranot. Lehtiä noista jokin pudotteli aiemmin, tikkuisia oksia muutama, mutta tilanne vaikuttaisi rauhoittuneen.


Datil


Ñora


Bahamian Goat Pepper

**

Kukkien kariseminen on ollut tänä kesänä ihan hirmuista. Jotain podeja on tulossakin, joten yritän pitää pään kylmänä vaikka välillä tuntuu siltä ettei noille pirulaisille mikään kelpaa!

Rähinä-Reetta

heinäkuu 23, 2014, 09:02:08 ap #188 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2014, 13:52:11 ip käyttäjältä ¨Rähinä-Reetta
23.7. Oho, mikä Adjuma.  :D Tänään opin, että se on sama kuin Aji Umba.  8)


Yellow Adjuma

Otin muutaman Alma-paprikan puskista keventääkseni niiden taakkaa. En taida jaksaa kuvata ja raportoida enää jokaista poimimaani.  :D Thai Hottiksenkin nappasin ohimennen. Niissä on hyvä maku, tulisuus vielä puuttui nappaamastani.



<3

**

Mitähän Red Cap Mushroomeista voisi tehdä...

**

Rähinä-Reetta


Mummo osaa tomaatit.


Minä en.  ::)

Rähinä-Reetta

24.7. Huono päivä kuvauksellisesti, mutta kokkailin tänään mansikkahillon puolikaskourallisesta ensimmäisiä pieniä kypsyneitä HBL:eja ja kilosta tuoretta auringonpaahtamaa mansikkaa (Polka).
Lisäksi olin löytänyt kaupasta pussillisen Melatin -nimistä vähäsokeriseen hilloamiseen tarkoitettua jauhetta, joka toimi innoittajana tähän hillojen keittelyyni.


Höyrähtänyt kännykkäkuva aiheesta.

Rähinä-Reetta

heinäkuu 25, 2014, 09:26:14 ap #191 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2014, 13:05:33 ip käyttäjältä ¨Rähinä-Reetta
25.7. Tänään kokeilen miten hyvin yhteen svengaavat Brasileira Marimbondo ja Rumba hilloksi keitettynä.


Näiden maussa on samankaltaista hedelmäisyyttä, joten arvelin että voisi olla sopuisa yhdistelmä.

HBL-Polkahillosta mies sanoi, että maku on "vekkuli". Mustakin se on hyvä, johan sitä melkein söisi ihan sellaisenaan. :D Kyytipojaksi voisi kaavailla jotain tummasuklaajäätelöä esim...  :-*

**

Brasileira Marimbondo hillona yhdessä Rumban kanssa - sanoisin että maku on varsin "hienostunut", hedelmäinen ja ei ihan niin yybermakea kuin Polkan ja HBL :n kanssa.

Rähinä-Reetta

27.7. Kirvoja, sellaisia mustia petunioissa ja kitukasvuisiksi jääneissä revonhännissäni. Laskin enstöikseni mäntysuovat niskaan. Täytynee illemmalla ruiskutella taas chilitkin läpi.

Pian saa taas ihmetellä mangon ostamisen vaikeutta. Viimekaudella jouduin heittämään roskiin liki puolet ostamistani, chilisalsaa tehdessäni. Harmittaa ostaa kelvotonta tavaraa kalliilla kilohinnalla. "Ykkösluokkaa"... ::)

Chilivaari

Joo, ei ole Suomi mangomaa.
Intiassa kaikki oli toisin, lajikkeitakin satamäärin, mutta reissut on jo jääneet vain muistoihin.

Lidlistä olen saanut tuoreimmat silloin, kun siellä sattuu olemaan tarjous päällä. Muualla kokemukset ovat omasi kaltaisia.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 27, 2014, 11:45:22 ap
Joo, ei ole Suomi mangomaa.
Intiassa kaikki oli toisin, lajikkeitakin satamäärin, mutta reissut on jo jääneet vain muistoihin.

Lidlistä olen saanut tuoreimmat silloin, kun siellä sattuu olemaan tarjous päällä. Muualla kokemukset ovat omasi kaltaisia.


Eipä tosiaan ole. Ulkomaanmatkailun parhaimpiin kokemuksiin kuuluvat paikalliset hedelmät.
Lidliin suuntaan toiveet minäkin tällä kaudella.

Rähinä-Reetta

heinäkuu 28, 2014, 13:52:16 ip #195 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 28, 2014, 17:22:25 ip käyttäjältä ¨Rähinä-Reetta
28.7. Kuvasaastetta.


Yleiskuva.


Tapaus Cumari Do Para; otin siemenet viime kauden lopulla, kasvattamistani kasveista. Osa tekee tällaisia vaaleankeltaisia pyöreämpiä hedelmiä.


Tapaus Cumari Do Para, pitkulaisia ja oransseja.

Täytynee uusia siemenet.


Brasileira Marimbondo, joka on voinut heikonlaisesti koko kauden. Pudotellut lehtiään ja kukkiaan.


Brasileira Marimbondo


7 Pot Douglah


Ñorat, Pasilla Bajiot ja Guindillat nurkkauksessaan.

**

Maistoin pienen kypsyneen Bahamian Goat Pepperin. Olihan tuossa poweria, ja hedelmäisyyttä myös. Mieleen tuli melko pian aprikoosi, ja löytyihän se aprikoosisalsan ohjekin:

6 kappaletta (300g) aprikoosia, poista siemenet ja kuutioi
1 punainen chili hienonnettuna - tähän kohtaan ajattelin huvikseni ujuttaa Bahamian Goatia x-määrän (=saas nähdä)
1 punasipuli kuorittu ja hienonnettu
½ limen mehu
3 rkl oliiviöljyä
hyppsellinen suolaa, pippuria ja sokeria (rosepippuria ehkä? ja sokerin tilalla käytän mieluiten hunajaa)

Ainekset yhdistetään kulhossa ja sekoitetaan hyvin. Ohjeessa salsa tarjoillaan kananrinnan kanssa, paistetun, miksei myös grillatun.

Rähinä-Reetta

30.7.


Red Cap Mushroomia pukkaa melkein enemmän kuin ehtii syödä. Näitä on aika kätevä täytellä Aura-juustolla tai muulla ja grillailla. Tulisia ovat myös kiitettävästi.

Kaltsu

Nätin näköisiä podeja. Minkä makuisia? Kuinka tulisia?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - heinäkuu 30, 2014, 19:34:57 ip
Nätin näköisiä podeja. Minkä makuisia? Kuinka tulisia?


Maussa ei sinänsä ole minusta mitään kovin erityistä, se on aika "suora". Juuri noin täytettynä menee ihan hyvin. Tulisuutta on sen verran, että saa minulla raakana syötynä nikottelureaktion aikaiseksi.  :D Syötävissä on kuitenkin, ihan.

joseplluissans

Kattelin sun ñoraa, että vaaleat on lehdet. Kuinkahan paljon niillä voi olla värivaihtelua?  Mulla on meinaa isot ja tummanvihreät lehdet. Koitan muistaa huomenna ottaa kuvan jahka reissusta pääsen...
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.