heinäkuu 03, 2024, 05:32:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Keittiövälineet

Aloittaja RikuS, syyskuu 04, 2010, 23:16:04 ip

« edellinen - seuraava »

Quini

Propsit täältä tuon DeBuyerin carbone plus pannun maininneille. Loisto pannu - ekat safkat sillä laitettu ja tuntuu heti että tämä suhde toimii... 8)

Harmittaa etten ole aikaisemmin tajunnut tuota hankkia vaan olen leikkinyt noilla kalliilla rimpuloilla kun en ole paremmasta tiennyt.

ChIlIDoG

Just lähti scanpan kasari vaihtoon. Samoten swiss diamondin pinta alkaa oleen kaput. noin vuoden kesti SD:n 20cm pikku pannu. Nyt testissä Julienne alu pannu irroitettavalla kahvalla, pitäs kestää leivinuuninkin, myyjä kehui että 450C kestää lämpöä.
Käytössä siis keraaminenliesi joten naimisissa näitten "sekunda" pannujen kans. Seuraavaksi tulee 4 levyinen normi taso, ei mitään keraamisia/induktio hömpötyksiä.

CyberDog

Onkos porukalla vertailua noista deBuyerin kahvoista? Äiteelle joululahjaksi ostin sellasen pyöreellä kahvalla ja sitä koekäytin. Ihan hyvän tuntuinen oli mutta onko se lituska paljonkin huonompi/parempi? Tarttis uusia itsellekin pannu.

Nizo

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - tammikuu 02, 2012, 00:43:15 ap
Onkos porukalla vertailua noista deBuyerin kahvoista? Äiteelle joululahjaksi ostin sellasen pyöreellä kahvalla ja sitä koekäytin. Ihan hyvän tuntuinen oli mutta onko se lituska paljonkin huonompi/parempi? Tarttis uusia itsellekin pannu.


Itselläni on tuollainen liuskakahvainen. En ole kokeillut, mutta olettaisin tuollaisen pyöreäkahvaisen olevan parempi käteen, ja siitä saa varmaankin vähän jämäkämmän otteen. Pannu kuitenkin painaa jonkin verran. Toisaalta tuohon lättäkahvaan kyllä tottuu aika nopeasti.

Minbaari

Mulla on se lättäkahvainen myös ja muutama huomio on tullut tehtyä. Vähän pidemmän aikaa jos sillä paistelee niin kahva kuumenee aika lailla ja siihen kun yhdistää jotain ruokaa melkein täynnä olevan pannun, niin saa olla aika king kong joka tuota pannua nostelee ilman patalappua. Tosimieshän tosin käyttää keittiössä essua, jonka lievettä voi kätevästi käyttää tuon patalapun sijaan. Muutoinhan nuo deBuyerit ovat mitä mainioimpia pannuja, mutta isompien käsittelyssä saattaa tarvita vähän forkkua.
#816

CyberDog

Sitä mäkin mietin että onko se paljonkin huonompi pitää kiinni. Sen puolesta puhuis karvan halvempi hinta ja enemmän pro ulkonäkö :P Mutta voi tosiaan olla että päädyn tohon pyöreä kahvaiseen. Olikos noi mitat muuten ilmoitettu pohjan mittoina vaiko koko pannun mittoina? Jos on pohjan mittoina niin voiskos joku mitata sen kuinka paljon leveämpi se kokonaismitta on verrattuna siihen pohjaan?

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - tammikuu 02, 2012, 13:06:10 ipOlikos noi mitat muuten ilmoitettu pohjan mittoina vaiko koko pannun mittoina?


Pannuthan mitataan varmaan kaikki yläosan sisämitoilla. Jos siellä on joku kaarevuus, sitä ei yleensä lasketa. Tietysti valmistajakohtaisia eroja on.

Vaimon heikkojen rannevoimien vuoksi päädyimme kevyempään ratkaisuun. Teflonit pellolle, mutta keraamista pinnoitetta tilalle. Muutamat tosi kuumat paistot on tehty, eikä vielä ole valittamista. Hieno pinta, mutta tuskin pysyy kauan. Sellaista on elämä.

-mtk-

Lainaus käyttäjältä: CyberDog - tammikuu 02, 2012, 13:06:10 ip
Sitä mäkin mietin että onko se paljonkin huonompi pitää kiinni. Sen puolesta puhuis karvan halvempi hinta ja enemmän pro ulkonäkö :P Mutta voi tosiaan olla että päädyn tohon pyöreä kahvaiseen. Olikos noi mitat muuten ilmoitettu pohjan mittoina vaiko koko pannun mittoina? Jos on pohjan mittoina niin voiskos joku mitata sen kuinka paljon leveämpi se kokonaismitta on verrattuna siihen pohjaan?


Koko pannun mittahan se tosiaan on.
Yleisesti ottaen De Buyereissä reunat ovat loivempia kuin vaikkapa pahamaineisissa kovanaamoissa, esimerkiksi 28cm deBuyer vastaa pohjaltaan 26 cm kovanaamaa. Itselleni se oli tuo pohjan koko mikä halutun pannun koon määritteli, joten se tuli Eiringiltä tarkastettua ennen tilausta.
Vastaus oli että 26 cm pannussa pohja on 19,5 cm ja 28 cm pannussa pohja on 21 cm. Kysely koski Mineral-sarjan pannuja.

Nosiseptori

Mistäs kaupoista noita De Buyereita voi Suomen mantereella ostaa? Mielelläni kuulisin jos pääkaupunkiseudun liikkeistä olisi tietoa. Mielelläni en tilailisi ulkomailta. Ainakin tuo Pixmania on saanut epäilyttävää kritiikkiä netissä. Amazonista tosin minulla on vain positiivisia kokemuksia.

cap220

Lainaus käyttäjältä: Nosiseptori - tammikuu 03, 2012, 13:48:09 ip
Mistäs kaupoista noita De Buyereita voi Suomen mantereella ostaa? Mielelläni kuulisin jos pääkaupunkiseudun liikkeistä olisi tietoa.

Tuolta ainakin:

http://www.eiring.fi/suomea.php?id=23&s=1235310000196

Heinon tukusta myös, jos tukkukortin omistaa.

Nosiseptori

Kiitti. Käväisinkin jo noilla sivuilla, mutta en puusilmänä ja tampiona tajunnut katsoa etusivua, jossa kerrottiin, että heillä on jälleenmyymälä Helsingin keskustassa ja tilaus onnistuu sähköpostitse...   *nolo* ::)

Torakka

kokkipuodista olen itse de byerit ostanut

Hubert

Amazon.fr:stä tilasin joulukuussa yhteensä seitsemän de buyerin pannua itselleni ja tutuille. Hinnat on vähän pannusta riippuen noin 50% eiringin hinnoista, näyttää tosin jonkin verran vaihtelevan. Tällä hetkellä esimerkiksi 24 senttinen mineral b maksaa siellä 14,95€ linkki...

Kaltsu

Eiringistä lähti tänään mukaan 32cm de Buyerin paistinpannu. Lihaa tuossa paistelin ja hyvinhän tuo tuntui toimivan. Enpä usko että enään on paluuta tefloneihin.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

TunturiTiger

Oho! Kävin työn puolesta (asiakkaan kuntouttavaa työtoimintaa) erään ravintolan keittiössä. Siellä oli Tefalin paistinpannuja käytössä. Ja ei ollu mikään Amica tms! Huhhuh...

linker


Ihmettelin samaa koulumme opetuskeittiössä. Ravitsemuksen opettaja kertoi että hyvin ovat "toimineet",
mutta sanoi samalla että kyseisiä malleja ei enää valmisteta ja niitä täytyy vaalia.
Pannujen pohjissa oli kuvio, jota en pikaisella googlettamisella nyt löytänyt. Täytyy ottaa kuva, kun erikoisruokavalioihin
joskus loppukeväällä "päästään"


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Torakka

outoa itse olen alalla enkä ikinä ole 2eri koulussa ja muutamassa työpaikassa törmännyt tefalin yms pannuihin

linker



Maailma on yllätyksiä täynnä   ;)

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: linker - tammikuu 15, 2012, 11:08:47 ap

Ihmettelin samaa koulumme opetuskeittiössä. Ravitsemuksen opettaja kertoi että hyvin ovat "toimineet",
mutta sanoi samalla että kyseisiä malleja ei enää valmisteta ja niitä täytyy vaalia.
Pannujen pohjissa oli kuvio, jota en pikaisella googlettamisella nyt löytänyt. Täytyy ottaa kuva, kun erikoisruokavalioihin
joskus loppukeväällä "päästään"



***OFF TOPIC****
Oma erikoisruokavalio aiheutta monesti alan ammattilaisissakin ihmetystä, kun ovat tottuneet perusjuttuihin (maito, gluteenitot, laktoositon). Eli kyseessä fosforirajoitteinen
mutta korkea proteiininen ruokavalio. Esim. Snellman toimittaa keittiöille sellaista jauhelihaa mitä en voi syödä sis. E450 tms. Esim. koulu, missä olin töissä niin jos ruokana oli jauheliha kastike, niin joutuivat mulle tekemään oman kastikkeen eri toimittajan jauhelihasta :D. Liskäsi surullisen moni keittiöalan ammattilainen ei tiedä laktoosittoman ja maidottoman eroa!. Kun monesti on joutunut kysymään että onko ruoka maidoton, vastaus monesti juu on se on laktoositon ...nin mutta ku pitäs olla maidoton!. Merkinnät menuissa käy myös hermoon Esim. hernekeiton kohdalle laitetaan L merkintä kun pitäs olla M vai laittaako joku hernekeittoonkin kermaa tai maitoa?? .....tätä OFF TOPIC valitusta :D

Torakka

Tietäisikö täällä joku mistä helsingistä vois saada sataken veitsiä halvalla ???