lokakuu 06, 2024, 06:31:20 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Mitäs me kallellaan olevat, pinkit hanskat ja kaikki.  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Ryhis

Tänään päättyi koko aikuiselämän kestänyt odotus. Vihdoin, kymmenien ellei satojen yritysten jälkeen olen oppinut tekemään jotain ihmeellistä.

Nimittäin leipää.

Onhan tässä väännetty ties mitä. Ravintolassakin. Vuokaleipää tarkalla ohjeella. Banaanileipää. Leipää jossa hiiva on korvattu koskenkorvalla - mikä muuten toimii. Pizzapohjiakin olen vääntänyt vuoren. Hawashileipää, vol-au-venteja, oliivileipää, fougassea vuoassa, lihapiirakkaa ja englantilaisia piiraita.

Mutta perusleipä. Sellainen jonka päälle sopii voi tai briejuusto. Sellainen mitä saa mistä tahansa kivijalkaleipomosto euroopassa, sitä en ole onnistunut vielä tekemään. Kyllähän niitä yritelmiä on veivattu, olen varmaan heittänyt enemmän patonkeja roskiin kuin koko S-ryhmä ja Kesko yhteensä!

Kyllähän niitä on voinut syödä. Mutta siinäpä se. Tavoite on aina ollut sellainen leipä joka on ranskalaisissa leffoissa boulangerien ikkunassa, tai edes hiivaleipäjauhopussin kyljessä. Toteutunut tuote on pääsääntöisesti - anteeksi sananvalintani - ollut sellaista kittanaa paskaa joka sopisi lähinnä kiekonheiton harjoitteluun.

Jos sama ihme toistuu huomenna, laitan ohjeet tänne.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Mua **tuttaa, kun en tajunnut työhärjoittelussa ollessani napata yhtä pirun hyvän hiivattoman leivän ohjetta!

Oon aina vihannu leiposmista (paitsi korvapuustien) ja mutta joutunut sitä kuitenkin jonkin verran tekemään... :(
Sen verran olen oppinut, että jos taikina ei tartu käsiin, siinä on liika jauhoja ja lopptulos on kova...

Oli opettelemista sellaisen taikinan pyörittelyssä ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

TunturiTiger

Tässä opiskellessa ei ole lompakko ihan hirveesti pullistellu ja tullut tehtyä noita joitain perus juttuja alusta asti. Enimmäkseen leivon ihan perus ohrariävää. Muutamia taikinoita pilasin tyhmyyttäni, mutta nyt meillä syödään mieluummin mun tekemää leipää kuin kaupantätin tekemää. Tosin mua auttoi yks 95v. mummeli, joka näytti kädestäpitäen koko homman.

Ryhis

Itseäni ärsytti niin suunnattomasti kun tällainen perusjuttu oli aivan tuhottoman vaikea. Olen aina sanonut itselleni, että kyseessä on harjoittelun puute. Hitto soikoon, jos osaa paistaa kunnon pihvin, osaa tehdä leipää. Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja oikein tolkun kanssa leivoin.

Eipä siinä paljoa tarvittu, perusasiat olivat vain hakusessa. Olen aina tehnyt joko liian löysää, kovaa tai vähän nostatettua taikinaa joka on paistettu liian kylmässä. Kunnon vaivaus, alkusekoitus kuten pizzataikinassa niin sitko irtoaa, sitten käsin. Ja lämmintä vettä johon kunnolla sokeria.

Reilu kohottaminen ja paistaminen kahdessa erässä, ensin kovaa lämpöä höyryllä ja sitten loppukypsennys matalassa. Leipä mitä tein tänään ei häpeä ollenkaan esimerkiksi irtomyyntisämpylöitä.

Sitä kun aikansa kikkailee ja pätee tryffeliöljyn, hiiliteräksen ja erilaisten makunyanssien kanssa, niin perusasiat tuppaavat häviämään jonnekin tai muuttuvan utopiaksi. Ei muuta kuin reipas potku itseään perseelle, lakki kouraan ja taas vähän sitä nöyrää asennetta ruokaa kohtaan.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

Nimenomaan. Leipä on leipää ja kaikki hifistelyt siinä on ylimäärästä. Joskus dippaan sämpylöitä jossain pellava- tai unikonsiemenissä, jos sattuu kaapissa oleen. Ja yks tärkein juttu - Käytä tuorehiivaa, kun leivot leipää.

Ryhis

toukokuu 26, 2011, 22:48:38 ip #347 Viimeisin muokkaus: toukokuu 26, 2011, 22:50:17 ip käyttäjältä Räyhis
Täytyy kokeilla.

Siis, täytyy käyttää jatkossa!!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

En ole enkä aio miksikään baarimikoksi tai drinkkimestariksi. Vielä vähemmän suostun brassailemaan prestiisivotkien ja ginitonikkien aromimaailmaa! Fy fan!

Joskus tosin täytyy käyttää luovuutta myös drinkkimaailman puolella. Joskus menneisyydessä lanseerasin grenadiinilla pinkiksi värjätyn gin&tonicin, jota kutsuin raflaavasti Homon sohvaksi. Se oli välitön hitti tai ainakin sillä sai kunnon tappelun aikaan!

Tänä aamuna oli lievää heikotusta polvissa johtuen eilisillan pirskeistä ja kaipasin jotain herraskaista tasoittajaa, jotain mikä loiventaisi mahdollista alamäkeä..

Ammensin suoraan takaraivosta, Keith Floydin ja 1001-drinkkiä-kirjan maailmasta. Juoman nimi on "Täältä tullaan elämä!", ei vain koska se palauttaa elämän nahistuneeseen habitukseen vaan myös kunnioituksesta suomalaista elokuvaa kohtaan!

1 dl Campbellin kokoonkeitettyä tomaattikeittoa
½ dl jääkylmää vettä
4 cl pakastinkylmää koskenkorvaa
½ dl kylmää lihalientä, itse käytin jääpalapusseissa olevaa itsekeitettyä. Jäiset lihaliemikuutiot viilensivät mukavasti
10 tippaa chipotle-tabascoa
½ tl sokeria
½ limetin mehu

Kaikki sheikkeriin, litran mittaan, unkarilaiseen sotilaskypärään, Aalto-maljakkoon tai suoraan lasiin. Sekoita, juo kolmella hörpyllä.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

Makkarapata, heart-stopper, kasvissyöjän kiusaus, natsipata. Rakkaalla lapsella on monta nimeä!

2 isohkoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2-3 nyrkinkokoista perunaa
n. ½ kg makkaraa oman maun mukaan, kannattaa varioida!
Pullo ykkösolutta
Lihalientä
Chiliä oman maun mukaan (ja mustapippuria)

Kaikki pienitään, perunoita freesataan isossa valurautakiulussa voissa, sekaan sipulit ja porkkanat. Näitäkin kuullotellaan pari minuuttia. Sitten lisätään makkaranpalat ja pilsneri. Annetaan bissen kiehahtaa ja lisätään lihalientä kunnes kamat melkein peittyvät. Haudutellaan hiljaa hissukseen tunti pari. Nautitaan oluen kera, myös tuore leipä maistuu kyytipoikana!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 22, 2011, 22:11:14 ipPalacio del Conde. Kahden litran hanapakkaus joka kustantaa A-liikkeessä 15,99€. Vuosimalli on 2001 ja lajikkeena tempranillo...

Kiitos vinkistä!
Ensimmäinen suutuntuma ainakin on hyvin myönteinen. Olen noita pahvilaatikoita kevään mittaan tutkinut enemmänkin ja tämä on kyllä parhaasta päästä.

Ryhis

kesäkuu 05, 2011, 19:20:25 ip #351 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 06, 2011, 09:19:43 ap käyttäjältä Räyhis
Kiirettä on niin prkleesti. Mutta ehdinpäs lauantaina grillata oikein isosti.

Cheddar-pekoni-jalluja
Tuorejuustotäytteisiä herkkusieniä
Kokonaisia tomaatteja foliossa
Puolikkaita sipuleita voissa
Perunaa
ja Kassleria

Keskitytään tuohon kassleriin ja grillisoosiin.

Eli kassleri kattilaan ja kylmään veteen, itsellä tällä kertaa 1,2 kilonen biitti. Kiulu tulille ja ryhdytään keräämään vaahtoa pinnalta. Kun enimmät vaahdot on kerätty, tiputetaan lämpöä niin, että vesi vain poreilee.

Saa kiehua 3-4 tuntia ihan rauhassa.

Soosi.

2 dl fariinisokeria
1 dl omenaviinietikkaa
3 sipulia
12 valkosipulinkynttä
8 sokeroitua persikanpuolikasta (niitä tölkissä myytäviä)
Habaneroja oman maun mukaan (2-3 on ihan passeli)
1,2 litraa kokista tai mitä tahansa kolajuomaa. Light-Colaa? Ammu ittes....
Mustapippuria
Turaus ketsuppia ½-1 dl oman maun mukka

Kaikki pyttyyn, tuli alle. Keitä reilu tunti tai kunnes kondensoitunut vähintään puoleen. Poraa sauvasekoittimella sileäksi ja tarkista happamuus - makeus-tasapaino.

Tässä on hyvä peruspohja, se on tarpeeksi hapan marinoimiseen ja tarpeeksi sokerinen grillauskastikkeeksi. Lisäryhtiä voi lähteä hakemaan vaikka mistä, nestesavusta, bourbonista, viskistä...

Nosta kassleri kattilasta, leikkaa annoskokoon (n. 200g kimpaleita) ja nosta annospalat grillauskastikkeeseen tekeytymään vielä hetkeksi.

GRILLAA JA MUISTA NAUTTIA BISSEN KANSSA!



https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jahvetti

Hyvännäköinen setti!

Tosin keittäisin ja maustaisin sianniskan jo edellisenä päivänä, niin sais maustua ja oleentua rauhassa.

Ootko koittanut täytettyjä paprikoita (siis ihan normi kaupan paprika) täytettynä ja grilattuna?

Toimii!
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

cap220

Minua miellyttävä valkosipulimäärä, jees. Täytyypä kokeilla tätä formaattia, kassler kun on maukasta mutta usein inhan sitkeätä.

Oluen sijaan imuroin kolmen vartin sahtipullon ja olen onnellinen.

Ryhis

kesäkuu 05, 2011, 21:05:09 ip #354 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 06, 2011, 09:21:24 ap käyttäjältä Räyhis
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 05, 2011, 19:43:39 ip
Hyvännäköinen setti!

Tosin keittäisin ja maustaisin sianniskan jo edellisenä päivänä, niin sais maustua ja oleentua rauhassa.

Ootko koittanut täytettyjä paprikoita (siis ihan normi kaupan paprika) täytettynä ja grilattuna?

Toimii!


Näin juuri. Mieluiten edellisenä päivänä, mutta tällä kertaa päivän safka valittiin aamuyhdeltätoista kun K-kaupassa oli sikavainaa tarjouksessa 4,99€/kg.

Täytettyjä paprikoita on tullut väännettyä, mutta ei ole kokeiltua grillattuna...


edit. Ketsuppi unohtui tuolta grillisoosin ohjeesta!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

kesäkuu 06, 2011, 09:35:09 ap #355 Viimeisin muokkaus: lokakuu 17, 2011, 17:03:13 ip käyttäjältä Räyhis
Klassikkoannos kaikille jotka ovat haahuilleet hirveässä, räkäisessä tokkurassa viikon päivän Torrelomooniksen lomaparatiisissa. Kun bundalollin seinät tuntuvat kaatuvan päälle ja hotellikuolema iskee, raapiutuu valkoihoinen härmäläinen espanjalaiseen italialaiseen ravintolaan. Jos menyytä ei saa enkuksi, niin kyllä ne ymmärtävät pizzan päälle.

Minä olin pykälää rohkeammalla päällä ja tilasin pizzan sijaan päivän suosituksen. Kielitaitoa löytyi juuri ja juuri sen verran, että sain udeltua henkilökunnalta, mitä siinä äskeisessä herkullisessa annoksessa oli. Vapaasti mukaillen;

1 pieni sipuli
3 valkosipunkynttä
1 miedohko chili
1 prk simpukoita (tuoreet olisi parhaita.....)
170 g pussi katkarapuja
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
½  kourallista miniluumutomaatteja
1 dl (tilkka) valkoviiniä (v-viinietikka käy yhtälailla, käytä sitä 1/3 vinkun määrästä)
vähän sokeria
mustapippuria

Pastaa valinnan mukaan, italiainen mustekalanmusteella värjätty spagetti on suosikkini tämän kanssa.

Laita katkaravut ja simpukat siivilään valumaan.

Pilko sipulit ja chili, kuullottele hetki isossa kasarissa kunnes näyttää nätiltä. Ethän käytä kuullotuksen sitä keltaista paskaa, jota markkinoidaan "margariini"-nimellä? Puolet voita ja puolet oliiviöljyä kun kokkaillaan esp..eikun it..eikun esp..siis italialaista ruokaa!

Lisää paprikajauhe ja kääntele. Lisää tom pyree, alenna lämpöä ja hauduttele hetki, lisää miniluumutomaatit (joo, minäkään en jaksanut kaltata niitä..), lisää vinkku ja anna kiehua kokoon. Lisää merenelävät ja kääntele vielä hetki, viimeisenä lisää loput mausteet ja korjaa sokerilla vinkun ja tomaatin happamuus.

Ja samaan aikaan vasemmalla kädellä keitetään pasta.

Yhdistä lautasella, vie olohuoneeseen ja kerää kehut. Ohjeesta tulee kahdelle kolmelle ihmiselle kastiketta, pastaa saa keittää omantunnon mukaan. Valmistusaika n.20 min.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

marko-

tarvii testata tuota soossia pastan kera, vaikuttaa herkulliselta!

Ryhis

Mulla on huomattavasti parempi resepti tuosta jossain. Vaan en muista missä. Täytyy kasata yksi annos alusta loppuun joku päivä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kadotus

Näiden reseptien takia olen lihonut ainakin n+1 kiloa! Ollappa nyt amöyriikassa, voisin haastaa Räyhiksen yrityksen oikeuteen ja imeä kuiviin sen miljardiomaisuuden!111
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Ryhis

Mä voin pistää Urhon avaimet postissa niin säästyy lakimiesten palkkiot!  ;)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa